Snemanje videa - s čim?

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Zdravo!

Včasih bi rad posnel kakšen kratek video posnetek, recimo nekaj takega kot lahko posnameš z običajnim kompaktom, le da bi rad malo boljšo kvaliteto kot jo dobiš na kompaktu ali telefonu. Predvsem je vedno problem resolucija in pa zvok, ki je na kompaktih in telefonih precej slab, predvsem na kakih posnetkih avtomobilske narave.
Te filmčke bi potem ali nalagal na youtube ali pa pač imel v domači zbirki - v digitalni obliki, ker ne maram kaset in previjanja naprej nazaj in iskanja določenega posnetka.

Malo sem že gledal videokamere s hard diskom ali pa na spominsko kartico, vendar se ne znajdem ravno dobro iz tistih podatkov, da bi vedel, kaj je dobro in kaj ne. Tiste kamere s 1000 in 1 funkcijo odpadejo prevsem zaradi tega, ker večine teh funkcij verjetno nebi nikoli izrabil, imajo pa tudi previsoko ceno.

Prosim za kakšen nasvet.

Hvala.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, kak nov Panasonicov fotokompakt dela odlično HD sliko.

Freenasty

Pripravnik
10. jun 2008
140
0
16
Evo en video snemano v slabih svetlobnih pogojih in na glas muzika...pa dela lepo zvok in slika tudi ni slaba...dej na HD. Posneto je s Panasonic FT1

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Panasonic TZ7 (ZS3): AVCHD 720p video, stereo zvok, 12x zoom, 10MP, majhen-žepni z odličnim stabilizatorjem slike. Pa imaš v enem majhnega in po mojem enega najboljših kompaktov ter odličen snemalnik videov, ki prekaša večino namenskih kamer, ki jih vidiš na cesti. Poišči na YouTube kak video (panasonic tz7, na nekaterih trgih ZS3).

Če pa bi rad, da je stvar še vodotesna pa preveri Panasonic FT1 (TS1): AVCHD 720p video, mono zvok, 4,6x zoom, 12MP, še manjši od TZ7-žepni z odličnim stabilizatorjem slike in vodotesen do 3 (5) metrov. In ne pozabi pri ogledu filmčkov izbrati HD opcije!

TZ7/ZS3

FT1/TS1

FT1 moji2

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Kakšen LINK ne bi škodil
smile-1.gif

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Citat:
Uporabnik redorange pravi:
to ni HD, samo tako ti pravim

Daleč je to od HDja, se strinjam. Rabim nekaj cenenega za vlačit s sabo po terenu, na motorju, na biciklu... Pa na SD kartico mora bit. Zanima me samo, če je vredno tega denarja, ali se dobi kaj cenejšega?

Freenasty

Pripravnik
10. jun 2008
140
0
16
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
Si to ti posnel, si bil na Ibizi? Dober video za tako slabe pogoje! Jaz sem bil tam lani in z W60 posnel MALDIVI 2009 .

Jaz sem bil ja 2 tedna nazaj na Ibizi-imam pa samo Space posnet, ker drugje niso pustili fotoaparata...sem pa videl večina tvojih videotov in slik in so mi ful všeč. Tudi sam sem probal snemat pod vodo na Formentieri..samo tam so samo ene 2 vrsti rib, tako da ni nič zanimiviega za dat na net:)