So to nestrpneži?

I

Izbrisan uporabnik #488

Ni vazno kako nas gledajo, smo v svoji drzavi, tebe v bosni tudi noben cudno ne gleda razen dveh sosedov. ww2 je jasna zadeva, morda tebi ni in tvojim, ki bi za alaha klali.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ni vazno kako nas gledajo, smo v svoji drzavi, tebe v bosni tudi noben cudno ne gleda razen dveh sosedov. ww2 je jasna zadeva, morda tebi ni in tvojim, ki bi za alaha klali.

Ti si trenutno v EU in nekih pretiranih simpatij do novih clanic v "starimi" ni. Se najraje bi vse skupaj poslali z prvim avionom ven (v bistvu delajo na projektu dveh "Evrop". Upam da ti uspelo povezati zadeve. Btw, delez mojih pri "klanju" kogarkoli je bil simoblicen glede stevilke mrtvih
smirk-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Trenutno smo v slo, neodvisni in skoraj polno suvereni. Ni problema, gremo ven iz EU, tudi iz juge smo sli, preziveli bomo.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.353
3.039
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
pri skrajnezih pa je vedno hujse. Bos videl, Slovenec bo tezko sel normalno po ulici in se bo on moral prilagajati rutam.

Seveda bo vedno huje. Že zdaj je huje, kot pred dvajsetimi leti ampak to nihče ne opazi, ker gre proces počasi in se večina navadi in sprejme, kot da gre za nekaj normalnega in domačega.

Citat:
Uporabnik eazy pravi:

Ti si trenutno v EU in nekih pretiranih simpatij do novih clanic v "starimi" ni. Se najraje bi vse skupaj poslali z prvim avionom ven (v bistvu delajo na projektu dveh "Evrop". Upam da ti uspelo povezati zadeve.

Ja logično! Kdo pa hoče te ciganske države? Še mi jih nočem čeprav smo sami totalni cigani, takih jaz nikoli nebi spustil v EU. Zanimivo je tudi, da je danes Slovenija bolj balkansko čefurska, kot je bila v Jugi. Pismo vedno, ko se vrnem iz tujine v Slovenijo imam občutek, da sem prišel v Bosno
bonk.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
OK - nič ni narobe s širjenjem vere. Težava je v tem, da pri islamu razlike med vero in politiko ni - oziroma s širjenjem vere zaænejo širiti tudi šeriatsko pravo - tega pa v Sloveniji nočem; z enako pravico, kot Indonezijsci zavračajo miss sveta.

@easy: ampak res, zakaj verski center(!) potrebuje telovadnico?

telovadnica je zelo nevaden objekt za solo.... redkost.....
btw... kje tocno se je ze razsirilo seriatsko pravo?!

v ZG je tak center ze 30 let pa se nikogar niso obrezali, nikogar obesili.... weird shit!

Se pravi gre za šolo, ne za verski objekt?
Šeriatsko pravo: de iure še nikjer v Evropi, de facto pa že v mnogih mestnih četrteh evropskih velemest

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Mislim, da ni nobene nevarnosti, da bi imeli v Sloveniji šeriatsko pravo, zgolj nepotrebna panika. Osebno me tudi ni strah pred širjenjem vere - je Justin Bieber precej močnejši od Korana.

OK - kaj pa zakrite ženske? Če mene motijo, a lahko protestiram in zahtevam, da se odkrijejo, tako kot Indonezijci želijo, da se pokrijejo?

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.353
3.039
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Mislim, da ni nobene nevarnosti, da bi imeli v Sloveniji šeriatsko pravo, zgolj nepotrebna panika. Osebno me tudi ni strah pred širjenjem vere - je Justin Bieber precej močnejši od Korana.

OK - kaj pa zakrite ženske? Če mene motijo, a lahko protestiram in zahtevam, da se odkrijejo, tako kot Indonezijci želijo, da se pokrijejo?

Ne smeš!!

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
OK - nič ni narobe s širjenjem vere. Težava je v tem, da pri islamu razlike med vero in politiko ni - oziroma s širjenjem vere zaænejo širiti tudi šeriatsko pravo - tega pa v Sloveniji nočem; z enako pravico, kot Indonezijsci zavračajo miss sveta.

@easy: ampak res, zakaj verski center(!) potrebuje telovadnico?

telovadnica je zelo nevaden objekt za solo.... redkost.....
btw... kje tocno se je ze razsirilo seriatsko pravo?!

v ZG je tak center ze 30 let pa se nikogar niso obrezali, nikogar obesili.... weird shit!

Se pravi gre za šolo, ne za verski objekt?
Šeriatsko pravo: de iure še nikjer v Evropi, de facto pa že v mnogih mestnih četrteh evropskih velemest

Ne... gre za verouk ,ki obavezen del vsake (meni znane) meni znane vere. Razen ce mislis da bilo smiselno za verouk postaviti drug objekt.

Seriata ni nikjer v Evropi, de iure ali de facto. Tudi v muslimanskih okolisih btw
smirk-1.gif
Se nikoli nisem zasledil nobene uradna ali neuradne izjave kogarkoli iz islamske skupnosti da to zeli. V ZG center stoji ze 30 let pa ni seriatske prava de facto ali de iure. Poleg tistega v ZG so v bistvu postavili se enega (IC Rijeka). IC, ne "molilnica".

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:

1. kdo ali kaj ti to lahko prepreci?
2. zakaj bi to pocel? zakaj vtikas nos v zadeve ,ki se tebe ne ticejo?
3. so verne zenske dejansko najvecji problem v tvojem zivljenju?

ampak ok... LAHKO protesiras da te vseh 5 pokritih zensk v SLO ogroza..... ali karkoli ze
smirk-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Ne... gre za verouk ,ki obavezen del vsake (meni znane) meni znane vere. Razen ce mislis da bilo smiselno za verouk postaviti drug objekt.

Seriata ni nikjer v Evropi, de iure ali de facto. Tudi v muslimanskih okolisih btw
smirk-1.gif
Se nikoli nisem zasledil nobene uradna ali neuradne izjave kogarkoli iz islamske skupnosti da to zeli. V ZG center stoji ze 30 let pa ni seriatske prava de facto ali de iure. Poleg tistega v ZG so v bistvu postavili se enega (IC Rijeka). IC, ne "molilnica".

Obvezni del vereuka je telovadba? Vsak dan zvem kaj novega.

De facto pa se šeriatsko pravo (vključno z poligamijo) izvaja po zahodu. Malo si oglej po youtubu.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:

ampak ok... LAHKO protesiras da te vseh 5 pokritih zensk v SLO ogroza..... ali karkoli ze
smirk-1.gif

1. bi se že našel kakšen bukselj tvoje sorte, ki bi se počutil ogroženega
2. zakaj to počno v Indoneziji?
3. ne. Bodo pa postali tisti, ki bodo ostale silili.

BTW: a Mohamedove karikature kogarkoli ogrožajo?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

smirk-1.gif

Obvezni del vereuka je telovadba? Vsak dan zvem kaj novega.

De facto pa se šeriatsko pravo (vključno z poligamijo) izvaja po zahodu. Malo si oglej po youtubu.

Kaj dlakocepis? To ni dvorana Tivoli ampak samo prostor ,ki ni vedno izkoriscen pri molitvi. Glede na to da je malce breveze da je prazen so ga izkoristili za "telovadnico" ali karkoli podobnega. Ali ce citram projektno dokumentacijo:

telovadnica je skrita v teren, dostopna iz prostora Sole, njena streha, izdelana iz bele betonske konstrukcije, z vstavljenimi svetlobniki, pa postane trg neposredno pred mosejo - poletni praznicni molitveni prostor. Orientacija telovadnice proti Mekki omogoca, da je uporabljena tudi za prirocni ali razširitveni molitveni prostor.

Poligamija ni legalna nikjer v Evropi (tudi v islamskem okolisu). Kaj kdo dela med stirimi zidovi pa nima nobene veze z religijo.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:

smirk-1.gif

1. bi se že našel kakšen bukselj tvoje sorte, ki bi se počutil ogroženega
2. zakaj to počno v Indoneziji?
3. ne. Bodo pa postali tisti, ki bodo ostale silili.

BTW: a Mohamedove karikature kogarkoli ogrožajo?

1. jaz bi se naceloma smejal bedaku ,ki "protestira" zaradi taksnih stvari. No ja, malce bi mi se tudi smilil. Mogoce se pa tudi najde nekdo z malce manj razumevanja za ksenofobijo od mene.

2. izbor za miss ni pravica ampak obicaj ,ki ga je opustila za vecina zahodne civilizacije. Je parada kica in cenenosti.

3. res? kako te bodo pa ogrozali? je ze kdo koga nasilno pokril zadnjih 50 let v SLO?

Karikature so zaljive... Kdorkoli misli da ima pravico zaliti si zasluzi karkoli dobi nazaj. Ti naredi zaljivo karikaturo svojega soseda pa mu jo potiskajo pred nos.... Kot te zbrca (in prej ali slej te nekdo bo zbrcal) mu lepo razlozi svobodo izrazanja in kako tvoje karikature niso nikogar ogrozale
smirk-1.gif

p.s.: jaz se nikoli nisem imel zeljo da bi risal ali kakorkoli komentiral Jezusa.....

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Kar tišči glavo v pesek.

BTW: nazaj na temo - a so po tvoje protestniki v Indoneziji nestrpneži, ali ne?

Za ta in vse podobne evene mi visi, kakor tudi 99% ostalega planeta. Naceloma bi jih prepovedal, pa ne iz verskih razlogov.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
No, na tvojo žalost v civiliziranem svetu ni dovoljeno zbrcati nekoga samo zato, ker te s karikaturo žali oziroma domnevno žali.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Kar tišči glavo v pesek.

BTW: nazaj na temo - a so po tvoje protestniki v Indoneziji nestrpneži, ali ne?

Za ta in vse podobne evene mi visi, kakor tudi 99% ostalega planeta. Naceloma bi jih prepovedal, pa ne iz verskih razlogov.
Ne se izmikat.
Jaz sem te vprašal kaj meniš o protestih, ne o izboru.

Prepovedal bi kaj? Proteste ali izbor? A nisi ti nek borec za pravice - pa imaš nekam zaskrbljujočo željo po prepovedovanju.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
da grem nazaj na prvi post..

BALI, počitnice, morje, sonce, kopanje kopalke..zdaj bodo pa zakrite? kdo je zdaj tu nor?