Sosedov mulac

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Ajde alter znalci, živim v ozki ulici v lj kjer mi sosedov mulac popoldne popravlja prdalice lokalnim čapcem, recimo 3x na teden nažiga po ulici gor in dol in mi j... m... Gre za mularijo do 20, kar pomeni cca. 10 let mlajša goveda, ki zraven na servis vozijo še prijatelje in lepo imam pod oknom 5-6 prdul, ki po vsakem popravku testira pospeške itd. Gor in dol po ulici... Zdaj da čakam, da narava naredi svoje bom verjetno prej na drugi lokaciji zato prosim predlog kako naj se ga lotim? Naj jim zvečer pod oknom kakšno ropotijo zrihtam pa počakam da pride njegov stari ven in mu povem svoje, mulac je problematičen tako da nima nekega odnosa do starih kot sem opazil. Neke prijave z delom na črno ali podobno so itak brezveze ker dosegli ne bodo nič ker dela verjetno zastonj oz. kak dim zelišč dobi... Kaj predlagate?

I

Izbrisan uporabnik #488

Nesi mu dol en kovček z orodjem in mu ga daj za darilo.
Reci da slišiš in vidiš, kakšen majster je in da je njegova delavnica prerasla potrebe.

Po moje rešitve ni.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Po moje jih ne popravlja ampak rihta izpuhe, da so čim bolj glasni. Ker edino to je tem paglavcem pomembno od motorja.

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik MiHa88 pravi:
Ajde alter znalci, živim v ozki ulici v lj kjer mi sosedov mulac popoldne popravlja prdalice lokalnim čapcem, recimo 3x na teden nažiga po ulici gor in dol in mi j... m... Gre za mularijo do 20, kar pomeni cca. 10 let mlajša goveda, ki zraven na servis vozijo še prijatelje in lepo imam pod oknom 5-6 prdul, ki po vsakem popravku testira pospeške itd. Gor in dol po ulici... Zdaj da čakam, da narava naredi svoje bom verjetno prej na drugi lokaciji zato prosim predlog kako naj se ga lotim? Naj jim zvečer pod oknom kakšno ropotijo zrihtam pa počakam da pride njegov stari ven in mu povem svoje, mulac je problematičen tako da nima nekega odnosa do starih kot sem opazil. Neke prijave z delom na črno ali podobno so itak brezveze ker dosegli ne bodo nič ker dela verjetno zastonj oz. kak dim zelišč dobi... Kaj predlagate?

Povej raje kakšen je bil rezultat odprtega pogovora z mulcem? Tipična žalostna slovenska zgodba je, ko se soseda po tridesetih letih "tihega podjebavanja" začneta pogovarjat. Pogovarjat prek sodišča seveda.
cheer.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik ginek pravi:
Citat:
Uporabnik MiHa88 pravi:

Povej raje kakšen je bil rezultat odprtega pogovora z mulcem? Tipična žalostna slovenska zgodba je, ko se soseda po tridesetih letih "tihega podjebavanja" začneta pogovarjat. Pogovarjat prek sodišča seveda.
cheer.gif

Zakaj bi se sploh pogovarjal z njem, kaj misliš da sosed ne ve da moti okolico? Pogovarjat se da z normalnimi ljudmi, ampak normalni ljudje tudi ne bi počeli takih stvari. Torej, nima smisla, a misliš da bo sosed reku aja moti vas, okej potem pa ne bom več. Haha, dobra ja.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.642
4.375
113
Ali pa Aktual.
Sicer pa ne vem zakaj se nebi mogoče malo podruzil z njimi.
Pa kakšno pivo zraven vzami.
Pol mu pa razloži da bi za svoje delo lahko kaj zaslužil.
In ko bo mali začel svoje storitve tržiti se bo hitro povpraševanje zmanjšalo in boš imel mir.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hehe, tud sam opazam, kok mi grejo te prdule na zivce... ampak caki... 15 let nazaj sem jo sam vozil in cudno gledal starejse kaj z ocmi zavijajo..

poklici na policijo, pa jih prosi za uslugo, da se malo naokoli pripeljejo, recejo kaksno besedo z mulcem, preverijo kaksno cifro mopeda, pa bo prijatelje hitro minilo da bi se pri njemu dobivali...

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
kakšne narodnosti so? mopedi so za silo ok, ko pa skuterje rihtajo je šele groza.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Žal nimaš kaj narediti.
Lepote multikulturnosti.
Zraven mene čapci nabijajo muziko v lokalu včasih do treh zjutraj.
Sicer se sliši, ko katera opica odpre vrata, ali pa se dere zunaj.
Rešitve ni. Vsaj kolikor sem googlal, bi morali imeti policisti decibel-meter za kakšno sankcijo. Pa ni urejeno in ne gre.
Pa sliši se jih čez zaprt 3 slojni termopan na drugi strani stavbe.

Kaj boš šele ti dosegel podnevi...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ma dej, kjer je volja je tudi pot. pri nas so sosedi cez parking in cez cesto pa se bajte ful not umaknjene, pa so bli ze parkrat policaji na obisku... tko da pac je treba bit vztrajen na telefonski številki lokalne postaje

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ma dej, kjer je volja je tudi pot. pri nas so sosedi cez parking in cez cesto pa se bajte ful not umaknjene, pa so bli ze parkrat policaji na obisku... tko da pac je treba bit vztrajen na telefonski številki lokalne postaje

Če ne morejo nič narediti.
Hrup baje ni izmerljiv oziroma bi moral biti, da bi lahko dobili kazen.
Pa sploh ne gre za kazen.
Samo ne moreš sredi stanovanjske soseske delati hrup do treh zjutraj...
Očitno lahko...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Naj pridejo policaji parkrat na obisk pokasirat po par sto € od vsakega (predvidevam da ni nič registriranega, brez čelad itd...) Mogoče se preselijo v kako drugo ulico.