Sony Xperia T

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Gledam tole Xperio, ki mi je izredno všečna in razmisljam o nakupu. Ima kdo kakšne izkušne z njo?

hvala!

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Težko boš našel koga, ker šele prihaja na naš trg. Edino, če jo ima kdo že na testu?
smile-1.gif

Imaš pa tukaj obsežen review, ki ti zna pomagati
wink-1.gif

GSMArena

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Vsi novi Sonyji so tud men zlo ql. Mislim da nimas kaj zgresit. Pa vedno dajejo posodobitve ven, telefoni so pa tudi zelo kvalitetno narejeni sploh teli visjega razreda.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Vsi novi Sonyji so tud men zlo ql. Mislim da nimas kaj zgresit. Pa vedno dajejo posodobitve ven, telefoni so pa tudi zelo kvalitetno narejeni sploh teli visjega razreda.

..razen njihovi zasloni, ki imajo kot gledanja lih 30° in updejti, ki zaostajajo kaksno verzijo. Xperia T ima se vedno 4.0.4, pricakuje se jelly bean (buhve kdaj) 4.1, ko je ze 4.2 pred vrati.

So pa (vsaj meni) najlepsi Androidi in solidno narejeni.

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
To je prepozno, takrat bi moral biti že 4.2 zunaj...

Se pa strinjam z Viperjem...kot vidljivosti zaslona bi lahko bil boljši in pa nadgradnje bi lahko bile hitrejše
wink-1.gif

Oblikovno so pa tudi meni med lepšimi
cool-1.gif

Marauder

Pripravnik
16. mar 2008
205
0
16
je že kdo, ki bi dal lastno oceno telefona? Mi moj telefon "nagaja", pa razmišljam o menjavi...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Citat:
Uporabnik tado pravi:

..razen njihovi zasloni, ki imajo kot gledanja lih 30° in updejti, ki zaostajajo kaksno verzijo. Xperia T ima se vedno 4.0.4, pricakuje se jelly bean (buhve kdaj) 4.1, ko je ze 4.2 pred vrati.

So pa (vsaj meni) najlepsi Androidi in solidno narejeni.

O kakšnih vidnih kotih vi govorite se meni ne sanja. Sam imam Xperio Ion in v primerjavi z S3, ki sem ga imel pred njim, ni zaslon prav ni slabši. Nasprotno, meni je še bolj privlačen, mi ima lepše barve in tudi večjo gostoto pik. Tako da to o 30 stopinjah ne vem kje ste prebrali, ker ravnokar iz Iona pod skoraj 180 stopinjami z lahkoto preberem teskt

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Brat se že da, ima pa velik color shift... na ray recimo oranžna kar hitro postane svetlo rumena.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Lej, eni ne locijo S-IPS matrike od TN. Taki so izvzeti. Nekaterim je slika - slika, tudi ce imajo 2500x1600 resolucijo ali 800x600 jim je isti drek. Pa ne mislim nate.

Za Iona ne bom govoril, Xperia T pa ima (ce nisi ravno slep) precej slabe kote gledanja. Pod kotom, ko malce obrnes telefon se barve "razbarvajo, obledijo" docim se pri konkurenci niti ne. Same barve so realne, kul, ni kaj rect. Kot gledanja je pa nikakvi.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Citat:
Uporabnik Marauder pravi:
je že kdo, ki bi dal lastno oceno telefona? Mi moj telefon "nagaja", pa razmišljam o menjavi...

+ oblika in ergonomija
+ kamera
+ dobro sestavljena, nic ne skripa
+ tipka za kamero
+ SD reza

- precej svoh procesor in gpu napram konkurenci
- uradne nadgradnje so katastrofalno pocasne
- koti gledljivosti zaslona so slabi
- relativno majhen zaslon na velikem ohisju (osebna preferenca)
- leca kamere je "udrta" v ohisje.. "super" za prah in umazanijo pa tezko tudi ocistis.

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Lej, eni ne locijo S-IPS matrike od TN. Taki so izvzeti. Nekaterim je slika - slika, tudi ce imajo 2500x1600 resolucijo ali 800x600 jim je isti drek. Pa ne mislim nate.

Za Iona ne bom govoril, Xperia T pa ima (ce nisi ravno slep) precej slabe kote gledanja. Pod kotom, ko malce obrnes telefon se barve "razbarvajo, obledijo" docim se pri konkurenci niti ne. Same barve so realne, kul, ni kaj rect. Kot gledanja je pa nikakvi.

No jaz poznam razliko, imam obe matriki na ekranih doma in je razlika res občutna. Nimam pa pojma kakšno matriko imajo ostali Sony, mislim pa da imata T in Ion enako. Barve se res malce porazgubijo pod kotom ampak daleč od motečega oz. v primerjavi z S3 nisem opazil nobene razlike, razen, da je cel ekratn pri Sonyu videti bolj "živ". Pod mikroskop pa ne hodim gledat ekrano, pomembna je uporabniška izkušpnja in vtis..in le ta je pri novih Sonyih več kot soliden, čeprav imajo le dva jedra in podobne karaketeristične minuse. Osebno ga rajši uporabljam kot S3, ker se vsaj ne bojim kaj se bo zgodilo, če mi slučajno na tla pade. Res pa je, da ni tako bliskovit kot S3, vendar je izkušnja vseeno zelo pozitivna.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Saj pravim, iona se nisem videl. Pri Xperii T pa barve hudo zbledijo. Ne, da se ne bi dalo brat ali, da bi bilo cisto neuporabno, samo posteno kvari izkusnjo, ko gledas kaksne fotke in filme pod nepravim kotom. S3 teh tezav nima v taki meri, ne glede kateri profil izberes.

Ne vem sicer od kje, da je S3 iz porcelana, padel mi je 2x dol, enkrat na ploscice, enkrat na parket. Brez praske.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Nisem napisal, da je iz porcelana. Je tudi meni padal po tleh in vem, da je zadeva kar trpežna. Ampak v roki pa deluje mnogo bolj "krhko" kot pa recimo te tanove xperie..sploh recimo Ion, ki je kovinski pa mislim da je T tudi aluminijast

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
T ni, je plastik fantastik. Je pa zadaj gumiran in lepo sede v roko, ni kaj rect.
zmaga.gif