Sony KDL-32V4500, in podpora MPEG-4

raners

Majstr
4. mar 2008
2.815
439
83
Kaj to pomeni, da bi moral ojačevalnike menjat? Katera firma dela to (v okolici MB)?

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Si nastavil državo iz katere prihajaš na Francijo? Probaj najprej tole, pa potem ponovno search...

raners

Majstr
4. mar 2008
2.815
439
83
Pozdravljeni.

Na sobno anteno pa dobim vse Slovenske digitalne kanale... To mi je res čudno, ker imamo na strehi boljše antene... Pa na sobno anteno so analogni kanali ful slabi, pa samo tri dobim...

Kaj je zaj tu narobe? Ali je strešna antena 'premočna' ali ne vleče pravih frekvenc?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Kakšno pa imate strešno anteno? Ali je "velika", ali je "mala", ali obe? Velike so za VHF, male pa za UHF --> za dvb-t potrebuješ UHF, analogna se pa oddaja tudi na VHF. Skratka nekaj pri strešni anteni ni primerno za digitalni signal (ali ni prav usmerjena, ali ni za pravo frekvečno območje). Premočni signali (skoraj) gotovo niso.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Lahko da imaš kanalski ojačevalnik namesto širokopasovnega. To pomeni, da ti ojačuje samo določene kanale, ostale pa blokira (tudi tistega na katerem je DVB). Ponavadi se kanalski ojačevalniki uporabljajo tam kjer je več anten.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.815
439
83
Imam še eno vprašanje... Če bi si dal delat novo anteno, bi torej potreboval tri UHF veje (antene) (eno za SLO, obrnjeno proti pohorju; drugo za HRV, obrnjeno proti hrvaški in eno za AUS, obrnjeno proti Avstriji)???

Kaj mislite, koliko bi me stala nova antena (približno)?

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
S satelitskim receiverjem ki podpira mpeg2 DVB-T in s sobno anteno ujamem tako hrvaške kot avstrijske kanale v okolici Lenarta. Je pa res da sem na hribu doma.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Nekaj mi ni jasno..
Če kupiš TV ki podpira DVB, vseeno rabiš anteno? ( kaj pa tista od kabelske - postane neuporabna...)
Zakaj? Ker vsi oglašujejo...."sprejem signala brez odvečnih kablov"
Vprašanje je res nekoliko mimo....ampak se ne spoznam na te stvari!!

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
DVB-T (Terrestrial) -> potrebuješ anteno, saj je tehnologija za zemeljski signal.
DVB-C (Cable) -> potrebuješ kabelskega ponudnika, saj je tehnologija za kabelsko televizijo.
DVB-S (Satellite) -> potrebuješ satelitsko anteno, saj je tehnologija za satelitsko televizijo.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
To samo pomeni, da zraven TV-ja ne rabiš še ene dodatne škatle, ki jo je treba priklopiti na TV -> dodatni kabli

raners

Majstr
4. mar 2008
2.815
439
83
Nekaj me zanima glede anten:

Na strehi imamo anteno (en drog, ki ima več anten), na katero je povezanih okoli 10 televizorjev (analognih). Danes zjutraj sem se pogovarjal z enim podjetjem, ki dela antene in rekli so mi, da je boljše, če si dam delat nove antene za digitalni televizijo, ker če bi pustili stare antene in bi dali druge ojačevalce, bi lahko na analogni televiziji prišlo do kakih sprememb (npr. kanale, ki so zdaj slabi na analogni televiziji, jih morda nebi ve dobili in podobno). Star analogni signal pa vseeno uporabljamo na ostalih televizorjih (od tega sta A KANAL in HRT2 bolj slaba).

Kaj mi priporočate? Jaz mislim, da je najbolje dat delat nove antene (za digitalni signal) in stare antene pustit na miru zaradi ostalih analognih televizij...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Mislim, da bi ti lahko brez problema naredili identične ojačevalce kot jih imaš sedaj, le da bi zraven še spustili kanale, na katerih se oddajajo digitalni kanali. Je pa logično, da bi ti želeli prodati nove antene (več denarja). Odločitev je pa pri tebi.. Lahko imaš za ta tv sobno anteno za digitalni signal in s T členom povežeš še strešno anteno (za analogne kanale).

raners

Majstr
4. mar 2008
2.815
439
83
Imam eno vprašanje glede Sony KDL-32V4500....

Ali se da kje nastavit, da bi EPG (ko preklopiš program) kazal trenutno oddajo in še naslednjo? Trenutno mi kaže samo trenutno oddajo (zgoraj levo) in čas začetka in konca trenutne oddaje (zgoraj desno) ter še nekaj drugih informacij. Ali se da torej nastavit, da bi mi kazalo še naslednjo oddajo (kot ti kaže npr. na SiolTV)?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.559
113
EU
Te nastavitve so verjetno odvisne od odajnika. Meni kaže samo na avstrijskih programih.
Domači (kanal 66) in hrvaški programi, pa so brez EPG-ja.Še verjetno ne odajajo zraven programa.
Bom preveril še v navodilih za uporabo, če obstaja kakšna dodatna možnost za nastavljanje.

22. jul 2007
13.415
1.666
113
124
ali dobiš ob nakupu tv-ja zraven tudi mpeg4 kartico za dvb-c ali pa jo moraš še dodatno nabaviti? -lastniki vaše izkušnje-LPWWY

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Sony KDL-32V4500 ima DVB-C MPEG4 dekoder že vgrajen, ne rabiš nobene kartice. Moj dela ko šus.