sodobn kmet :)

jello

Guru
22. sep 2008
10.291
3.916
113
Do koliko kg točno gre z naletno zavoro? Oziroma od koliko naprej rabiš hidravlične zavore? Zanima me čisto tehnično oziroma konstrukcijske omejitve. Da ne bo kdo spet začel z izpiti opletat, to vem kako gre.

Drugače pa govorimo o tejle prikolici: http://www.humbaur.com/de/produkte/profianhaenger/products/hd-3-achser-ff9f7fb142/1/models.html

@Alkoholik: ravno v tem je keč ker se je ne da kot vsako prikolico ker se tukaj ruda 2x lomi, oziroma prednja aksa zavija. Načeloma pa velja da daljša kot je, lažje in hitreje gre v rikverc.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.651
3.122
113
v lokalni ostariji
jello: na kmetih velik vozmo "kuzle" (dvoosne prikolice). važno je samo da je ruda brez lufta, da je vse v čimboljšem stanju pa porineš takole prikolo v rikverc popolnoma BP! samo vedeit moraš da se pač malo drugače obnaša kot enoosna... imamo na kmetih tudi tekmovanja v "parkiranju prikolic";:)

jello

Guru
22. sep 2008
10.291
3.916
113
Poznam to. Prednja in zadnja osovina, vmes pa telegrafštanga poljubne dolžine. plus tista vinta za zavoro. haha.
smile-1.gif
Vseen se mi zdi da je traktor precej bolj motabilen, ker je krajši, pa tudi preglednost je večja če vidiš celo prikolico z enega metra višine, kot pa iz avta na dva špegla motat nekaj kar ima 7 metrov dolžine in če je hkrati treba za vsak popravek smeri 3x kontra motat, oziroma v pravo, potem kontra in spet v pravo...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.651
3.122
113
v lokalni ostariji
isti šmorn ti je kamion:) maš pa dolžino pa sam špegle pr avtu neki clo čez zadno šipo vidš...

je pa tko: talent bo zamotal kakršnokoli prikolo v rikverc "talent" pa bo tudi enoosno zalomil

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Itaq.

Sem enkrat mojo poslal po nek material z avto prikolico in ji rekel, naj me pokliče, da bom porinil rikverc.

Pa sem samo zjal ko je porinila v prvem šusu.

Včasih se baba tudi na kmetih kaj pametnega nauči.
grin1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
hja eni, ki niso kmetje, imajo bajte za par mio... tako da tukaj res ni nič posebnega... toplar (ne nadstrešek) pa je kar konkretno več kot 20k... glede na izdelavo...

Pretirano konkretno preko 20k pomoje da ne vidi, ker če ta nima v lasti par 10 hektarjev gozda čisto mimogrede ob vseh travnikih...
Les že ma svoj, če ne pa je s sosednjim bogatim kmetom menjal za krmo pa kakega bika
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Itaq.

Sem enkrat mojo poslal po nek material z avto prikolico in ji rekel, naj me pokliče, da bom porinil rikverc.

Pa sem samo zjal ko je porinila v prvem šusu.

Včasih se baba tudi na kmetih kaj pametnega nauči.
grin1.gif

mene pa je klical "svak" naj pridem na tehničnega obrnit bivalno prikolico, da lahko potem domov odpelje

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.249
7.030
113
pri taščici
Si to sam videll in slikal ali se kje snel.
Ker sem precej skeptičen da tole avto vleče.
da ni kaka fotomontaža, oziroma prikolica pripeljana s traktorjem potem pa avto zraven.
kot recimo imt 539 vleče 4-5 brazd (samo spredaj pa neka 100 konjska zverina njgea vleče ) youtubbe

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Si to sam videll in slikal ali se kje snel.
Ker sem precej skeptičen da tole avto vleče.
da ni kaka fotomontaža, oziroma prikolica pripeljana s traktorjem potem pa avto zraven.
kot recimo imt 539 vleče 4-5 brazd (samo spredaj pa neka 100 konjska zverina njgea vleče ) youtubbe

Sej ti je pa alkoholik povedal kok tehta prikolica in kok bale.
evil.gif

pics-max-7912-195438-audi-a6-allroad-tractor.jpg

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Tole je itak Audi Allroad, ki ima zračno vzmetnje. Lahko je še višji kot je na sliki. Pravi traktor, to bi morali talati subvencije.
grin1.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.035
6.245
113
blizu močvirne prestolnice
To sigurno ni kmet v pravem pomenu besede, to je kakšen direktor ali privatnik pa se mal špoga s konji, ker tak topler ne boš videl na pravi kmetiji.