Nisem našel tiste teme pa sem odprl novo, ki ni omejena na razrede. A obstaje kje dejansko zapisano, da se to tako tolmači, ker bi si rad prebral? Ker logično ni. Razumljiv je pomen vključeno in izključeno. Ampak kaj nam potem koristi besedna zveza "med", če imamo namesto nje že "od" in "do"?Lahko bi sicer nadaljeval v temi za 3. razred. To je vedno pomenilo brez teh stevil.
Druga formulacija je pa od vključno 81 do vkljucno 86. Takrat bi pa te dve stevili spadali zraven.
Tudi, ko dobis dokument, to pomeni enako. Ampak takrat praviloma napisejo do vkljucno tega in tega datuma. Brez vkljucno, bi pomenilo da se rok iztece na omenjen datum ob 0:00.
Grok se strinja.Vpiši števila od 81 do 86. Katera števila vpišeš?
Moje mnenje je da se tudi 81 in 86 vpišeta. Učiteljico vprašaj, koliko dni učenca ni v šoli, če je odsoten od 4. do 5. septembra. Po njenem je to 0 dni.
Glede vejic in sklanjatev me res niso opozorili že od srednje šole dalje. No, ko sem le oddal diplomo, me je lektor popravljal.Najbrž nekje v otrokovem učbeniku ali delovnem zvezku. Tak so nas učili in potem so bile naloge take, kot pises zgoraj. Pa enkrat je bil z "vkljuceno", drugic brez... Pa si enkrat potem na enem koncu moral upostevati koncno stevilko, na drugem pa ne. Potem je naloga, napisi dve razlicni navodili, kako zapisati stevilke recimo 81, 82, 83, 84. Pa so 4 variante mozne. Pa še ni dost.
Da se Gemini in drugi AIji ne strinjajo, pa res ni niti zanimivo, niti presenetljivo. To je dril razumevanja navodil, kot te naucijo prej, kaj kaka fraza pomeni. Zato sem rekla, da poisci ono temo, ker gre za identicen problem.
Ce to napišeš, da bo otrok odsoten od 4. do 5., bo povzela, da ga ta dva dni ne bo. Ne, ker si pravilno formuliral, ampak ker razume, kaj si zelel povedati. Ravno tako domnevam, da te nikdar ne opozorijo, da si vejice narobe postavljal in fouš sklanjal.
2,3,4,5,6,7,8,9 ? Povzeto po nalogi? Ni logike ne. In še bolj zanimivo bi bilo izvedeti kaj sploh skušajo s takimi nalogami doseči pri otrocih tretjega razreda.Glede vejic in sklanjatev me res niso opozorili že od srednje šole dalje. No, ko sem le oddal diplomo, me je lektor popravljal.
Kaj pa če je navodilo: štej od 1 do 10?
V šoli pred tablo: 2,3,4...,9. Vsaj tako je bilo v mojih casih. Presekirala nas je s tem toliko, da se danes vprasam, ko mi kdo da rok do dolocenega datuma, a je to vkljucno s tem datumom ali ne.Kaj pa če je navodilo: štej od 1 do 10?
Bravo.Kaj pa če je navodilo: štej od 1 do 10?
Kakšna nova matematika (saj se spomnite Polonce Kovač, ki je pisala, kako so v začetku 70ih prvih v 5. razredu učili kooordinatni sistem, t.i. novo matematiko, ki je starši niso nikoli videli v šoli?) je to? So res na t.i. Zavodu taki idioti?Kar je tebi logično, ni nujno da bo drugemu in da bosta pod istim vprasanjem razumela enako. Zato se naredi taka "navodila" in se jih uci naprej, da se tem razlicnim interpretacijem ogneš.
V šoli pred tablo: 2,3,4...,9.
Očitno je dandanes matematika odvisna od učitelja in ne od realnosti.