soundbar ali 2.1 sistem

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Imam panasonicovo plazmo 46g20. Odločil sem se, da se nabavi malo boljše ozvočenje (ker tole v tvju ni nikamor podobno). Ne kupuje pa se nekega hudega hi-fi ozvočenja. cena od 300-400€.

kaj bi rad:

-cena od 300 do 400€
-soundbar ali 2.1 sistem
- brezžični sub
-da zadeva dela samo z enim daljincem (od tvja)

zaenkrat imam ogledano:

Onkyo LS3100
yamaha yas-201

kdo ima kaj takega?

aja, pa še to. Ta teden v hišo pride tudi Raspberry Pi z XBMC-jem, ki bo priključen na tv.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Ali ta serija plazme že ima viera link.
Sam sem lani staršem nabavil panasonicov sound bar z brežičnim subom. Zadeva priklopljena prek HDMI se povsem integrira z TV. Ko je soundbar vklopljen TV izklopi zvočnike in zvok pošiljana na soundbar. Skratka "trotlziher". Če ni zvoka iz bara je iz zvočnikov TV-ja. idealno za starejše. Modela ne vem z glave. Je pa TV ST50. Razlika v zvoku kot noč in dan. A vseeno te zadeve niso bog ve kaj, ko primerjaš z prostostoječimi zvočniki. Za svoj ceno pa dodajo dokaj veliko v primerjavi z v TV vgrajenimi zvočniki.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Če boš gor priklopil Raspberry PI, priporočam, da raje vzameš kak entry level AV receiver in zvočnike, ki si jih lahko privoščiš. Problem rPI je v tem, da je precej švoh zadeva in se zanaša na HW dekodiranje videa. Podobno je z zvokom. Če receiver podpira dekodiranje DTS, True HD, ... s tem razbremeniš rPI. Ta zana preko HDMI ugotoviti, če je podprto strojno dekodiranje zvoka in v tem primeru na HDMI pošlje kar kodiran stream.

Moj receiver na primer še ne podpira TrueHD. Do sedaj mi je rPI lepo predvajal večino filmov, razen enega, ki je imel zvok v TrueHD. Res da je bil film 20GB+, samo so mi že večji filmi delali brez problemov. Tako da sumim za zatikanje SW dekodiranje zvoka.