Sončna streha - Webasto

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Zdravo,

razmišljam, da bi si na svoj avtomobil vgradil sončno streho.

untitled-picture.png

Obstaja neko podjetje pri nas - WEBASTO, ki se s tem ukvarja:

http://www.webasto.si/strehe/osebni_avto.htm

Kar zanimiva zadevica, katera ni pretirano draga.

Cenik: PDF

Kaj menite? Ima kdo kaj izkušenj s tem/ z njimi? Naredijo kvalitetno?

Se bi recimo zaradi tega lahko kar koli poškodovalo (čez čas) na barvi oziroma laku avtomobila? Je to varno?

Hvala in lep pozdrav.

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Jz tud pogrešam sončno streho. V prejšnm sm jo meu, v ta novem pa ne. Mi pa manjka zelo! Še posebej, ko je treba kako omrežit, pa nemoreš gledat v zvezde in jo hipnotizirat, da ti da!
smile-1.gif
)

Sam kokr sm zdej pogledu, spet ni tko k orginal. Pr orginalu se skrije pod streho. Namreč najbolj bi mi sedu model 300, ampak se mi zdi, da se premalo odpre!

Nazadnje urejeno:

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Oče ima vgrajeno na Meganu l.2000 tisti model z varianto odpiranja z vrtljivim gumbom. Nikoli ni bilo opaziti da bi kje puščala.
Kdo je vgradil nimam pojma.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
bom v sredo poklicu in se pozanimal, koliko stane vgradnja, če se bodo seveda oglasili
smile-1.gif

ja drugače pa bi bila 700 zakon, samo malček predraga.

kaj pa je razlika med 700 in 300? po video posnetkih z interneta sta ista, morda je 700 malček večja, toliko da lahko vstaneš in si na pol s telefom zunej
smile-1.gif

300 pa mi deluje ista kot 700, samo da je malček manjša.
obe imata električno pomikanje stekla

ali se motim?

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
vgradnja:

- električni pomik strehe: 108 eurov
- ročni pomik strehe: 72 eurov

Z gospodom, s katerim sva se menila mi je deloval sicer nekam nesiguren... Najprej mi je povedal, da za moj avto (seat leon 2008) NE paše Hollandia 300 classic.

- potem sem preko konfiguratorja ugotovil, da paše in ga nazaj poklical in mu povedal, da paše. In je potem potrdil, da ja pa res paše.
bonk.gif

-potem mi je povedal, da na moj avto NE paše Hollandia 100 Deluxe za katero sem se prvotno pozanimal, čeprav na konfiguratorju piše, da paše..
grims-1.gif

Sem pustil stat, ker očitno je, da mi je ponujal le Hollandia 300 deluxe, katera stane z vgradnjo čez 700 eurov. Za te cenejše varjante se jim ne da delat očitno. Rekel mi je še, da če bom vzel hollandia 300 classic na moj avto, da se mi bodo robovi začeli neki zvijat ali nekaj takega....

Če še kdo rabi konfiguratot: KLIK

Nazadnje urejeno:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
-potem mi je povedal, da na moj avto NE paše Hollandia 100 Deluxe za katero sem se prvotno pozanimal, čeprav na konfiguratorju piše, da ne paše..
grims-1.gif
Potem naj te pa človek zastopi...

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
-potem mi je povedal, da na moj avto NE paše Hollandia 100 Deluxe za katero sem se prvotno pozanimal, čeprav na konfiguratorju piše, da ne paše..
grims-1.gif
Potem naj te pa človek zastopi...

Sem popravil sedaj, sem se zatipkal
smile-1.gif

Mah.ja... kaj pa vem,..700 eurov mi je preveč za kaj takega, računal sem nekje do 400 eurov z delom vred. Saj načeloma bi holandia 300 classic šla na moj avto, vendar mi je povedal ta serviser, da ima neke zvezdice označene pri sebi in ko sem ga vprašal, kaj s tem misli, mi j e povedal, da je možnost nekakšnega ukrivljanja robov na strehi...sej ne vem kaj to pomeni ampak O.K.

Najbolje bo, da grem osebno tja en dan in vidim zadevo na lastne oči in uraden cenik dobim v roke in da vidim te zvezdice kaj točno pomenijo..