Sobno kolo - uporaba

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.431
7.549
113
Jaz sem tudi v nabavi za eno sobno kolo. Vem da ga imate eni za obešalnik, ampak mene je zadnja corona in prejšnja zima pošteno zdelala, sumim tudi da se me je začela lotevat anginapektoris. Skratka čez poletje sem se več gibal izgibil par kilogramov in občutek je boljši. Ampak moram nadaljevat z gibanjem, ki pa bo v prihajajoči zimi zopet omejeno. Zato kolo.

Sedaj pa vprašanje. Katerega? Za 400 eur so nekateri taki, da še sam prestavljaš ročno težavnost. Imaš pa že take, ki imajo programe in ti oni diktirajo tempo. Kar me najbolj zanima, ali ta avtomatika dolgoročno crkuje, in bom po izteku garancije zopet kupoval, ali se te zadeve še kar dobro odnesejo?

V uč mi je padel tale: https://www.intersport.si/toorx-brx-90-evo-sobno-kolo-915754

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.385
10.605
113
Jaz sem tudi v nabavi za eno sobno kolo. Vem da ga imate eni za obešalnik, ampak mene je zadnja corona in prejšnja zima pošteno zdelala, sumim tudi da se me je začela lotevat anginapektoris. Skratka čez poletje sem se več gibal izgibil par kilogramov in občutek je boljši. Ampak moram nadaljevat z gibanjem, ki pa bo v prihajajoči zimi zopet omejeno. Zato kolo.

Sedaj pa vprašanje. Katerega? Za 400 eur so nekateri taki, da še sam prestavljaš ročno težavnost. Imaš pa že take, ki imajo programe in ti oni diktirajo tempo. Kar me najbolj zanima, ali ta avtomatika dolgoročno crkuje, in bom po izteku garancije zopet kupoval, ali se te zadeve še kar dobro odnesejo?

V uč mi je padel tale: https://www.intersport.si/toorx-brx-90-evo-sobno-kolo-915754
Neki podobnega kot je na sliki mam dol od starih dveh. Če prideš iskat dam za sixpack. Lohk pol tud stran vržeš, bo pa vsaj za probat, ker v sobi gont kolo je muka ježeva, že svojga cestnega, kaj šele te jajce.
Za tvoj problem ti svetujem za zimo prej investicijo v nordijske palice in spomladi kolo, ker omenjaš srce rajši električnega. Nordijska hoja je res super.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

mistique

Guru
16. jun 2009
15.384
2.910
113
Jaz sem tudi v nabavi za eno sobno kolo.
Priporočam dvo sobno. #chucknorris :fredi:

Če sicer ne kolesariš, je kalbo dal zelo dober nasvet. Prijazno za telo, pa enostavno (boš raje prakticiral).

Mogoče kot alternativa: sedeče sobno kolo?

1762274328183.png

• Ljubezen
Reactions: MrDaco

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.431
7.549
113
Kolesarim sicer čisto rekreativno, ko je čas, krog tam enih 10, včasih 15km. Probam držati hitrost 25kmh. Ne razumem pa teh ležečih koles. Čemu? Pa še prostora več zasede.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.431
7.549
113
Torej nihče nima izkušenj s temi, ki avtoamtsko zvišujejo upor oziroma težavnost?

jello

Guru
22. sep 2008
10.954
4.225
113
Imamo. Verjetno vsi. Za 400 eur boš gonil na kvadrat, ne glede na to ali sam štela težavnost ali ne. Na kvadrat pomeni da imaš v enem obratu dve mrtvi točki, v katerih se gibanje ustavlja, ker je upor zanič. Skratka, kot že napisano tisočkrat, za sprobat, se čimprej znebit in pozabit. Oziroma vse od naštetega vseeno oziroma bolje če ne.

• Všeč mi je
Reactions: gr69

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.431
7.549
113
Ma ja, to sem že v trgovini opazil, da gonjene nekaterih koles ni zvezno. Oziroma so tista, saj sploh ne vem kako se jim reče, v glavnem, ki izgledajo kot specialke.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.308
3.798
113
42
Lj
Ma ja, to sem že v trgovini opazil, da gonjene nekaterih koles ni zvezno. Oziroma so tista, saj sploh ne vem kako se jim reče, v glavnem, ki izgledajo kot specialke.

Tudi tista imaš dobra in slaba. Večino teh poceni ima nek filc, ki se drgne ob kovinski vztrajnik, in tisto ni ravno nek presežek. Potem dražji imajo pa magnetne zavore. Mogoče so še kak tretji tip. Ampak pri dražjih ponavadi potem dodajajo druge funkcije, npr. merilec moči, avtomatsko spreminjanje težavnosti itd.

jello

Guru
22. sep 2008
10.954
4.225
113
Za brat in kvačkat je fajn če ima človek mir, ruženje sobnega obešalnika je vse prej kot mir. Tako da, zategnit zavoro do konca in se delat da bi kolesaril pa ne moreš.