soočenje kandidatov

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
vceraj gledal ene 20 minut. svašta.

1. Kako ne more kdo enostavno rečt, da bo pomagal tistim v posocju. Enostavno se, da obljubit in tudi izvest. sploh za take stiske ki jih dozivljajo ljude ze x let.

2. Vsi so samo neki gobci.

3. Kaj pocne tam una Elena or something mi pa res ni jasno.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
3. Malo sem gledal ampak sem vedno prestavil na drug program, ko so spraševal Pečaričevo. Nekak mi ne deluje predsedniško.

Hecno je bilo vidit Zmaga, ki je kot palček proti Turku.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Tud men se zdi, da vsi ponujajo bolj kot ne neko medlo predstavo. Nobeden od njih ni neki hud govorec. Turk (mit umlaut) je nekako mogoče že preveč umirjen (skoraj zaspan), Kranjc je prezelen, Jelinčič spet mal zganja svojega populizma, Gaspari je dosti ista liga kot Turk (mit umlaut), o Pečaričevi pa rajši sploh ne bom izgubljal besed.
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Za moje pojme sta Peterle in Jelinčič, občasno še Turk (če ne bi bil kot ena megla), edina, ki znata kej pametnega povedat...s tem, da bi Plementiti lahko imel malo krajši jezik, kar se tiče doličenih besed ("pedri").

Gaspari je totalno medel, nič konkretnega ne pove, Krajnc nej zaenkrat ostane pri Stranki Mladih...Pečaričeva pa...vem, da ni prav, ampak vsakič ko jo vidim se mi smili...
crazy1.gif

Durgač pa te predvolilne obljube so itak pečene bučke
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Kaj sploh pričakujete, valda da bo vsak gobezdal vse mogoče oz. to kar rulja rada sliši. Vsem se gre pa itak samo za stolček, ki ga bodo poskušali kar najbolje izkoristiti sebi v prid, mar ni z vso politiko tako? Voljeni so pa itak vsi od tistih naivcev, ki jim verjamejo kako bodo delali za narodov blagor. Sicer pa: Narod si bo pisal sodbo sam, ne vrag mu je....

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
hocem ti povedat, da niso nic povedali, še to ne kar zelimo slisat. Rad bi nekoga slisal ki bo rekel , zavzemal se bom za to in to. Tej druzini bom osebno pomagal itd. Met jajca. Kaj bo potem v resnici je nekako tako jasno da bolj malo. Obup.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Pri Peterletu me je res zmotilo prav to, kar je rekel vag, da hoče vsem ugajat. Seveda to hoče vsak od kandidatov in vsi govorijo kar se da najlepše, samo pri Lojzetu je blo pa to čisto preveč očitno. Izpade kod, da nima svojega mnenja. Jelinčič je taprava popestritev. Sploh, ko je Kranjca vprašal, če rad prebira literaturo o homičih
grin1.gif

Zaenkrat mi je še najbolj nekako Türk

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Ja Jelinčič, se je včeraj ene parkrat spravil nad Kranjca. Moram pa priznati, da me je kar nasmejal. Totalna popestritev
smile-1.gif

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Pečaričeva pa...vem, da ni prav, ampak vsakič ko jo vidim se mi smili...

Meni se pa ne smili. Spušča se v bitko, za katero že v naprej ve da je izgubljena, blamira se kjer ima priložnost, ob tisti "reklami za Dormeo" pa sem skoraj bruhnila, ko sem jo videla zavito samo v polivinil
crazy1.gif
Lepo vas prosim no....

Ljudem se smili, ker je na vozičku in ker hočejo biti vsi "politically correct" se ji noben ne upa v faco rečt, da ima enostavno bolane ideje in da naj se raje še naprej ukvarja s tistim kar ji najbolj leži - dobrodelne akcije. Za predsednico je pa ona NAJMANJ primerna.

IMHO

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Se strinjam s tabo. Ampak ravno tako najdes pri drugih kandidatih razloga zaradi katerih so najmanj primerni. Mogoce je Jelincic se manj primeren.

Kline je lepo povedal na 24ur zvecer o Peterletu, da ko ni debata o ljudskosti je kar zgubljen. Sej so ga lepo uredili in vse, sam kaj ko nic ne pove. Ceprav nisem gledal dosti soocenja.

Kaksne kvalitete pa naj bi sploh imel predsednik. Saj skoraj nima vpliva. Vrhovni povelnik je sam na papirju. Predlaga guvernerja in ustavne sodnike. No, se predsednika vlade. In to je to. Bol bogi je ne, ce si ni ustvaril neke priljubljenosti in karizme ze poprej med ljudmi.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Mene Turk preveč spominja na Drnovška. Govori,govori.... dela dela ubogo faco, maha z rokami in spet govori pa nič ne pove.

GO ZMAGO
evil.gif

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
V bistvu letos sploh nimamo neke dobre izbire
smirk-1.gif

Če bi že mogla izbirati, bi izbrala Gasparija, ker:

- Petrle se preveč sili, da bi bil vsem všeč (saj je še sam povedal, da se je od junija pojavljal na raznoraznih prireditvah, otvoritvah ipd... a poglej ga zlomka, kje je bil pa prej?
17758-icon_confused.gif
)

- Turk je prehitro užaljen

- Jelinčič je klovn (me vedno nasmeje, a to je žal vse...)

- Kranjca niti ne poznam, bogsigavedi izpod katerega kamna je prilezel.

- Za Pečaričevo sem se pa že prej opredelila, da mi je neprimerna.

Nazadnje urejeno:

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Seveda je najmanj primerna. Si je res ne predstavljam kako bi potekal njen govor in prihod na oder ob državnem prazniku ali čemu podobnemu. Da ne govorim, kako ni imela pripravljenih odgovor na pereča vprašanja in nobenega poznavanja zakonov itd. Pač pa samo govorit blodnje, ki jih učijo na FDV. Nobenega konkretnega znanja, samo teorije, ki so v praksi nemogoče.

Ta Gaspari pa je ko robot, nobenega nasmeška, smisla za humor, kako je Pucerju pribil, da krili z rokami...hehe. Ta je že izločen.

Turk..hajoj, kar se da v eni povedi on sestavi spis.

Jelinčič deluje še najbolj suvereno. Sploh ne vem kaj se čudite nekateri, da je rekel "[censored]", "cigan". Kaj vi ne pravite homičem da so "pedri". Kar mi je še všeč pri njemu je to, da če bi bil predsednik bi se enostavno vklopil v situacijo in takoj ukrepal, ne bo se šou on po nekih papirjih, in tralala...Če bo treba unemu staremu zrihtat hišo, jo bo drugi dan že imel, medtem ko pri drugih kandidatih to ne bo izvedljivo še vsaj 2 leti.

Sploh pa ima pripravljeno "kajlo" v vsakem trenutku in noben mu ne seže do kolen, ko je potrebno biti pameten.

Moj glas ima, če bom šel volit.

P.S. Opažam tudi, da ima Zmago vse več privržencev. Ljudje so siti vseh obljub, dolgovezij politikov "ala" bomo uredili, bomo kupili, bomo omogočili;...Imam občutek, da bo med prvimi tremi.

Nazadnje urejeno:

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
moje mnenje o kandidaturi elene pečarič je, da je ta legalna in legitimna.

gospodična pečarič je opravilno sposobna polnoletna državljanka RS in uživa tudi pasivno volilno pravico, torej pravico biti (iz)voljen.

kar se tiče njenih kvalifikacij, so te ustrezne, je univerzitetno izobražena, je habilitirana na fakulteti, kjer izvaja predavanja, je pisec nekaterih relevantnih strokovnih člankov.

kar se tiče "vsebine" dojemanja političnih vprašanj, mi je njeno dojemanje dokaj blizu, sploh njen pogled na enake možnosti in človekove pravice.

vsak volilec se seveda odloča po svoji presoji. moti pa me, da se njeno kandidaturo jemlje kot "provokacijo". zgolj zaradi njenega "hendikepa" ali invalidnosti? je popolnom enakovreden član te družbe, vsako drugačno dojemanje nje kot take, je zame fašizem.

naprošam torej, ko govorimo o njeni kandidaturi, da se pogovarjamo o vsebini, ki jo zagovarja, frustracije, ki jih ima kdorkoli zaradi "drugačnosti" naše sodržavljanke, pa pustimo ob strani.

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Peterle - Preveč hoče vsem ugajat
Turk, Gaspari - Bledo, medlo, dolgočasno
Jelinčič - Ostro, provokativno,direktno
Krajnc - Druga liga
Pečarič - Sploh ne vem kaj tam dela.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Vse lepo in prav. Da pa na vprašanje o neodvisnem Kosovu pravi, da ne zna odgovoriti oz. bi se pač potrudila, da bi to čimmanj prizadelo ljudstvo. Ne vem no. Res je prišla nepripravljena.

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
No, potem mi pa razloži tisto njeno reklamo za Dormeo. Provokacija?

Citat:
vsak volilec se seveda odloča po svoji presoji. moti pa me, da se njeno kandidaturo jemlje kot "provokacijo". zgolj zaradi njenega "hendikepa" ali invalidnosti? je popolnom enakovreden član te družbe, vsako drugačno dojemanje nje kot take, je zame fašizem

naprošam torej, ko govorimo o njeni kandidaturi, da se pogovarjamo o vsebini, ki jo zagovarja, frustracije, ki jih ima kdorkoli zaradi "drugačnosti" naše sodržavljanke, pa pustimo ob strani

Sem vedela, da se bo nekdo spotaknil ob to.
smirk-1.gif

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
@Mitzy - s tvojim prvim postom se zelo strinjam...

Z izjavo, da letos nimamo neke dobri izbire pa nikakor ne. Ravno letos mislim, da imamo kaj za izbrati. In da končno izbiramo predsednika kot osebnost in ne skozi prizmo strankarske pripadnosti.

Po moje sta in Peterle in Türk osebnosti, ki bosta lahko dobra predsednika. Sta izkušena, ugalejna, kulturna, imata veze v tujini itd. Predvsem pa ne sodelujeta v vsakodnevnem slovenskem politično parlamentarnem kurnik in aferah.
Prejšnje volitve so bile veliko bolj osiromašene iz vidika kandidatov.

Ko se kandidate ocenjuje je treba imeti v glavi funkcijo, ki jo predsednik ima. Formalno je ta predvsem protokolarna, je pa dobro da je tudi mnenjski vodja in dober vzgled za ostale državljane.

@mr: To, da je vrhovni poveljnik ni nepomembno. In NE, to ni samo na papirju.

@Telefunken: Jelinčič je nacionalist. Že zaradi tega si ne zasluži podpore. Če bi imeli več nacionalizma v Sloveniji in/ali slovenski politiki bi postali podobni Hrvatom, če bi ga imeli preveč bi postalo že nevarno...

Citat:
Turk..hajoj, kar se da v eni povedi on sestavi spis.
Nekaj je govoriti in nič ne povedati. Pri Türku je drugačo IMO.
1. Ker dejansko ima veliko za povedati.
2. Ker se na večino vprašanj ne da odgovoriti z "DA" ali "NE".