Nasveti in vodniki | ZPS
Bodite na tekočem glede potrošniških tem. Odločajte se preudarno, kupujte pametno. Kakovost izdelkov in storitev, pravice potrošnikov, trajnostna potrošnja ...
www.zps.si
Misliš s fiksno obrestno mero? Kaj pa bi jih tožil, če je obrestna mera fiksna?Ali to pridejo v poštev tudi krediti z fiksnim mesečnim obrokom?Nasveti in vodniki | ZPS
Bodite na tekočem glede potrošniških tem. Odločajte se preudarno, kupujte pametno. Kakovost izdelkov in storitev, pravice potrošnikov, trajnostna potrošnja ...www.zps.si
Kaj pa tisti brez kredita?Ali to pridejo v poštev tudi krediti z fiksnim mesečnim obrokom?Nasveti in vodniki | ZPS
Bodite na tekočem glede potrošniških tem. Odločajte se preudarno, kupujte pametno. Kakovost izdelkov in storitev, pravice potrošnikov, trajnostna potrošnja ...www.zps.si
Moj primer, na hipotekarnem kreditu iz 2013 je Sparkasse v 2016/2017 kršil pogodbo in ni upošteval negativnega euriborja. Ko sem jih na to opozoril so mi ponudili ugodnejšo obrestno mero in aneks k pogodbi (euribor ne obračuna negativno). Pri pogodbi iz 2017 je bil euribor že pogodbeno 0.Če imaš v rokah pogodbo brez člena o nultem euriborju, potem seveda se strinjam, da se gre v tožbo. Konec koncev je euribor rizik za obe strani (ampak ponavadi vedno potrošnika), zakaj bi bilo v tem primeru drugače.
Če pa so imeli v pogodbi člen, da je euribor v primeru negativnega nula, so pa to vsi podpisani vedeli in se s tem strinjali. Nihče ne bo rekel, da tega ni vedel, ker sem 2x pri notarjiu prebil kar nekaj časa, kjer je dobesedno prebral vse člene iz pogodbe in vprašal če razumem...
In "po toči zvoniti" smo spet tam, ko so pri nas vsi žrtve...
Moj primer, na hipotekarnem kreditu iz 2013 je Sparkasse v 2016/2017 kršil pogodbo in ni upošteval negativnega euriborja. Ko sem jih na to opozoril so mi ponudili ugodnejšo obrestno mero in aneks k pogodbi (euribor ne obračuna negativno). Pri pogodbi iz 2017 je bil euribor že pogodbeno 0.
Cca. pol leta so me goljufali. Je pa dejstvo, da je bil kredit iz 2013 izraito neugoden (pribitek skoraj 3%), v 2017 pa sem dobil konkurenčne pogoje podobne današnjim. Če bi vztrajal s starim kreditom v nobenem primeru ne bi bilo dobro, negativen euribor gor ali dol.
Jap, in za to, ko so te goljufali je prav, da plačajo. Pač enostransko ne moreš kršit pogodbe.
Če pa je zadeva v pogodbi, smo pa drugje. Pač zgovarjaš se lahko na nepošteno prakso, ampak podpisano pa je bilo (pa ni uperjeno nate, govorim splošno).