Sončna streha - Webasto

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
no, danes sem ponovno poklical in zvedel, da NOBEN model ne ustreza mojemu vozilu
cheer.gif

sicer naj bi se dalo vgradit holandio 300 deluxe, vendar je PREVEČ dela s tem, morali bi mi oni neke dodatne ojačitve vgradit notri in pod jurja ne bi prišel stroškovno
grims-1.gif
pa še streha se lahko "vdre" .

Hvala lepa, bom raje brez strehe,

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
seat leon, letnik 2008, kao nobena streha za moj avto ni primerna. če pa bi že hotu, bi mi "na silo" dali gor hollandio 300 deluxe, vendar bi mi morali strešne nosilce popravljat...al neki takega..zaradi varnosti... in pod jurja ne pridem ..

čeprav imaš na you tube posnetek, kako so nekateri namestili na seat leon naknadno sončno streho.

kaj pa, če naši niso tok usposobljeni, da bi kaj takega izvedli in si ne upajo?
smile-1.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Jaz mislim, da se naši webastovci tega ne upajo početi, vedno več berem tuje forume in vidim slike in videoposnetke, da obstaja način, kako namestiš Hollandio 300 na seat leon in to brez kakršnih koli zapletov in težav.

Nekaj slik:
1005992.jpg

1005996.jpg

1005997.jpg

1006000.jpg

1006003r.jpg

Tudi če izberem na konfiguratorju svoj avtobmoil, mi kaže da LAHKO namestim Holladndio 300
smirk-1.gif

untitled-picture.png

untitled-picture1.png

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kako je pa rešeno z odtoki ? Kolikor jaz vem, nimajo avti že kar op defaultu odvodne kanale po stebričkih...
sprasujem se.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Jaz sem pred leti pri njih montiral Hollandijo 300 (rocnega ne na elektriko) na Clio II in jih lahko samo pohvalim. V stirih urah so mi odrezali luknjo in namestili vse kot je treba. Avto sem potem vozil sicer samo se dobih 70k km ampak nikoli ni nic zamakalo, pihalo... Sem redno cistih kanale za odvodnjavanje vode. Tudi toca me je dobila in razbila pleh na strehi in haubi, streha neposkodovana.

Edina slaba lastnost je bil se malce nizji strop v notranjosti avtomobila in vecje zvijanje karoserije pri hitrih vstopih v ovinke. Je bila pa cena takrat precej bolj sprejemljiva. Streha z delom vred okoli 40.000sit. Ce me spomin ne vara.

Se nekaj, kdor je prevec navezan na svoj pleh, kot vecina slovencev
smile-1.gif
predlagam, da gre vmes na kavico in ne gleda kako se to pocne.

Se ena res dobra stran teh streh je, vkolikor imas avto na sihtu recimo, parkiran na soncu, zjutraj odpres streho in ko se cez 8 ur odpravis domov notranjost avtomobila ostaja samo prijetno topla namesto razbeljena.
cheer.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Sej to je vse kul kar si napisal, vendar ti pravim, da meni za moj avto nočejo delat, ker je preveč "tvegano" za njih.

Avto je letnik 2008 in je očitno preveč nov ker ima (za njih) čudno streho za rezanje in vgradnjo same strehe.

morda nimajo še toliko izkušenj in so amaterji in bodo te izkušnje dobili čez leta, vendar bi nekateri radi imeli že danes streho in ne čez par let, ko bomo že zamenjali avtomobil z novim, kateri bo že imel streho
smile-1.gif

Ms78

Zelenc'
2. sep 2011
1
0
1
Zanimivo, prijavil sem se samo zato, da povem, da so bratu od žene zmontirali na Leona let. 2009, ki je mimogrede isti, streho Hollandia 300 deluxe z el. pomikom. Prvotna cena je bila 1100€, isto, da bo treba jačat ne vem kaj. Na koncu je bilo zmontirano brez komplikacij za 520€ + 3 leta garancije. Hotel so te nasrat.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Edit, sorry, vidim, da gre za neoriginalnega proizvajalca: načeloma da, čeprav dvomim, da bi se kdo v to vtaknil... Verjetno boš dobil zraven strehe tudi kakšen Tuv (+račun o vgradnji prodajalca), in bi potem to lahko vpisal v homolomo kartonček...

Nazadnje urejeno: