sovražni govor kot komentar

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Ima kdo izkušnje pri ovadbah zaradi sovražnega govora (297. člen KZ)?

Ja, sem srečni dobitnik srečke
bonk.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Kaj bo treba ip-je začet skrivat
confused-1.gif

Če si pa v tujini pa tudi verjetno ne morejo nič?
crazy1.gif

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
'komentar na spletni strani 24 ur dne 12.12.2012 ob 23:07 uri'.

Spomnim se ne, bom se pa, ko mi bodo pokazali konkreten zapis.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Poznam primere. Recimo citat enega izmed grafitov s stene pod tromostovjem je bil napisan pod komentarje na 24kur. Nato so osebo, ki je to napisala izsledili policisti. Napisano je bilo na delovnem mestu, zato so policisti iskali osebo v podjetju in zahtevali podatke o osebi, ki v podjetju uporablja tisti IP. Nato so kriminalisti iz oddelka za organiziran kriminal klicali to osebo naj se zglasi na policijski postaji na oddelku za organiziran kriminal. Tam so jo zaslišali - dva kriminalista in pasivni je vmes tipkal zapisnik. Nato je aktvini kriminalist dejal, da morajo sedaj predati zadevo državnemu al okrajnemu tožilcu, da odloči kakšen bo nadaljni postopek in ti navedejo da ti grozi do 5 let zapora. Nato je kriminalist čez cca en dan klical osebo in ji sporočil, da se je tožilec odločil, da sankcija zapora ni potrebna. Sledil je še zapisnik na dom. Govorimo o navajanju grafita in o komentiranju le tega v praksi. In država je opravila svoje delo, pravici je bilo zadoščeno. Med tem so po sloveniji obvladovali sceno Bajuki, Baučarji, Hilde, Časarji, Lovšini in še mnogi drugi. Policija pa je lepo gladko opravljala prioriteto. Toliko z moje strani.
pozdrav.gif

Pravovernik

Pripravnik
17. maj 2013
281
0
16
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
'komentar na spletni strani 24 ur dne 12.12.2012 ob 23:07 uri'.

Spomnim se ne, bom se pa, ko mi bodo pokazali konkreten zapis.

Nočni ranti so najboljši.
hysterical-1.gif

Seriously, kakšna policijska država smo ratali, čist po vzoru amerike!
bonk.gif
Da ne slišim nikogar več kurcat Udbe, ki je bila 100x milejša!

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Kaj bo treba ip-je začet skrivat
confused-1.gif

Če si pa v tujini pa tudi verjetno ne morejo nič?
crazy1.gif

Če vzdržuješ nivo komunikacije se nimaš česa bati ... tudi brez sovražnega govora se da stališča zagovarjati, seveda z argumeti. Žal kar dober del uporabnikov tega foruma teh nima ...

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.915
113
Kakorkoli obrneš, je kljub temu da je nivo komunikacije na tem forumu dostikrat izjemno nizek, potrebno priznati, da je v primerjavi s komentarji ki jih lahko bereš na večini naših novičarskih strani, se skupaj še vedno precej na nivoju.

Resnično me zanima kaj je objavil avtor te teme.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Kakorkoli, svojega razmišljanja ne bom skrival in anonimiziral. V takšnem primeru se raje pač vzdržim komentiranja.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Načeloma imaš prav, dejansko pa je v naši državi več slojev ljudi z različnimi pravicami in dolžnostmi in čeprav napišeš realni komentar o neki privilirani skupini si ga naj.bal, zato je po moje vseeno bolje da se sliši tudi realnost proti raznim foteljskim ciganoljubcem, kriminalceljubcem in podobnim hanžkoslovcem, ki se jim gre za lastno rit, naje.ejo pa pošteni Slovenci.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Mene zanima kako je z dokazovanjem. IP res ni težko izsledit, ampak kako vejo kdo dejansko je napisal komentar. Hiše majo ruterje, v eni hiši so lahko tudi tri gospodinjstva, ki imajo eno naročniško razmerje sklenjeno.Internetne storitve tako lahko uporablja 10 ljudi ali še več. Kako torej ugotoviti kdo je pisal?

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Pa VPN pa odklenjeni WiFi spoti pa...

Pa anonimne prepaid kartice mobilih operaterjev, ki jih kupiš ponoči, obvezno v beznici, ki nima kamer in samo s kešom. Te potem vsak dan menjaš, sovražni govor pa širiš samo na bazni postaji, ki je vsaj 32,674km od tvojega doma/službe/...
rolleyes-1.gif

Če lahko 100 let star dedek iz Trsta strahote v času fašizma artikulira tako, da ne more biti govora o sovražnem govoru, lahko enako počne vsak, ki je končal vsaj osnovno šolo ...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

mislim da je patriot tudi dobitnik

Mene je PESjanka ovadila konec februarja, tako da bi glede na VanZ-ja moral dobit pošto čez tri mesece.

Seveda bom poročal, če bo kaj...

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Kaj ste pa pisali - v času študija sem delal na 24ur.com in vem, da je morala biti zelo konkretna grožnja, da se je komentar posredovalo policiji.

Previden pa je potrebno biti pri pisanju mnenj o kakšnih velikih podjetij - tam se pa precej hitro najde prijava za 'razžalitev dobrega imena' ali kakšen podoben crap.

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.946
113
v lokalni ostariji
tudi mene firbc matra kaj je bilo pri vanz tako hudega...

je pa zanimiv sovražni govor... recimo leta 1914 so v Slovencu objavili parolo "srbe na vrbe"... če bi kdo sedaj to napisal bi bil sovražni govor... takrat je pa požel odobravanje.