Sobno kolo - uporaba

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.500
7.600
113
Morda poglej za sobnim kolesom, ki je povezljiv z Zwiftom ali podobnim programom. Vidim, da so tudi na Bolhi. In pod tvojim budgetom. Samo predlagam, da preveriš pred nakupom...

Drugače bi tudi jaz predlagal nekaj ugodnega, da imaš čim manj stroška, če ne boš uporabljal... Sem mnenja, da če ti bo zares pasalo in boš vztrajal in dosegel nek svoj cilj, da boš potem z veseljem kupil nekaj boljšega in boš tudi vedel kaj želiš poganjati v prihodnje...
Sem ravnokar naročil. Kettler hoi ride plus. Ima povezljivost, par mesečnih naročnin bom tudi riskiral za Kinomap za popestritev.
Tek na smučeh je v redu. Samo snega ni, na Roglo se vozit je predaleč.
Pač iščem neko gibanje vsaj 3x na teden. 50tka je tukaj, služba več ali manj sede, krvni pritisk pa rase... Tako da ni heca, treba bo migat če hočem ali nočem.

• Všeč mi je
Reactions: Yogi

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.847
1.323
113
Bravo. Predvsem osvoji rutino. :zmaga: Pa ne pretiravaj na začetku. Lepo zmerno, pa da se preko parih fur naučiš uporabljati funkcije kolesa... Pa sigurno se pri vsaki stvari kak "minus" pokaže, pa ga lepo ignoriraj... Če bo vreme lepo, pa notranjo rekreacijo zamenjaj za zunanjo.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco
22. jul 2007
14.579
2.308
113
125
Sem ravnokar naročil. Kettler hoi ride plus. Ima povezljivost, par mesečnih naročnin bom tudi riskiral za Kinomap za popestritev.
Tek na smučeh je v redu. Samo snega ni, na Roglo se vozit je predaleč.
Pač iščem neko gibanje vsaj 3x na teden. 50tka je tukaj, služba več ali manj sede, krvni pritisk pa rase... Tako da ni heca, treba bo migat če hočem ali nočem.
Za gonjenje sobnega kolesa je še najboljše, da imaš v prostoru tv in nisi obremenjen z brezveznimi podatki od raznoraznih aplikacij.
Pogledaš kakšen YT video ali pa če si zagnan še kakšno nadaljevanko in sploh ne razmišljaš o vrtenju kolesa.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.500
7.600
113
Sicer bo kolo postavljeno v kleti v party roomu, TVja ni tam, bo pa tablica zmontirana na stojalo. Se mi zdi čist OK rešitev. YT ali EON in ogled za nazaj. Brez tega verjamem, da je nezanimivo in tečno.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.642
3.919
113
Bravo. Predvsem osvoji rutino. :zmaga:
Enkrat dolgo nazaj sem bral koliko rabiš, da osvojiš rutino - nekih 40 ponovitev ali še več; pred tem pa se moraš resno večkrat prisilit.

Sicer bo kolo postavljeno v kleti v party roomu, TVja ni tam, bo pa tablica zmontirana na stojalo. Se mi zdi čist OK rešitev. YT ali EON in ogled za nazaj. Brez tega verjamem, da je nezanimivo in tečno.
Idealno za na Alter. :valjamse: ;)

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.500
7.600
113
Hja... še dodatne ure za alter :)

Sicer pa kolo je včeraj prišlo in je zmontirano. Goni se lepo, ni občutka zaganjanja ob shrajnih zgornjih točkah pedala, čeprav ima samo 8kg vztrajnik. Nad Kinomapom sem navdušen. Sem se pa pošteno zasopihal že pri progi, ki je označena kot lahka. Dobro so tole pogruntali. Ko se pot vzpenja se moč na pedalu povečuje, ko se izravna se zmanjša. Dobra finta za preganjanje dolgčasa.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.500
7.600
113
Me prav zanima koliko časa te bo "držalo" - gonjenje v kleti mislim. ;)
Mene tudi :)

Saj pravim, zdravje me v to sili, moral bom če hočem ali nočem. Obstaja še samo možnost, da me enega dne položi in neham težit tukaj po Alterju. Klet sem pa pred leti kompletno preuredil in je ratal prav prijeten party room. Vinski kotiček, bar, pikado, BT ozvočenje. Edino TVja še ni. Za to pa je tablica razumen nadomestek. Če nebo Kinomap laufal gor, bo pa YT.

• Ljubezen
Reactions: Samo Svoj

jello

Guru
22. sep 2008
10.966
4.232
113
Prvi pogoj je da v prostoru ni več kot 10 stopinj, da so okna odprta in da zunaj ni nad nulo. Vse ostalo je bolje da bi savno kupil.

• Všeč mi je
Reactions: corsol