Spremljam slovenske medije. Zaenkrat se motijo, ker je verjetno celo njim preveč butasto to, kar je naredil Jelinčič s svojim imenom, da bi bilo res. Ampak žal je. Ti spremljaš slovenske medije? Ravnokar je zelo razširjena reklama za neko loterijo s sloganom: "Zasluži milijon e
urov!" Se ti torej zdijo slovenski mediji vzor slovnice?
Naziva si v Sloveniji (tudi drugod verjetno) NE MOREŠ sam izbrati. LAHKO pa si spremeniš/dodaš priimek. In točno to je naredil Plemeniti, ker druge variante, kolikor vem, NI (torej se ta priimek sklanja v formatu, ki je za priimke predviden). Obstajajo ljudje z nazivi, ampak ti so si jih zaslužili. Ivan Grozni ni šel sam na matični urad in si nadel svojega naziva.
Nisem pa napisal, da je Plemeniti italijanski priimek ali da si ga je Zmago nadel s tem namenom. Napisal sem, da bi nekdo, ki ga ne pozna, lahko sklepal, da je gej, ki je poročen z Italijanom.
Če se pa on z jezikoslovci in zakonitostmi slovenskega jezika ne strinja (in še novinarji zaradi njegove gobezdavosti), me pa prav malo briga. Pravilno se sklanja Plemenitija, Plemenitiju in pika. Pravopis v roke in preveri.
Če se motim, bom zelo vesel, če me kdo popravi, ampak prosim, ne s "pomočjo" slovenskih medijev, ker so zelo zelo slabo merilo.