Socialna pomoč po novem 450 oz. 308eur

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To pa je kriv sistem, ki dopušča, da ljudje izkoriščajo socialno pomoč. Če tega ne bi bilo, bi bil problem rešen. Ampak lažje je pač dati manjšo socialno pomoč in obiti problem, kot pa ga dejansko rešiti, na račun tistih, ki dejansko pomoč potrebujejo.

Kako pa bi ti rešil problem, da bi bil tak, da ga ne bi bilo mogoče izkoriščevati? Denar je po večini doma, veliko se dela tako, pri tistih, ki so socialno ogroženi, da dobijo denar na roko, avti so pisani na bližnje sorodnike ( ata mama, dedek babica...) pol pa nimajo nič in so ogroženi. ak pač je..
Glede vprašanja kako dolgo lahko dobivaš pomoč je moj odgovor nimam pojma.
V primerjavi s plačo ko nekdo dela celi mesec za minimalno plačo in to potem primerjat s socialno pomočjo je pa tako, kako pa naj nekdo, ki ne dobi dela preživi mesec? Seveda sta podobni, ampak si že probal kdaj se skozi mesec prebiti z minimalno plačo al pa z 220 evri?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Več kontrole. Študenti..ne rabijo pomoči, lahko delajo. Nekdo, ki živi sam, tudi ne rabi..lahko dela..edino če je že par let na borzi. Mogoče kakšni obiski na domu, etc... Vedno bodo izjeme, a jih vsaj ne bo toliko, kot jih je danes.

Delo vedno je, je pa res, da je malo takšnih del, ko človek ne rabi nič delat, pa dobi plačano - javna uprava je prenatrpana.

Recimo v poletnih dneh se lahko veliko postori in pomaga zunaj, predvsem starejšim ljudem, pa se zasluži kak euro.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:

Po drugi strani pa bi ti lahko napisal kar nekaj diplomantov, ki ne dobijo službe in niti 1 niti slučajno ni len in bi rad delal a dela zta take, ki ne poznajo direktorčkov ni!

kako ni služb
confused-1.gif

dokler ne najde službe primerne izobrezbi gre lahko delat v kakšno skladišče, na gradbišče, trgovino na blagajno,...
grims-1.gif

aja niso oni hodili na faks za to da bodo delali za manj kot 800€
ne-ne-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
imaš podatek, koliko študentov dobiva socialno pomoč? Imaš podatek koliko je samskih na zavodu za zaposlovanje, kjer te mimogrede sploh ne vprašajo ali si samski al poročen, niti te tega a vprašajo na CSD? Nekje sem zasledil enkrat podatek, da je takih,ki znajo izkoriščati manj kot 1% ampak, da so ti najbolj opazni v družbi.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Aha, torej spet eni delajo paniko zaradi 1%, 99% pa gre mimo njihove pozornosti ?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Pred njim sta še dva vprašalna zadnji pa je približni podatek, ki sem ga zasledil enkrat v enem mediju, pa se ne morem spomnit trenutno kje!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Ne vem, zato sem rekel, da obstajajo ljudje, ki bi znali rešiti problem, mi tukaj nimamo vseh podatkov in lahko le "na pamet" komentiramo. Se pa vsekakor lahko vsak problem reši, le volja je vprašljiva.

igi

Guru
13. okt 2007
5.643
1.226
113
Celje
Zadeva relativno enostavno rešljiva. Iz socialne/borze potegneš nekaj ljudi in jim daš nalogo kontroliranja izkoriščanja SP. Za vsak primer, ki ga "rešijo" dobijo plačilo v višini mesečnega nadomestila. Vsi se bodo trudili, da bodo dobili čim več kršiteljev. In s tem ubiješ 2 muhi na en mah. Enim daš zaposlitev, po drugi strani pa se znebiš lenuhov, ki izkoriščajo sistem....
evil.gif

Upam, pa trditi, da je izkoriščevalcev več kot 1 %!

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
"Ja to pa neeeeee ..."

Ne bi me presenetilo, ce bi se ob teh socialnih sli kaksen daj-dam: jaz tebi postampljam odlocbo, ti meni nekaj malega. Krat 10, pa smo vsi srecni, razen ostalih svoh milijon bedakov, ki placujemo za ta luksuz. Takim ne bi bilo v interesu, da bi sli brskat po podatkih.

Jaz sem bil z diplomo na zavodu zelo dolgo (tezko zaposljiv), potem sem sel na svoje, ker ni imelo smisla. V tem casu nisem dobil niti tolarja (takrat so se bili tolarji). Moje mnenje je, da bi morali obseg socialnih transferjev drasticno zmanjsati, da se preprecijo debilizmi, ki so omenjeni zgoraj, torej da ni denarja za penzije in grejo te na nove pufe, je pa denar za metanje stran da ljudje gledajo v zrak, namesto da bi delali vsaj nekaj, kar bi magari po dumpinskih cenah izvazali v Zulukafrijo, samo da ne delajo cisto nic in so zato se palcani. Kar naenkrat bi ekonomija poskocila za 10%, ce bi se morali paraziti iz socialne zmigati in sami kaj narediti, ostalim bi pa denar, ki gre zdaj za ta hec, "ostajal" (torej bi zapravljali vec, kar bi spet poganjalo naprej ponudbo, ki bi tako lazje absorbirala zdajsnje socialne primere).

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Torej skupaj vsaj 700+ eur. No in taka frajla lepo vsak dan pelje froca v vrtec, nato obvezno v sosednji bife na kafe in čik, potem dopoldanske dejavnosti kot so kolesarjenje, shoping, tavanje po mestu ali vasi... Zakaj bi delala če pa se ima brez dela lahko takoooo fajn!

Tole ne zastopim v naši ljubi državi ...
Če je mama brezposelna in posledično doma, zakaj se potem otroka daje v vrtec? In to celo zastonj?
confused-1.gif

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
jaz sem za socialno pomoč le za tiste ki so res ogroženi, ne pa za tiste, katerim se ne ljubi delati - lenobam! Vsakemu dati delo, če ne drugo čiščenje narave, košnja obcestnih jarkov ipd. Ker naša "lepa" dežela res ne blesti v čistoči in urejenosti.Smeti pa je vsepovsod polno...
Za vsako lenobo ki je na socialni bi našel delo in v kolikor bi odklonil bi ostal brez socialne za 1 leto
REŠENO

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
zato ker si aktivno išče zaposlitev in nima časa biti doma
grims-1.gif

pa še za otroka je bolje če je v vrtcu, da se uči. ne pa da se poneumlja z internetom doma
grims-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
vsekakor boljše za otroka, da je v vrtcu, kot pa zraven nekoga, ki je socialni problem, ker potem bo hitro postal še sam...če že ni, ampak vsaj nekaj se bo "učil".

Ljudje, ki so na socialni podpori, pa bi lahko vključili v kakšna javnodobra, brezplačna dela..na tak način bi vsaj ostali v nekem delovname razmerju in se še naprej socializirali.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Torej skupaj vsaj 700+ eur. No in taka frajla lepo vsak dan pelje froca v vrtec, nato obvezno v sosednji bife na kafe in čik, potem dopoldanske dejavnosti kot so kolesarjenje, shoping, tavanje po mestu ali vasi... Zakaj bi delala če pa se ima brez dela lahko takoooo fajn!

Če je mama brezposelna in posledično doma, zakaj se potem otroka daje v vrtec? In to celo zastonj?
confused-1.gif

Veliko nas je, ki tega ne razumemo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

confused-1.gif

Veliko nas je, ki tega ne razumemo.

Pa po možnosti ga pripelje s kakim X3.
uf-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
če bi imel otroka, bi vedel, da je za otroka vrtec nuja, ne pa do so pr apatičnih starih starših al pa doma, kjer visijo pred blokom.....

vrtec otroka socializira...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
ne morm verjet... ena pametna po dolgmu cajtu od tebe...

in še enkrat pediater, vsak otrok bi moral v vrtec.....

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik reality pravi:
ne morm verjet... ena pametna po dolgmu cajtu od tebe...

in še enkrat pediater, vsak otrok bi moral v vrtec.....

Kaj ma to veze z leno in neproduktivno mamo? Če je vrtec nujen, naj ga plača.