Sobno kolo - katero?

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Pozdravljeni!

Rad bi kupil sobno kolo v rangu 100-150 EUR. Kaj mi svetujete? Se slabo spoznam na te stvari in ne bi rad, da me zavede kakšna reklama, ki ponuja nekaj kar ni niti za prah gor nabirat.

Hvala in LP!

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Nisi napisal zakaj ga rabiš. Jaz ti priporočam da si ga za 14 dni nekje izposodiš in prihraniš teh 100-150 evrov. Lahko tudi samo ergometer (oziroma trenažer, v katerega vpneš svoje kolo). Sicer pri dražjih ni nič drugače, samo čas v katerem kolo postane obešalnik za obleke se nekoliko podaljša. Ker če že, potem je stvar uporabna za okrevanje po kaki poškodbi, ko si sicer gibalno omejen in ne moreš drugega počet. Ura na sobnem kolesu je pa nekako primerljiva z recimo tremi urami zunaj (teka, kolesa ali česarkoli). Govorim seveda o psiholoških učinkih.

Lahko preverim če je pri sorodnikih v kleti še eden in se zmeniva da ga zastonj odpelješ (če si z Gorenjske).

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Ja poznam ta efekt "obešalnika" :)

Sicer pa ga kupujem kot darilo punci
smile-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Jaz mislim da jo bo minilo še tisto veselje kar ga ima (je imela). Pa sem sprobal čuda od teh "sobnih koles", oziroma od navadnih valjev do virtual trainerjev (tudi tacx i-magic, ki ga priklopiš na pc, naložiš proge in ti sam štela upor in kaže kje se voziš). Vsem je skupno to da so dolgočasni za popyzdit. V bistvu ni razlike med tem ali ji kupiš sobno kolo, kolebnico ali pa samo armafleks na katerem lahko dela sklece, samo da armafleks ali kolebnica zasedeta manj prostora.

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Ja to se pa strinjam, da je dolgčas skupna točka vsem tem napravam, ki jih doma uporabljamo lahko. Ampak dobro jaz mislim, da bo kolo itak pred TV imela postavljen in tisto vem, da ti čas mine 1 2 3, pa še nekaj narediš za kondicijo.

Malo sem gledal po netu in ne vem kaj je bolje:
tole KLIK

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
V vsaki kolesarski štacuni. Ni pa glih zadeva, ki bi jo gonil v dnevni sobi (no zame tudi klasično sobno kolo ali orbitrek ni, ampak to je za drugo temo).

http://www.peloton.si/index.php?productID=1432

@marezi: tisto orodje s prvega linka je pomoje šala
bonk.gif
kako se temu reče? pedalino čoln za po suhem?

Čist resno: preden karkoli kupiš se (oziroma punca) vsedi gor in probaj. Ker ti cenejši imajo večinoma tri probleme:
- zanič sedež, kako zanič je ne moreš vedet če ne probaš
- čeprav piše koliko ima stopenj je zavora v praksi tipa on/off. To pomeni da ko je na off ( do določene sopnje) ni upora in je tako kot če bi vrtel v prazno, ko je na on pa je upora toliko da je normalno obračat nemogoče, oziroma obračaš tako da se ti v mrtvih točkah noge ustavljajo (skrajna zgornja točka obrata)
- zadeve so glasne tolk da se ga sliši še 3 štuke višje in 5 štukov nižje.

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
jello: Žal to ni izvedljivo, ker gre za presenečenje in ne sme vedet nič o tem. Sicer bi sigurno tako naredil. Tako pa žal moram na ugibanje kupit nekaj..

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Če bo šlo za ugibanje, raje daj teh 100-150€ za darilo, pa naj si sama izbere... ni hujšega, kot če dobiš darilo ene dva razreda pod tistim, kar sam želiš kupiti...

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Je bil pač talent, kaj dost več kot past po tleh ne moreš. Če je pa poleg prevrnil še omaro s kristalom zato načeloma ni kriv trenažer. To je tako kot bi se usekal po prstu in rekel da je kladivo zanič.
bonk.gif

Na avtorja: če ima punca šestdeseti rojstni dan in težko hodi, pol navali, sicer pa obstaja pomoje vsaj 1000 bolj primernih športnih pripomočkov, ki jih lahko kupiš za ta denar. Pa še za en lep obešalnik ostane.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
za 150€ dobiš že za 3mesce fitness karto pa si lahko vsak dan izbere drugo napravo;)
ob teh švic napravah imajo tudi tv-je, tko da čas hitreje mine. Ponekod dobiš še zastonj kake uvodne ure s trenerjem, da ji malo predstavi naprave.

Tudi sam ti svetujem, da se ne trudiš kupovat bilo kake "fitness" naprave za doma.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Kaj potem se dejansko slepim, ko računam da bom vsak dan zvečer eno uro gonil med gledanjem TV-ja?
rolleyes-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Kaj potem se dejansko slepim, ko računam da bom vsak dan zvečer eno uro gonil med gledanjem TV-ja?
rolleyes-1.gif

Ja. Še posebej ker so te zadeve hrupne. Jaz sem prakticiral Laptop na mizi + slušalke, pa se vseeno hitro naveličaš.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
rolleyes-1.gif
ja. videl tako pri znancih kot pri sebi.
Si kupil eno klopco, en par uteži pa štango za med vrata (skupaj 100€). 3 mesce delal redno in bli vidni rezultati. Pol pa kot bi odrezal se mi več ni luštal.
Še večja jeba je, če moreš vedno pirpravljat/pospravljat napravo.