Sosedov mulac

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.405
5.662
113
....
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Zmen se s kaksnim policajem da se malo mimo pelje pa bo problem resen. Nevem kaj tolk komplicirate.
Vsi smo kdaj bili mulci. Kot je ze nekdo napisal tudi mene zdaj zivcirajo stvari, ki sem jih vcsaih kot mulo sam pocel
smile-1.gif
)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Ksz
Vi imate mopede, mi pa kosilnice. Najraje ob nedeljah, ko se ob pivu pogovarjas s sorodniki.
Tista s preventivnimi ogledi policajev ni slaba. Ampak dokler bodo strajkali, dvomim da bos uspesen. Razen ce imas kaksno vezo pri policiji. Poslji dopis upravniku bloka , svetu KS, ali cetrtne skupnosti (mogoče anonimno) .... Po moznosti nalepi liste v vhode kjer zivi mularija... Ne se pa spuščati v razne konflikte z njimi. Ker ti bodo hitro kaksne rise po avtu naredili, kaksne gume prerezali....

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.405
5.662
113
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
kakšne narodnosti so? mopedi so za silo ok, ko pa skuterje rihtajo je šele groza.

Tunguzijci! oh te scooterji
srce-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.405
5.662
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Vsi smo kdaj bili mulci. Kot je ze nekdo napisal tudi mene zdaj zivcirajo stvari, ki sem jih vcsaih kot mulo sam pocel
smile-1.gif
)

Sej takih je 3/4 v tej temi...10 let nazaj jim je blo se smesno
..sedaj pa jok&stok
bonk.gif

Carji...

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Vi imate mopede, mi pa kosilnice. Najraje ob nedeljah, ko se ob pivu pogovarjas s sorodniki.

Občinski odloki večinoma prepovedujejo košnjo v nedeljo.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
a ti si se eden izmed neprilagojencev? ja kot je mont rekel, janezu se lahko dopoves, amirji so pa prevec opicam podobni. povecini. kakrsen fotr, taksen sin.
samo se eriksona cakam, da izlije kaksno izmed svojih polne čaše modrosti.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
tako ja.

pa policaj rece fotru da je bilo par prijav zarad predrzne voznje pa je... pa ker so mulci mladoletni da bo fotr odgovarjal za kazni...

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ma dej, kjer je volja je tudi pot. pri nas so sosedi cez parking in cez cesto pa se bajte ful not umaknjene, pa so bli ze parkrat policaji na obisku... tko da pac je treba bit vztrajen na telefonski številki lokalne postaje

Če ne morejo nič narediti.
Hrup baje ni izmerljiv oziroma bi moral biti, da bi lahko dobili kazen.
Pa sploh ne gre za kazen.
Samo ne moreš sredi stanovanjske soseske delati hrup do treh zjutraj...
Očitno lahko...

no to ni res. pri nas nikoli ni meril. ce je prijava morejo pridit vsaj pogledat. in po 22h mora biti pac mir.

1. obisk je opozorilo
2. obisk je kazen
3. obisk je izklop elektrike

sam mora pac bit prijava. brez podlage pa nic ne morejo narest.

lahko ima lastnik izredno dovoljenje za vecjo glasnost, to je stvar upravne enote ki to izdaja, ampak to se izdaja za enkratne dogodke
lahko ima lasrnik zelo dobre veze na policiji
lahko pa noben sploh se ni podal prijave, ter se pritozuje samo na forumu

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:

no to ni res. pri nas nikoli ni meril. ce je prijava morejo pridit vsaj pogledat. in po 22h mora biti pac mir.

In če ni nič meril, kaj pomeni "pač MIR"? A se lahko jst v bloku ob 23h s ženo "pogovarjam" in je ona bolj glasne sorte? A če postelja škripa je to kaljenje miru?

To je skor tak, kot da bi rekel policaj v naselju, jah nismo vas izmerili kolk ste se peljali, ker nimamo radarja, ampak tako na uč ste šli prehitro in bi pisal kazen.

Namreč imamo podobno zgodbo pod blokom. mularija se naganja z motorji sem in tja. Ni cesta ampak "peš pot" oziroma dovozno dvorišče. V bloku vsaj 2 policaja, pa kaj bosta naredila? mularija ni iz naše okolice. Kljub prijavam, varnostnim pomislekom... se zadeva ne spremeni.

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Citat:
Uporabnik ginek pravi:
Citat:
Uporabnik MiHa88 pravi:
Ajde alter znalci, živim v ozki ulici v lj kjer mi sosedov mulac popoldne popravlja prdalice lokalnim čapcem, recimo 3x na teden nažiga po ulici gor in dol in mi j... m... Gre za mularijo do 20, kar pomeni cca. 10 let mlajša goveda, ki zraven na servis vozijo še prijatelje in lepo imam pod oknom 5-6 prdul, ki po vsakem popravku testira pospeške itd. Gor in dol po ulici... Zdaj da čakam, da narava naredi svoje bom verjetno prej na drugi lokaciji zato prosim predlog kako naj se ga lotim? Naj jim zvečer pod oknom kakšno ropotijo zrihtam pa počakam da pride njegov stari ven in mu povem svoje, mulac je problematičen tako da nima nekega odnosa do starih kot sem opazil. Neke prijave z delom na črno ali podobno so itak brezveze ker dosegli ne bodo nič ker dela verjetno zastonj oz. kak dim zelišč dobi... Kaj predlagate?

Povej raje kakšen je bil rezultat odprtega pogovora z mulcem? Tipična žalostna slovenska zgodba je, ko se soseda po tridesetih letih "tihega podjebavanja" začneta pogovarjat. Pogovarjat prek sodišča seveda.
cheer.gif

Zakaj bi se sploh pogovarjal z njem, kaj misliš da sosed ne ve da moti okolico? Pogovarjat se da z normalnimi ljudmi, ampak normalni ljudje tudi ne bi počeli takih stvari. Torej, nima smisla, a misliš da bo sosed reku aja moti vas, okej potem pa ne bom več. Haha, dobra ja.

Zato, ker pogovor zlahka lahko reši težavo in predvsem zbliža človeka. Ti in on sta izgleda omejena, ker na podlagi stereotipov delata zaključke in se imata za nekaj več. Vidva sta normalna, mulc o katerem nimaš pojma je pa budala, zgolj ker je južni in goni mopede okoli....

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.626
3.080
113
v lokalni ostariji
imej dobre odnose s sosedovim mulcem. mogoče ti bo kmal avto popravljal... ali pa se bo konvertiral v sds-ovca pa ne bo nič več od njega (bo pa pameten po forumih...)
wink-1.gif

lepa beseda lepo mesto najde. pojdi do njega, mal ga povprašaj kaj dela itd, pol ga pa lepo prosi, če lahko sprobava mopede drugje. je pa tako, da zmer ti bodo ropotal... policijo, inspekcijo in nevemkoga še mešat zraven je pa tipično slovenceljsko... seveda ko boš ti nekaj delal, in boš povzročil hrup boš pa jokal ko te bodo drugi prijavili...

Kamele0N

23. jul 2008
42.405
5.662
113
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
a ti si se eden izmed neprilagojencev? ja kot je mont rekel, janezu se lahko dopoves, amirji so pa prevec opicam podobni. povecini. kakrsen fotr, taksen sin.
samo se eriksona cakam, da izlije kaksno izmed svojih polne čaše modrosti.

ne-ne-1.gif

Zmente se s sosedi da ne bodo klical policije...pa mu greš zvečer mal motorko kurblat pod okno...pac takrat ko bi on mel kao mir
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:

In če ni nič meril, kaj pomeni "pač MIR"? A se lahko jst v bloku ob 23h s ženo "pogovarjam" in je ona bolj glasne sorte? A če postelja škripa je to kaljenje miru?

To je skor tak, kot da bi rekel policaj v naselju, jah nismo vas izmerili kolk ste se peljali, ker nimamo radarja, ampak tako na uč ste šli prehitro in bi pisal kazen.

Namreč imamo podobno zgodbo pod blokom. mularija se naganja z motorji sem in tja. Ni cesta ampak "peš pot" oziroma dovozno dvorišče. V bloku vsaj 2 policaja, pa kaj bosta naredila? mularija ni iz naše okolice. Kljub prijavam, varnostnim pomislekom... se zadeva ne spremeni.

zakaj se pa zbirajo pod vasim bloklom? odstranite vzrok...

in ne govorimo o raxarju ampak o glasni glasbi, katero se zlahka oceni ce je preglasna.

pa sej so se druge resitve.

pac postavijo kontrolo v blizini in opizdijo vsakega ki gre iz lokala... verjwmi da se bo sef hitro potrudil, da bo znizal glasbo tud brez tistega merilnika za glasnost...

skratka kjer je volja je tudi pot.