Sneg 2017/2018

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Ma ja, kot da je nekaj neverjetnega da je pozimi malce bolj mrzlo. Podoben mraz kot naj bi bil sedaj le nekaj dni, je bil lani januarja kar nekaj časa. Skratka panika za bv. Pač se malce bolj oblečeš.
Ne vem kako smo lahko včasih smučali pri -10 čisto brez problema ... ajajaj

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

krko

Guru
5. sep 2010
2.679
1.391
113
Za konec februarja je tole kar pošten mraz, plus sibirski veter (https://en.wikipedia.org/wiki/Buran_(wind)).
V ogravanem prostoru res ni hudega, zunaj je pa povsem druga pesem. Zjutraj sem bil 1 uro zunaj in ni primerjave z lanskim januarjem.

Se mi ne zdi nič narobe, da ARSO opozarja z oranžnim alarmom.

22. jul 2007
13.396
1.652
113
124
Ja zdaj bodo pa vsak k... opozarjali, da se je potrebno bolj oblečt pozimi.
To je že kot da bi fop tv poslušal:rolleyes:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.592
6.671
113
pri taščici
Res me zanima zakaj je bil zdele dve uri del vasi brez dveh faz? So crpalkarji prevec obremenil trafo, ki je baje precej na meji? A bi tisto zabrisal kpl ven? Sem kar nekajbcasa hodil izgublljen po hisi, preden sem videl da dveh faz nimam sploh do hise

krko

Guru
5. sep 2010
2.679
1.391
113
Gatto seveda je bilo, ampak brez sibirskega vetra. Ni bilo takega občutka mraza in prepihlao te tudi ni kar tako.
Pa verjemi, da vem kako je bilo, sem bil na terenu po cel dan in nisem gledal iz tople pisarne ven.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.592
6.671
113
pri taščici
Sicer pa ja. Termometer kaze -7, v senci in vetru se je treba mal oblect, na soncu in brez vetra je pa ze mal bolje. Kolektorji ze sibajo 50C v hiso. Po dolgem casu

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Res me zanima zakaj je bil zdele dve uri del vasi brez dveh faz? So crpalkarji prevec obremenil trafo, ki je baje precej na meji? A bi tisto zabrisal kpl ven? Sem kar nekajbcasa hodil izgublljen po hisi, preden sem videl da dveh faz nimam sploh do hise
Trafo bi ( verjetno, moral bi, če ima ustrezno varovanje) šel komplet ven, dvofazni izpad je bil verjetno samo na vašem odcepu (liniji)

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
krko, se strinjam, res je malce bolj mrzlo, predvsem zaradi sibirskega vetra, vendar tudi pred leti je bilo tako, zato ne vem zakaj delat paniko. Če si cele dneve na terenu na minusu je sigurno drugače kot gledat skozi okno ogrevane pisarne. Delavci ki delajo zunaj bodo fejst naf. te dni, večina ostalih "civilov", si se bodo gibali od točke a do b se bo pač morala malo bolj obleči in to je to.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.180
1.193
113
www.adriamedia.si
Za konec februarja je tole kar pošten mraz, plus sibirski veter (https://en.wikipedia.org/wiki/Buran_(wind)).
V ogravanem prostoru res ni hudega, zunaj je pa povsem druga pesem. Zjutraj sem bil 1 uro zunaj in ni primerjave z lanskim januarjem.

Se mi ne zdi nič narobe, da ARSO opozarja z oranžnim alarmom.

Ah daj no. Zjutraj je bilo -10 plus nekaj vetra (čez prst feels like -15 ali še malo jižje9; sem bil 1 uro na sprehodu s psom. Prav fajn, samo kaj si je treba oblečt ...
Priznam pa, da nekje pod -20 ni več prav fajn, tudi za smučat ne. Gre pa.
Tako da kar s emene tiče bi lahko bil rumeni alarm pod -10, oranžni pod -20, rdeči pa ko je res nevaren mraz (-30 in na dol za naše kraje)

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Danes smo smučali na -12 in ni bilo sile, na sončku je bilo celo prijetno, edino polarni veter je bil precej hud, vendar kot sem že napisal, se je dalo preživeti.
Glede na to, da bodo dnevne temperature okoli -5 mislim da nam ne bo hudega, edino obleči se bo potrebno dovolj.

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
599
12
18
Zaradi preobremenitve pride do tega. Tudi jaz ko prižgem elektromotor s 55kW ob sobotah ko gospodinje na isti veji kuhajo, pospravljajo (uporabljajo elektriko) vrže ven na transformatorju. Med tednom dopoldne teh problemov ni. Elektro seveda o tem noče nič slišati, njim je važno da plačujem mesečno po 500 € omrežnine in to je to.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.592
6.671
113
pri taščici
Hvala, potem res lahko iscemo razloge tudi v TC, na katere desetletja staro omrezje po luftu ni pripravljeno. Ker na tisti veji je prklopljeno ene 10 his, precej novejsih in se vsaj popovica od njih greje s tc

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Zaradi preobremenitve pride do tega. Tudi jaz ko prižgem elektromotor s 55kW ob sobotah ko gospodinje na isti veji kuhajo, pospravljajo (uporabljajo elektriko) vrže ven na transformatorju. Med tednom dopoldne teh problemov ni. Elektro seveda o tem noče nič slišati, njim je važno da plačujem mesečno po 500 € omrežnine in to je to.
Ja no, 55kw ni malo, pa še zagon..kakšen zagon pa imaš?

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
599
12
18
Zagon je zvezda trikot. Trenutno zaradi opisanega problema vgrajujem pomožni elektro motor ki bi 55 kW pognal do določenih vrtljajev. S tem mislim da bom rešel vse težave.