Special bicycle helmet wanted

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.570
29
48
- veliko manjših luft lukenj z gosto mrežico
- zaščita za tilnik
- trakovi na zategovanje so zelo trdno pritrjeni
- trakovi iz blaga, namenjeni udobju, niso zgolj prilepljeni
- je po možnosti prilagojena za enostavno pritrditev naglavnih lučk
- vizir je zelo dobrodošel

Kje?

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
kaj bos pa kolesaril? pajicar? mtb, xc, dh...? ponija?

za pajkicarje je top giro aeon, samo je cena cca 200eur kar je za alterase ponavadi 10x prevec. sportno opremo tlele gor vsi barantajo na italjanskih odpadih hkrati pa ima vecina najmanj 20.000eur v zadnjem zepu in nove avtomobile na gotovino kupujejo.

mrezice ne rabis, za led svetilke pa univerzalni trakovi obstajajo, upam, da ne bos kaksne 2kg z baterijo okoli pasu tlacil na glavo.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Men je mreža fajn, nimam mušic, tud čebela ne more not, rute pa ne maram spodi. Zakaj mreže ne rabiš?

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.570
29
48
Doslej najdražja čelada je stala 110 evrov. Ferrarija ravno ne bom kupil, fička pa tudi ne.
Treking kolesarjenje, občasno tudi brezpotje.

Imam belo in rdečo mini lučko, od oka sta veliki 2 cm.

Nazadnje urejeno:

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Mrežico kr rabiš. Sem enkrat sršena iz Brunka v Boštanj prpelu. Hvala bogu je dal mir s svojo ritjo.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Uporabnik ggg pravi:

za pajkicarje je top giro aeon, s[/img][/url]

zaradi česa naj bi bila tale čedala top??
.
se pa strinjam da mrežice ne rabiš...ponavadi jo imajo čelade za 30eur..

je pa potrebno sprobat v trgovini..tako kot čevelj, ki mora pasat na tvojo nogo, se mora čelada lepo prilagajat na tvojo glavo.
če se ne bo lepo prilagajala (sploh na čelu) ti bo vsaka kapljica švica pritekla na oči.
niso vse čelade enake.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
ne morem verjet da še noben ni Specialized omenil
smile-1.gif

Tactik II je men topšit
cool-1.gif

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Je top šit, sam k si morš kahlo na glavo poveznt je pa za vsako glavo soja. Prej sm mel alpino pa sm jo mesec nazaj invlidsko upokojil, opravila je svoje in sem taval in iskal. Probal casco, kask, fox, spec, nekaj low budgetov pa mi je na čebulo fox najboljš sedla, ena casco mi je bila vizuelno všeč, sam kaj ko mi je na glavi stala kot boh pomagi neglede na velikost. Pri čeladah je bistvo, da ti sedi na glavi tako kot se gre. Sploh ko jo prvič res invalidiziraš.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Odvisno od proizvajalca, ene majo mrežico druge ne, ni pa fajn ose al pa čebele not lovit. Jest ponavad en un štumf za pod kahlo poveznem, pa še švic mi ne teče v oči, pač malo več se cedim. Tako je rešen problem.
Ja pomoje je fajn mrežica ampak sej veš kako je to. Proizvajalec in distributer dasta na trg tisto in tako kot je, pa če je nam všeč al pa ne

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
od cestnih čelad NOBENA od boljših nima mrežice.. tudi noben tekmovalec ne nosi čelade z mrežico (pa naredijo po 25k+ km).
jst jo v 15letih še nisem fasal.

z dobro čelado tudi ne boš imel problem s švicom da bi ti tekel na čelo oz obraz!
ufff. da bi mogel poleti pod čelado nosit še rutko?? groza.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.570
29
48
In kaj tako slabega naj bi povzročila mrežica, da naj bi bila zaradi nje čelada slabša?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik wildude pravi:
In kaj tako slabega naj bi povzročila mrežica, da naj bi bila zaradi nje čelada slabša?

Menda je stranski učinek odpiranje tem z naslovom v tujem jeziku.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Uporabnik wildude pravi:

slabša zračnost same čelade! kar je pa v teh dneh kar pomemben podatek

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Naslednja čalada bo sigurno z mrežico. Ko 3 cm sršena voziš naokoli, ti da misliti.

Potem boš skorajda moral kupit v lidlu...
tudi moja specialized nima mrežice, pa kolikor sem takrat gledaj je ni mela nobena razstavljena v extremevital...

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
ma kakšna mrežica neki
na zgornjega ki si ne predstavlja rutke pod čelado:
sam imam od Giordana rutko za pod čelado in mi je MANJ vroče v glavo kot brez nje, pa še zadaj v vrat me sonce ne žge...
je pa res, da ni bombažna