Sodobna tehnika (gsm, pc, tv, ...)

Ali veliko kupujete malo tehniko?

• Skupaj glasov
    74

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Trgovci (in proizvajalci) bodo vedno bolj zviti kot kupci. Kaj vse folk kupuje ni za verjet, včasih me kar ima, da bi nekomu, ki ima zraven mene v vrsti pred blagajno kakšno bedarijo v vozičku povedal, da je stvar dejansko neuporabna, po drugi strani pa si mislim, da več kot je naivnežev, bolje je zame (razen seveda če ne pristanem tudi sam med njimi).

Par let nazaj sem se pogovarjal z enim, ki je delal (ali pa mogoče še dela) kot telefonist pri Top Shopu, je rekel, da kak dajo prvič reklamo za neko stvar na TV, ljudje že kličejo kot zmešani in sprašujejo, če so poklicali pravočasno, ker je bilo v reklami, da v naslednje pol ure dobijo zraven še dodatno sranje
tongue-1.gif

...jaz ne kupim nobene več te male tehnike, ker je to metanje denarja stran.
Ne rečem za mobitel, pc, radio za v avto, ....radio v avtu mam orginal Hyundai na kasete, pc je dovolj zmogljiv, d alahko nemoteno brskam po netu, gledam filme brez štekanja, ...

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.016
1.927
113
me prav zanima razmerje prodani hd filmi / dl hd filmi
evil.gif
blueray ne bo nikoli prav zaživel. predrago, pa nasplošno so prenosni mediji outdated

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
zato pa smo prišli toliko naprej, če nekomu ni všeč potrošniška družba, gre lahko živet
v gozd in vidi če mu bo pač brez vseh teh dobrin tudi dovolj dobro za živet, vsak ima vse možnosti da naredi tisto kar si sam želi.

Malce se umiri.
Na mnogih segmentih današnje tehnologije smo prišli nazaj , ne pa naprej.

Danes sem govoril z nekom, ki pozna tehniko c slovenskih profi video studijih.
Rekel je, da tako VPK (video produkcija Kregar), kot RTV in POP uporabljajo za kontrolo slike monitorje s cevjo (Sony).
Torej ne uporabljajo nobene LCD ali plazma tehnologije. Zakaj? Ker bi bila slika bistveno slabša!

Doma imam za gledanje TV Sony Vega (56 cm) in za kotrolo posnetkov Sony Trinitron 37 cm, ki mimogrede, ni studijski monitor, ampak navaden TV s kanalnikom.
Oba sta opazno boljša od kateregakoli LCD-ja. LCD Samsung pri kolegu (stal je 1200 evrov), je opazno slabši. Razen seveda, če predvaja originalne HD posnetke s kamere za 3500 evrov. Kabelska slika pa je SLABA.

Vi pa kar protestirajte proti napisanemu in kupujte vsake dve leti novo tehnologijo...
bonk.gif

Argument prodajalcev (LCD in plazma megle) bo: saj smo vendar prodali (vstavi poljubno številko) LCD in plazma televizorjev.
Ne, le nategnili ste jih (vstavi poljubno število).

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.016
1.927
113
saj lepo da se tolažiš, ampak sprijazni se,pač si malo oldskul
smirk-1.gif

verjamem da imajo sliko na crtjih, če pa je signal za kozlat. v takih primerih je slika res boljša na starih kištah. v vseh drugim primerih, sem spada tudi digitalna kabelska, pa je slika enaka ali boljša. sicer pa se ljudje odločajo še iz kakega drugega razloga za lcdje, kot kvaliteta slike. sem spada dejstvo da ti ne zavzame pol sobe in da imaš lahko meter in več diagonalo slike.
in še ena informacija za tebe. v letu 2010 stanejo FullHD kamere od 200eur dalje
smirk-1.gif

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

jaz gledam barvni tv od kar se spomnim zase, pa tud moji starši ga že kar lep del življenja poznajo

Al si mulc, al ste pa imeli polno rit denarja.
evil.gif

mi smo imeli barvno televizijo leta 1977 z pravim dalinjcem (ITT), itak je RTVS že na začetku 70ih začel oddajat v barvah

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Počaki še kako leto, pa pridejo OLED in laserski televizorji,pa bo treba zopet menjat
cool-1.gif

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.979
40
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
...
kakšno bedarijo v vozičku povedal, da je stvar dejansko neuporabna, po drugi strani pa si mislim, da več kot je naivnežev, bolje je zame (razen seveda če ne pristanem tudi sam med njimi).
To tudi približno ni res! Bolje je zate edino v primeru, da oni kupujejo (v dobesednem in tudi prenesenem pomenu) od tebe in imaš ti od tega (neposredno) korist. Naivnež ali ovca na istem hierarhičnem nivoju pa ti škodi bolj ali manj enako kot neposoben ali skorumpiran nadrejeni (šef, politik, predsednik, proizvajalec...), čeprav mogoče večina tega ne opazi. Primerov imaš pa na vseh področjih nešteto...

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
1. sem letnik 1978, pa smo imeli doma nekaj časa tudi čb TV.
2. pač folk naseda vsem trikom korporacij. jaz imam od tehnike tisto, kar precej rabim in tisto kupim dobro. Plazma, WD TV Live, ipod, macbook, blackberry pa en star mp3 avtoradio, router, fotkič in par zunanjih diskov. Več ne rabim. Pač nisem sucker na reklame.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kar nekaj stvari, ki si jih naštel spadajo pod ''sucker'', še naslednja stopnja ''sucker-ja'' pa je tisti, ki kupi ab-tronic, power juicer, magnetni trak itd.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
kheh, kako lahko stvar spada pod suckerja?
Glede WD TV Live pa tudi mene zanima, če kdo najde HD player z daljincem za manjši denar.
13.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Gre se za to, da se da brez HD playerja, plazme, ipoda, blackberry-ja in mp3 avtoradia čisto normalno živet. Ti si napisal te stvari kot neko osnovo za ''preživetje'' v letu 2010.