SNEG!!!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
samo da ga usuje po nižinih že enkrat pa bo
cheer.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
In kaj bo pol...Totalen kaos v prometu...Svinjarija po mestih, sama sol povsod, ko se bo pa začel topiti boš pa škornje rabil...Naj ga namede v hribih, v mestih pa naj bodo količine minimalne.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Jaz ne vem, kaj folk toliko pi*daka glede snega v nižinah. Naj ga nameče čim več.

Sicer pa, sodelavec je bil v Goteborgu za božič. Čez noč jim je nametal 15 cm snega. Pravi da se noben šved ni glede tega sekiral. Mi je še kazal slike, ko niti glavna avenija opoldne ni bila splužena (tudi cest ne solijo in ne uporabljajo ježevk).. Pri njih je to nekaj normalnega, pri nas bi pa verjetno morala odstopiti kar vlada, če ena ulica ni splužena, posipana,..
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Lej, če se pri nas čisti, naj se čisti orenk. ALi pa stvar (s predpisi vred) obrnemo na glavo in nehamo čistit sneg. Meni bi bilo tako čisto OK. Ampak stvar pač ni taka in zato naj zimske službe delajo, kot se spodobi.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ma ja tam ni problema, ker je sneg in -C stalnica do marca. samo poteptajo in se vozijo z jezevkami in drzi kot slick gume na asfaltu. pri nas pa zaradi specificnega podnebja, ker se lahko spremeni temp. za 30C v enem dnevu tudi sredi zime (!!) ne pride v upostev. si predstavljas jezevke pri +15C zadnjic za bozic.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Lej, če se pri nas čisti, naj se čisti orenk. ALi pa stvar (s predpisi vred) obrnemo na glavo in nehamo čistit sneg. Meni bi bilo tako čisto OK. Ampak stvar pač ni taka in zato naj zimske službe delajo, kot se spodobi.
Prosim ekspert, razloži mi, kako naj z omejenim številom plugov hkrati do suhega zdrgnejo vse ceste?

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Torej, kot je pri nas v navadi, ko ni še niti 5 cm snega, mora biti vse spluženo in posoljeno. OK, se strinjam, sam ne pol pizdit čez KPL, ki zasaduje devesa.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
ma ja tam ni problema, ker je sneg in -C stalnica do marca. samo poteptajo in se vozijo z jezevkami in drzi kot slick gume na asfaltu. pri nas pa zaradi specificnega podnebja, ker se lahko spremeni temp. za 30C v enem dnevu tudi sredi zime (!!) ne pride v upostev. si predstavljas jezevke pri +15C zadnjic za bozic.

Če bi pozorno bral (upam, da nisi kake diplome na tak način oddal) bi prebral, da v Goteborgu ne uporabljajo ježevk.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ma ja čas je takšen, da mora biti mrzlo in sneženo. Ve kdo za kakšno zanesljivo spletno stran kjer dokaj zanesljivo napovedo vreme vsaj za teden dni?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Prosim ekspert, razloži mi, kako naj z omejenim številom plugov hkrati do suhega zdrgnejo vse ceste?
Naj pa še plugov nabavijo. Pa več FRjev.
Organizacija je problem šefov teh služb, ne moj. Če ne znajo, naj pač nehajo ta posel delat.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Z ježevkami se brez težav voziš po asfaltu, itak niso namenjene snegu ampak ledu. So le navadne zimske gume z žebljički (ki so zelo, zelo majhni). Niti približno ne držijo kot slicksi, se pa pelješ kot recimo z normalnimi gumami po makadamu.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.153
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Organizacija je problem šefov teh služb, ne moj. Če ne znajo, naj pač nehajo ta posel delat.
Vse je povezano s stroški. Poleg plugov potrebuješ tudi ljudi, ki morajo biti v pripravljenosti (te dni mora biti zanimivo, ko vremenarji napovedujejo sneg, potem pa dežuje).

Jaz mislim da se kar trudijo, logično pa je, da ne bodo vse ceste takoj očiščene. Vsaka cesta ima sicer določeno prioriteto in glede na to se določi, kako pogosto se jo čisti. V Ljubljani so naprimer prioritetne ceste, po katerih vozijo avtobusi. In če gredo na delo prezgodaj, vmes zapade nov sneg in niso nič naredili.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Po en plug za vsako cesto, da si ga boš lahko ti do zadnje sekunde doma drkal?
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
bonk.gif
Sem že napisal, da je meni vseeno, če od jutri naprej pluženje ukinejo.
Če se ga pa gredo (in ljudje na to rečunajo), pa naj se ga grejo tako, kot je treba. Ne maram polovičarstva.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
bonk.gif
Sem že napisal, da je meni vseeno, če od jutri naprej pluženje ukinejo.
Če se ga pa gredo (in ljudje na to rečunajo), pa naj se ga grejo tako, kot je treba. Ne maram polovičarstva.
Upam, da je v tvojem dosegu razmišljanja dejstvo, da more biti za pluženje nekaj snega dejansko že na cesti? Torej že zaradi tega more normalnemu človeku potegniti, da ob sneženju NE MORE biti ceste brez snega. Poleg tega, da nekako ni na voljo 1000+ plugov, da bi istočasno popucali do praga vsakega Janeza

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Ne se sekirat zaradi bluzenja nekega nesposobnega šoferja, ki nima keša za nekako spodobne gume in joka, ko pri 3cm snega z zlizanimi letnimi ne more v 1% klanec.
bonk.gif

Kdor ni sposoben peljati se po 5-10cm novega snega, naj ostane doma. Pač ni sposoben, zimske službe bodo že podelale, da ne bo večje problematike. Za te male komplikatorje naj jim pa pošljejo prijavnico za test varne vožnje, kjer jim bodo na nazoren in vsem razumljiv način razložili načine vožnje v zimskih razmerah.
Kar se tiče Jeteborija (Goeteborga): oni so kakih 20 stopinj zemljepisne dolžine severnje od nas in pogoji nikakor niso primerljivi.