sonicare ....

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
Poanta je v tem, da sonicarova laufa na določeni frekvenci (ki je patentirana), ki je najboljša za odstranjevanje oblog. Vsi ostali prav tako izdelujejo po isti tehnologiji ampak na rahlo drugačni frekvenci...koliko pa to deluje pa samo oni vedo...

Nevem koliko ti je znan fizika vendar ena ščetka, ki vibrira z 30.000 premiki na minuto bo ščistla prav enako, kot ena z 29.998 premiki.

Cena sonica = razvoj + marketing + proizvodnja + mass retail
Ponaredek = proizvodnja + malo slabši material + omejen retail

Sonica sem si skoraj že kupil, potem pa si ga po testu obeh nisem. Oba čisita dosti bolje kot ročno.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Pravkar Gledam notranjost Sonicare (140€) in notranjost Dentasonica (10€). Sonicare uporablja dva 1.2V AA NiCd akumulatorja, medtem ko Dentasonic uporablja en 2.4V Ni Mh akumulator. Elektronika je približno ista, tudi pogon je podoben, vendar izveden drugače.

Zdaj kera izvedba pogona je boljša nevem.
Je pa zanimivo da je Sonicare skupaj zalepljena, in jo moraš zlomit. Dentasonic pa ima samo 1 križni vijak.

Zgleda da moraš Sonicare vstran vreči ko ti odpovejo akumulatorji, čeprav se dobijo na vsakem koraku... Jaka skrb za okolje in uporabnika
bonk.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik ginekolog pravi:
Kupil sem dentasonic za celih 10€ in je odlična. Pa tudi nova glava stane borih 1€ kar je točno 15x ceneje kot sonicare, kjer te menjavanje glave stane letno 60€ wtf.

Ne dajat ogromno $$ za te ščetke ker ni neka tehnologija noter - en elektro magnet in to je to v grobem.. sčisti pa dobro, ni kaj.

daj kaksen link gor od te zadeve ....

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Če jo kupiš preko zobozdravnika imaš dodaten popust. Prodaja pa jo Flegis d.o.o.iz Miklavža pri MB. Sicer ščetko uporabljam že tri leta in je nebi zamenjal za nobeno drugo.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
http://www.ideo.si/?k=art&kat=112&art=3203

zanimivo se mi zdi, da oba ponudnika ponujata samo gotovinsko placilo ....

Tole je pa ful ugodna varianta!! Dobiš dve ščetki za ceno ene!

LP

evo, darilo placano in prevzeto. kupili smo ta isti model, ki je na spletni strani za popolnoma enako ceno, samo pri drugem internetnem ponudniku. sonicare philips HX 9552 je v bistvu sonicare elite 9500, samo se v posameznih trgovinah prodaja pod eno ali drugo oznako. ne vem sicer kje je fora, ampak model 9552 je ze v startu za kakih 20 eur cenejsi od 9500.

whatever .... vceraj poklical po ljubljanskih spletnih trgovinah in nihce nima zadeve na zalogi. za cakat vsaj 2 dni. potem sem se nekako zmenil, da sem sel v spletno trgovino (v bistvu odpravno skladisce/pisarna) placat zadevo z gotovino in potem v trgovini pri zastopniku dvignil zadevo. cena v trgovini 139,80 mi placali 118,99.

glavno je, da smo zadevo zakljucili, je ze zavita v darilni papir in pripravljena na predajo srecnemu uporabniku .....
cheer.gif

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Sedaj tudi jaz iščem to ščetko, link pa ne dela več. Ima kdo kakšen link za ugodnejšo ceno, kot je cena kompleta za 168€. Lahko tudi ZS.

lp

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Ja saj vem, vendar je cena v tujini za isto stvar od 110€ naprej, tako da se vidi, koliko vzamejo naši posredniki. Nimam pa iskušenj kupovanja po tujih spletnih trgovinah-nažalost.

lp

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Da odgovorim sam sebi. Pri nas kompleta ne moreš kupiti ceneje kot za 168€, tudi v internetnih trgovinah ne, medtem ko je v drugih državah cena, kot sem že omenil od 110€ naprej. Spodaj je povezava do ene takšnih internetnih trgovin v tujini, kar pa ni reklama zanjo, temveč samo za primerjavo, kako velik delež si pri prodaji vzamejo uvozniki in prodajalci.

http://www.elektrorado.de/xtcommerce/product_info.php?ref=3&products_id=7712

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
pa dobr, prej so prodajal eno za 150€, zdej bi pa radi eno za 10€. dva se najdeta in kupita v slo. kaj pa je to 80€ za komad. jz bi jo kupu, samo m ije škoda dat 130€ za eno.

katarina

Zelenc'
25. jan 2009
20
0
1
Sonicare je kul, samo jaz še vedno prisegam na Curaprox Soft ali Ultra soft krtačko... the Best I've ever seen.