Sodobna tehnika (gsm, pc, tv, ...)

Ali veliko kupujete malo tehniko?

• Skupaj glasov
    74

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Še jaz se predobro spomnem, ko smo imeli doma edini tv s črno-belo barvo in en star radio, ostale tehnike ni bilo. Dan danes dobiš vse živo, od merilca za srčni utrip do prenosnika od....do....vsaka tehnika je po svoje zanimiva.
1 leto nazaj kupljen dvd predvajalnik za tv, danes stoji in ga ni noben že kakšnih pol leta prižgal, kupil merilec za srčni utrip (120 evrov), bil aktualen samo par mesecev danes je nekje v predalu, kupil polirni strojček samo 1x uporabljen, sedaj je nekje na podstrešju, kupil mini daljnogled- zelo dober, ampak je bil aktualen samo nekaj časa sedaj je nekje med cunjam, kupil uro s srčnim merilcem, uporabljal samo za čas hujšanja, danes jo že 3 mesece nisem dal gor, kupljen cd-rw za peko cd-jev uporabil ga samo 1x v roku 3 mesecev....en kup male tehnike, ki se ne uporablja.

Se mogoče kdo vpraša, da je ½brezveze½ kupovat to malo tehniko in, da trgovci samo izkoriščajo, kako bodo čim bolje zaslužili...
En kup male tehnike, ki trgovci samo cuzajo folk, da nekdo dobro služi.

Nazadnje urejeno:

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Žajfa strikes again.
grin1.gif

Kakašna pa je to televizija s črno belo barvo?
confused-1.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.571
482
83
Niti ni tko neumno vprašanje "kameleon alterjevca".

Pred kakimi 10 leti se je res marsikaj po par mesecih že krepko valjalo v prahu.
Sedaj, ko mi kaj postane zanimivo za kak mesec odložim nakup. Če je zadeva še aktualna se ponavadi ne pospravi tako hitro.

Taka in drugačna tehnika je pač del vsakdana. Včasih je bil en ČB TV in kak tranzisor, sedaj je tega več.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
žajfa, če ste vi meli edino črno beli TV, pa se ti spomneš, potem ti pa nismo mi krivi

jaz gledam barvni tv od kar se spomnim zase, pa tud moji starši ga že kar lep del življenja poznajo

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Kako pa to sploh prižgeš? S fajrcajgom? Verjetno s šibicami, takrat fajrcajgov sploh blo ni.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Citat:
Uporabnik masterr pravi: trgovci samo izkoriščajo, kako bodo čim bolje zaslužili...
En kup male tehnike, ki trgovci samo cuzajo folk, da nekdo dobro služi.
Kaj so trgovci krivi, če je folk neumen in kupuje vsepovprek? Saj te noben ne vleče v trgovino na silo. Trgovci samo koristijo priliko. Folk seveda rine na hitre kredite, trajnike,... samo da je 42" lcd in iphone za 700eur, čeprav ne rabi. Vendar trgovec nobenega ne "izkorišča"....

Steve

Guru
13. avg 2007
10.016
1.927
113
ja veš kak je, nije žvaka za seljaka. kupuješ stvari, ki so nad tvojo možgansko kapaciteto. dejansko jih ne rabiš, ampak jih kupiš ker jih imajo vsi drugi. samo tisti vsi drugi jih znajo uporaljat, ti pa ne.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

jaz gledam barvni tv od kar se spomnim zase, pa tud moji starši ga že kar lep del življenja poznajo

Al si mulc, al ste pa imeli polno rit denarja.
evil.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
781
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Trgovci (in proizvajalci) bodo vedno bolj zviti kot kupci. Kaj vse folk kupuje ni za verjet, včasih me kar ima, da bi nekomu, ki ima zraven mene v vrsti pred blagajno kakšno bedarijo v vozičku povedal, da je stvar dejansko neuporabna, po drugi strani pa si mislim, da več kot je naivnežev, bolje je zame (razen seveda če ne pristanem tudi sam med njimi).

Par let nazaj sem se pogovarjal z enim, ki je delal (ali pa mogoče še dela) kot telefonist pri Top Shopu, je rekel, da kak dajo prvič reklamo za neko stvar na TV, ljudje že kličejo kot zmešani in sprašujejo, če so poklicali pravočasno, ker je bilo v reklami, da v naslednje pol ure dobijo zraven še dodatno sranje
tongue-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.662
3.167
113
v lokalni ostariji
hja filter je bil nekaj boljšega... zgoraj plavo sredi zeleno spodaj rjavo:) pa si imal barvmo tv...

drugače pa trgovci itak umetno ustvarjajo povpraševanje... kar je konec dobro za njih malo slabše za nas...

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.448
5.030
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Trgovci (in proizvajalci) bodo vedno bolj zviti kot kupci. Kaj vse folk kupuje ni za verjet, včasih me kar ima, da bi nekomu, ki ima zraven mene v vrsti pred blagajno kakšno bedarijo v vozičku povedal, da je stvar dejansko neuporabna, po drugi strani pa si mislim, da več kot je naivnežev, bolje je zame (razen seveda če ne pristanem tudi sam med njimi).

Par let nazaj sem se pogovarjal z enim, ki je delal (ali pa mogoče še dela) kot telefonist pri Top Shopu, je rekel, da kak dajo prvič reklamo za neko stvar na TV, ljudje že kličejo kot zmešani in sprašujejo, če so poklicali pravočasno, ker je bilo v reklami, da v naslednje pol ure dobijo zraven še dodatno sranje
tongue-1.gif

Smo v potrošnjiški dobi in dokler bodo ljudje trošili bodo drugi lahko proizvajali da bodo lahko tudi ti to kupili
to je cikel kot v naravi prehrambeni krog, lahko se pa vrnemo v začetek prejšnjega stoletja ko je bilo važno
samo da si mel nekaj za pod zob, čevlji so bili že kar nekaj več ipd...

Kdo koga nateguje, tisti ki si domišljajo da brez določenih stvari se pa ne da živeti, človek ima v naravi da hoče skoz več,
to je pripeljalo naprej do razvoja itd. zato pa smo prišli toliko naprej, če nekomu ni všeč potrošniška družba, gre lahko živet
v gozd in vidi če mu bo pač brez vseh teh dobrin tudi dovolj dobro za živet, vsak ima vse možnosti da naredi tisto kar si sam želi.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:

Al si mulc, al ste pa imeli polno rit denarja.
evil.gif

za tebe sem verjetno res mulc
evil.gif
drgač sem pa 25 star

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
žajfa, če ste vi meli edino črno beli TV, pa se ti spomneš, potem ti pa nismo mi krivi

Potem ste se mladi
smile-1.gif
) ...

"Timeline" uvedbe barvne TV najdes recimo tukaj >> http://wapedia.mobi/en/Timeline_of_the_introduction_of_color_television_in_countries

no 71 leta, takrat sta bila moja starša stara 14 oz. 13 let. Sicer ju nisem spraševal, kdaj sta imela barvni tv, samo pred 1980 sigurno.