Sony Ericsson - Kaj se dogaja?

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Že dolgo časa pri SE nisem odkril kakšnega novega, izboljšanega telefona...

Kaj se dogaja s SE?

nareksd

Zelenc'
21. dec 2008
27
0
1
svema ni več uvoznik in pooblaščen servis za SE v sloveniji
pogodbo s SE se ni podaljšala in tako nam samo ostane da vsi ki smo za SE-je da čakamo ali pa ga gremo kupit v tujino

Drugač pa SE v tujini deluje normalno sam svema je v sloveniji sf.... cel sistem

telefoni v garancijskem roku pa se pošiljajo po DHL-u v italijo na servis čakalni rok pa je kr dolgi (cca 25-30 dni)

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
A resno?

Svema ni več uvoznik in prodajalec?
Kdo je potem zadolžen za prodajo in uvoz v Slo (npr. kje jih dobi Mobitel za svojo ponudbo)?

In za servis... Svema nima več tega? Se res pošilja v italijo?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zgleda zadnje mesece nič nisi spremljal tega področja.

Najprej tole:

Citat:
Sony Ericsson v Sloveniji?

05.12.2008
Avtor: Thomas Bergant

Že pred časom smo vas obvestili, da podjetje Svema Co. d.o.o. prekinja sodelovanje s podjetjem Sony Ericsson. Razlog prekinitve sodelovanja naj bi bil - po besedah Karmen Skender, direktorice Svema Co. d.o.o. - zaradi razlik pri pogledu na poslovanje in izpolnjevanje zahtev slovenskega trga.

Novi partner za poprodajne aktivnosti

Na razpisu za izvajanje celotnega obsega poprodajnih aktivnosti v Sloveniji je bil izbran DHL Exel Supple Chain S.p.A.. Korporacija načrtuje obveščanje operaterjev, zastopnikov in uporabnikov o tej spremembi. Sony Ericsson zagotavlja, da bo prek novega partnerja poskrbel za izpolnitev vseh obveznosti, ki jih ima do uporabnikov svojih proizvodov na slovenskem trgu.

Novi postopki
Od včeraj dalje (4.12.2008) prosijo, da pošiljate pošiljke izključno na naslove obstoječih lokacij za prevzem okvarjenih telefonov:

* DHL Slovenian HUB
Zgronji Brnik 130 U
4210 Brnik
tel.: +386 (0)1 588 78 00

* DHL Maribor
Pot k tamu 23
2000 Maribor

* DHL HeadQuater
Špruha 19
1236 Trzin

Obseg storitev

Pri Svemi pravijo, da žal ne razpolagajo z informacijami o novih postopkih, ki jih bo izvajal novi servisni partner. Določeni postopki na Sveminem servisnem centru so bili namreč nadgraditev zahtevanega servisnega postopka. Tovrstne storitve so bile odraz njihove želje po zadovoljstvu uporabnikov in operaterjev ter jih je Svema Co. izvajala samostojno in na svoje stroške. Možno je, da določene storitve, ki ste jih bili vajeni doslej, tako odslej ne bodo vključene.

Ker pri Svemi Co. želijo, da bi bil prehod za uporabnike kar najbolj neobremenjujoč, jim bodo na začetku nudili pomoč v obliki informacij., a bo ta informacija odvisna od razpoložljivih informacij s strani Sony Ericssona. Prav tako Svema Co. ne bo imela nikakršnega vpliva na potek postopkov.

Pri Svemi Co. tudi prosijo, da od 4. decembra 2008 dalje za vse informacije v zvezi s potekom postopkov, garancijskimi zahtevki, reklamacijami itd. obrnejo neposredno na DHL ali Sony Ericsson.

In rešitev krize (čeprav situacija še zdaleč ni rešena in telefonov skorajda ni za dobit):

Citat:
Sony Ericsson je izbral novega distributerja za Slovenijo

26.01.2009
Avtor: Thomas Bergant

Sony Ericsson je danes objavil, da je podjetje AIMHIGH PLUS d.o.o. bilo izbrano za novega Slovenskega distributerja Sony Ericssonovih izdelkov in storitev. Podjetje AIMHIGH PLUS d.o.o. ima izkušnje in znanja s področja distribucije mobilne telefonije.
S svojim znanjem o slovenskem trgu in izkušnjami v prodaji bo AIMHIGH PLUS d.o.o. zagotavljal potrebno podporo za Sony Ericsson izdelke in prinesel dodano vrednost za operaterje, stranke in uporabnike. Roger Bolander, direktor Sony Ericssona za Centralno Evropo, je dejal: »Verjamemo, da bo sodelovanje Sony Ericssona s podjetjem AIMHIGH PLUS d.o.o. prispevalo k večjemu zadovoljstvu vseh uporabnikov izdelkov Sony Ericsson v Sloveniji.«
Vir:www.mobile.si

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hvala ti!

Res nisem bil že nekaj časa tukaj...

Kaj to pomeni, da bo distributer / uvoznik SE-jev v Slo omenjeno podjetje, servis pa bo nudil DHL?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tudi servis bo imel AIMHIGH PLUS, ampak je vse skupaj še na papirju (čeprav kolikor vem nimajo servisnega oddelka), v resnici pa se ne premika nič Tudi telefoni se dodajajo v ponudbo, potem pa imajo ''tri'' telefone za celo SLO
tongue-1.gif
Ko se kaj pokvari pa ti ga pošljejo v Italijo na servis in čakaš mesec dni (po mesecu dni ti pa tako morajo dati nov telefon).

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Torej je to potem pravzaprav dobro ta trenutek? Jaz svoj SE nesem k Mobitelu, da nekaj ne dela (kar je res), kar bo pomenilo, da bom čakal mesec dni (mislim, da je rok 45 dni) in potem mi bodo morali dati nov telefon...
Je to izvedljivo v praksi?

Kaj pa je tvoje mnenje, da bo v prihodnosti s SE-ji v Sloveniji? Bo kmalu porihtano?

Kaj SE-jevci kupujete sedaj? Nokie?

nareksd

Zelenc'
21. dec 2008
27
0
1
DOZDEJ SO ŠE VEDNO ITALJANČKI PREJ POSLALI NAZAJ TELEFON. PROBI POSLAT SAM V ITALIJO PREKO DHL-A PA BOŠ VIDU

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Ampak me res zanima...

Kaj kupujete tisti, ki ste do sedaj SE telefone?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem kupil Nokio ja - sicer s Symbianom, ker so mi Nokijini meniji čisto mimo (pač sem navajen SE zadnjih 5 let). Tudi dva moja kolega, ki sta vedno SE imela, sta kupila N95 (in ga preklela v p.m.).

Drugače pa mi ta zgodba s Aimhigh precej smrdi, ker nikakor niso sposobni opravljat servisa. Čudi me edino, da Simobil preko mobilkoma ni uvozil nove modele in tak pobral nekaj mobitelovega deleža (recimo težko pričakovano Xperio, ki je zunaj že od oktobra).

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem s svojo E71 čisto zadovoljn, če je 5. najboljše ocenjen mobilc na gsmarena to nekaj že pove. Sicer pa kakšne imaš potrebe, fotoaparata nima nekega bleščečega, ker je pač poslovni telefon. Če bi to imel porihtano bi bil (zame) popoln.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ni slab, ampak je po moje vredno plačat več in vzet E71.

E63 nima UMTS in GPS, ohišje je plastično, telefon je večji, nima IR, fotoaparat je 2 mp (e71 je 3.15 mp) in brez auto-focusa.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
A to sploh rabi povprečen uporabnik?

Na svojem P1i sploh pol stvari nisem nikol uporabljal:)