Snemanje programa na digitalni TV?

Atreus

Zelenc'
22. nov 2009
14
0
1
OK znalci, upam da je kdo tu v podobni situaciji...

Do pred kratkim smo imeli na strehi TV antene, potem pa smo jih pri obnovi strehe zmetali dol in preklopili na Siolovo standardno digitalno televizijo. Hec je pa v tem, da smo imeli za časa anten priključena dva video oz DVD rekorderja, kjer smo pač snemali program, kadar se nam je zljubilo in stvari pogledali kasneje, ko je bil čas. Velikokrat so dobre serije na dveh kanalih istočasno, tako da se je 1 video in 1 dvd rekorder redno uporabljal tudi istočasno. Seveda je bilo še vedno možno istočasno ko sta 2 napravi snemali tudi normalno gledati TV.

Zdaj ko smo na "napredni" digitalni je pa šel ves ta luksuz v maloro. Naročnina je že tako draga, za Siol Box nočem še dodatno doplačevat, pa tudi dveh kanalov istočasno ni sposoben snemati.

Zanima me, ali je pri digitalni TV na kakršenkoli način (brez boxa) možno istočasno snemati program z dveh kanalov in istočasno tudi gledati TV neodvisno od tega, kar se snema?

Hvala za informacije!

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Seveda. Na ista dva videorekorderja, ki ste ju imeli prej, priklucite tista dva sprejemnika, naprej pa prikljucite TV ali dva.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.529
435
83
In zakaj nebi BoX-a uporabil? Nenazadnje mu je snemanje in ogled z zamikom primarna funkcija. Da se tudi prek PC.
Linijo pa seveda rabiš ustrezno zmogljivo in omogočeno zadostno št. simultanih prenosov.

T2 čez par dni začne ponujat dvodnevni časovni zamik za vse! SD kanale v ponudbi (vsaj najavljeno je bilo da za vse). Morda ti bo uporabno vkolikor ti seveda linija in lokacija omogača T2 TV. Aja pa pri njih imaš še dodatni server dide snemalnik, kamor lahko tudi za dalši čas shraniš nekaj vsebin.
Sicer pa druge ni kot pred rekorder STB, nastavit pravi kanal in na rekorderju uro snemanja.

Atreus

Zelenc'
22. nov 2009
14
0
1
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Seveda. Na ista dva videorekorderja, ki ste ju imeli prej, priklucite tista dva sprejemnika, naprej pa prikljucite TV ali dva.

No, problem je že tu, ker je sprejemnik eden pri vsakem televizorju, ki sta pa vsak v svoji sobi... posnet program gledamo pa samo na enem TVju v dnevni sobi. Se pravi dveh rekorderjev ne bi mogel "obesiti" na en STB oz. televizor?

A ni pri STBih tudi fora, da ne moreš snemati enega programa preko VCR/DVD rekorderja istočasno pa gledati drugega? Le en kanal aktiven naenkrat?

Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
In zakaj nebi BoX-a uporabil? Nenazadnje mu je snemanje in ogled z zamikom primarna funkcija. Da se tudi prek PC.
Linijo pa seveda rabiš ustrezno zmogljivo in omogočeno zadostno št. simultanih prenosov.

T2 čez par dni začne ponujat dvodnevni časovni zamik za vse! SD kanale v ponudbi (vsaj najavljeno je bilo da za vse). Morda ti bo uporabno vkolikor ti seveda linija in lokacija omogača T2 TV. Aja pa pri njih imaš še dodatni server dide snemalnik, kamor lahko tudi za dalši čas shraniš nekaj vsebin.
Sicer pa druge ni kot pred rekorder STB, nastavit pravi kanal in na rekorderju uro snemanja.

Ker me že naročnina na standardno digitalno TV pride 17 EUR na mesec pri Siolu, za Box bi pa še dodatno plačeval mesečno 4 EUR (+50 EUR nakup), se pravi 21 EUR mesečno... 252EUR na leto, preko anten je pa strošek 0 ko jih imaš enkrat na strehi. :/

Preko PCja bi pa predvidevam moral doplačat še za en TV da lahko porabim tisti priključek za PC in tam snemam?

Žal sem se pri Siolu zavezal za 2 leti ker je bilo treba na hitro zrihtat televizijo in ni bilo časa se ukvarjat z zamenjavo ISPja. :/

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jaz sem zamenjal CRT tv z LCD, tako da nisem rabil pretvornika, sem pa vseeno kupil enega z možnostjo snemanja programa, tako da bi snemal oddaje na USB ključek. Antena je tako šla v STB in prek njega v TV. Ogled oddaj bi bil preko HDMI izhoda, ki ga ima STB.
Žal mi je pretvornik totalno kvaril signal, kadarkoli bi moral snemati (kockanje na njemu in TV), tako da se že vrača v spletno trgovino. Bom poizkusil znova s kakim bolj kvalitetnim.

http://www.mimovrste.com/artikel/4260016221/dvb-t-sprejemnik-xoro-hrt-7510-mpeg-4

Igračkal sem se s temle, kot rečeno pa se v praksi ni obnesel.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Atreus pravi:
A ni pri STBih tudi fora, da ne moreš snemati enega programa preko VCR/DVD rekorderja istočasno pa gledati drugega? Le en kanal aktiven naenkrat?
Ja, tako je.

Atreus

Zelenc'
22. nov 2009
14
0
1
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Ni potrebno. Zadošča tudi VLC Player.

Kako pa se potem priključi na PC?

Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Atreus pravi:
Ja, tako je.

Uf... a pri Boxu je pa možno istočasno snemanje enega programa in gledanje drugega ali tudi ne?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.529
435
83
Snemanje enega in gledanje drugega kanala je primarna funkcija te škatle.

Seveda pa omejitev lahko predstavlja zmogljimovst linije.

Glede TV na PC pa pojdi na Siol forum prebrat. PC nadomesti STB. Vse kar rabiš je prost mrežni priklop na računalniku in ustrezen SW, ki je brezplačen. Recimo "MulticastTV" ali "Tano" oz. zgoraj omenjena varianta.

Nazadnje urejeno: