sopranovi!!!!!

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Hja, če bi ustvarjalci serije hoteli nedvoumno povedati, da je Tony v zadnji sceni ubit, bi pokazalo moškega z veceja, kako mu prestreli glavo, možgani in kri pošpricajo Carmelo in AJ-a, ki začneta panično kričati... Ker pa so se odločili zadevo pokazati nekoliko drugače, zdaj ne bodo šli posebej razlagati, ja Tonyja na koncu ubijejo... Ker bi bili loleki. Zato uradnega "priznanja" verjetno nikoli ne boš mogel priguglati.
wink-1.gif

Tale zadnji tip je sicer lahko optimističen in ima seveda pravico do svoje interpretacije, vendar je njegova razlaga slišati, kot da bi gledal nek čisto drug film/serijo.

Kar se mene tiče, sta tu dve poglavitni točki (če govorimo samo o zadnji sceni):
a) če bi Tony preživel, zadnja scena ne bi imela nikakršnega smisla. Kaj bi povedali z njo? Da bo Tony forever živel v strahu, da ga lahko vsak naslednji, ki "vstopi" pihne? Ja in? A tega že ne vemo? To da je Phil mrtev niti najmanj ne zmanjša nevarnosti za Tonya... Ima še ogromno sovražnikov, ljudi, katerim je uničil življenje.

b) zadnja scena sama po sebi (predvsem kamera) - gledamo Tonya, slišimo zvonec na vratih, Tony pogleda k vhodu, nato "z njegovimi očmi" vidimo, kdo vstopi. In tako vsakič ko kdo vstopi. Ko vstopi Carmela, se začne "Don't stop believing", ki igra vedno glasneje in glasneje. Skupaj vstopita AJ in "tip z veceja", ki se usede takoj k šanku. Medtem, ko se oni pogovarjajo, tip pri šanku čekira Tonya, česar pa ta ne opazi. Nato vstane in gre na vc, pri tem pa gleda stran, da se mu pogled ne bi srečal s Tonyjevim. Med tem pa Meadow in njeno parkiranje... Ko gre končno proti vhodu, še zadnjič vidimo Tonya (enako kot pri vseh prejšnjih vstopih), slišimo zvonec na vratih, Tony pogleda, delček sekunde, nato pa hkrati tema in tišina. Kar traja 9-10 sekund, nato šele odjavna špica. Ta tema in tišina predstavljata tisto, kar Tony vidi in sliši v tistem trenutku. V nekem intervjuju naj bi David Chase izjavil, da je bilo sprva mišljeno, da bi tema in tišina bili čisto do konca, do HBO logotipa, pa so potem dodali še "creditse". Če bi Tony preživel, bi se glasba nadaljevala tudi v odjavno špico, ki bi bila takoj za tem, ko vstopi Meadow, ne pa tema in tišina... Ravno v drugem filmčku od 1:00 naprej Bobby s Tonyjem razglablja o tem: "You probably don't even hear it, when it happens, right?" Zato tudi ne slišimo strela - saj slišimo le tisto, kar sliši Tony (ki ne sliši ničesar, saj je v tem trenutku mrtev)...

Enkrat sem bral nek blog o tem, kjer se je en tip ful razpisal o tem. Res razčlenil zadnjo sceno in razložil simboliko pa vse. Če najdem, dam link.

EDIT: Lol, prav tale link sem iskal, ki si ga ti dodal!

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.982
-384
113
no sej to ta razlaga v tem linku. Matr, k da bi celo knjigo bral, pa je le 45min epizode zajete....

ja nič, treba se bo sprijaznit...

Tony, car si!

Tony_soprano_1205014018.jpg

pa komad don't stop beliving je tud že na playlisti... vedno me bo spomnil na zadnjo minuto serije...

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
dajte no, zadnji del je bil se Tony ziv pa konec serije...se sami niso vedeli ce bodo snemali se naprej ali ne. Ce bi bil Tony mrtev nebi imelo smisla.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.982
-384
113
ja ja... Zakaj pa še ne snemajo???

sicer pa... Pri Godfather-ju, Michael tud na koncu umre...

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.982
-384
113
no... ubistvu tipični konec mafijske zgodbe. Tud če se znebiš vseh očitnih sovražnikov, še vedno nisi varen.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
ksz...

Ena od teorij konca predstavljena v kratkem filmučku

Je pa res, da so producenti pustili na koncu domišliji prosto pot in možnost da si sami zamislimo kaj se je zgodilo potem.
Ker uradne verzije in razlage po moje ne bo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.982
-384
113
ah! naredil sem čisto pravilno, ko sem youtube video notr metal, zanč je lepo kazalo, dons pa tole... ne vem zakaj ne dela...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Še en Joey?
bonk.gif

Srčno upam, da ne. Sopranovih je konec. Kakršnokoli spreminjanje tega bo samo pokvarilo vse skupaj. Preverjeno, preizkušeno in zelo rado ponovljivo.