sony ericsson x1 vs. nokia n97

kelih

Fizikalc
17. jan 2008
374
36
28
Ker mi je na n95 8 gb počil ekran zdaj kupujem nov telefon, odločam se med n97 in x1.Telefon uporabljam večinoma kot multimedijsko napravo in dosti tudi za slike.Baje da fotič od n97 dela slabe slike.No povejte malo svoje mnenje o x1...B pa rad sam še povedal da se jim je pri nokiji čist strgal mislim 32gb
stupid-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Pa kaj ti bo teh 32 gb, če traja par dni, da jih zapolniš s fajli prek usb... Pa ob nalaganju novega firmware-a se ti tudi čisto vse zbriše.Sicer pa sta to čisto različna telefona. Na nokiji je symbian touch, na xperiji pa so win mobile. Kak lahko rečeš, da dela n97 slabe slike, če še ga sploh niso stestirali, ker n97 še vsaj do avgusta-septembra nebo pri nas v prodaji. Pa tudi nobenih testov še ni, kjer bi lahko približno rekel, ali ima slabo kamero ali ne. Vrjetno pa nebo delala slabih slik, ker le ima carl zeiss optiko, pa videji bodo laufali v VGA 30fps. Slike bojo nabrž podobno kvalitetne, kot so na n95 8gb in n82...

kelih

Fizikalc
17. jan 2008
374
36
28
ja ja res ga nebo do avgusta??? pol pa sploh nimam kej razmišlat o njem, ker na tem telefonu se nič ne vid na ekrani ne resno crknu je.Pa nisem reku da dela slabe slike nekje sem prebral.Glede 32gb pa nisem reku da jih hočem jaz še 4gb ne zapolnem sem sam omenil da so zmešani da so tolk dal to noben ne nuca.Potem je meda res x1 edini dober telefon na marketu edini zanimiv se mi še zdi lg prada samo mu ne zdrži baterijo dolg.

Nazadnje urejeno:

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Sej vem, malo preveč "grobo" sem odpisal. Pač, teh 32 gb se sliši ogromno, in tudi je, samo da pa to zapolniš pa traaaajaaaa.
Ja, nokia n97 je napovedana za drugo četrletje 09. To pomeni okoli junija, bi naj začeli s prodajo, za naš slovenski trg pa lahko kar 2 meseca prišteješ, če ne več in dobiš datum, ko bo pri nas na voljo.
Glede slik pa sem tak napisal.Če ti te na nokiji n82 , n95 niso dovolj dobre, lahko kar pozabiš na n97, ker občutno bolše nebojo.

kelih

Fizikalc
17. jan 2008
374
36
28
Tudi lg kc910 se mi zdi zanimiv samo zaka majo vsi lg-iji tak slab battery life time?ka te miseljo da ga bom vsak dan filu.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
pomoje se ne zbriše, če update-aš. teh 32gb je ločenih od dejanskega notranjega pomnilnika.

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Če so ti slike prioriteta, potem ne jemlji X1, ker slike so več ali manj polom. Pač WM telefon. Zooma na 3mp sploh ni, slike ob slabi svetlobi katastrofa.

kelih

Fizikalc
17. jan 2008
374
36
28
kaj? sej se nismo nč o tem menel sam da so pr nokii upičeni ker so dal 32gb.

kelih

Fizikalc
17. jan 2008
374
36
28
menda bom kar lg renoir vzel ma vse bolš kot ostali sam battery life time je slabši
frown-1.gif

kelih

Fizikalc
17. jan 2008
374
36
28
ja in ka pol kdo je pa rekel da hočem pameten telefon? hočem telefon z dobro kamero,hitrim prenosom podatkov,wlan-om,ts,in podporo za vsaj 8gb kartico to je vse sem kje napisal da hočem pameten telefon? Drugače pa sploh ne opzaim razlike med navadnim in pametnim telefonom kaj naj bi sploh bila razlika?(sej vem da ma os)

EDIT: pa dejte si mal pogledat gsm arena no lg renoir ma vse funkcije iste ali boljše kot SE x1.

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.117
10.968
113
kod Džej-Zija
Poanta pametnega telefona je razširljivost s softverom. Da gor lahko naložiš, kar ti srce poželi. Če te potrebe nimaš, res nima smisla, da si tak telefon kupuješ. Še posebej, ker znajo bit WM naprava občasno rahlo muhaste.

Da iščeš pametni telefon, sem pa sklepal iz začetne izbire.

kelih

Fizikalc
17. jan 2008
374
36
28
ja pač tista telefona sta mi bil ušeč menda bom vzel kar lg se mi zdi da sem ga v simobilu vidu bom šel še enkrat pogledat.