Trafo bi ( verjetno, moral bi, če ima ustrezno varovanje) šel komplet ven, dvofazni izpad je bil verjetno samo na vašem odcepu (liniji)Res me zanima zakaj je bil zdele dve uri del vasi brez dveh faz? So crpalkarji prevec obremenil trafo, ki je baje precej na meji? A bi tisto zabrisal kpl ven? Sem kar nekajbcasa hodil izgublljen po hisi, preden sem videl da dveh faz nimam sploh do hise
lani je bilo 1 mesec nonstop na prehodu jan-feb okrog -10 zjutraj, parkrat tudi -15..
tako je..bolj zoprno je bilo potem tist mraz aprila ali kdaj, ko je požgalo poganjke..tisto se je pa res bolj za zasekirat..tako je, sedaj bo do srede, cetrtka malo minusa, pa je cirkus
Za konec februarja je tole kar pošten mraz, plus sibirski veter (https://en.wikipedia.org/wiki/Buran_(wind)).
V ogravanem prostoru res ni hudega, zunaj je pa povsem druga pesem. Zjutraj sem bil 1 uro zunaj in ni primerjave z lanskim januarjem.
Se mi ne zdi nič narobe, da ARSO opozarja z oranžnim alarmom.
Najbrz imas prav. Nisem cele vasi okol obrnil ker ima trafo ene pet vej, vem pa da je sosed na drugi veji imel strom, jaz pa ne. Zakaj do tega pride?Trafo bi ( verjetno, moral bi, če ima ustrezno varovanje) šel komplet ven, dvofazni izpad je bil verjetno samo na vašem odcepu (liniji)
Ja no, 55kw ni malo, pa še zagon..kakšen zagon pa imaš?Zaradi preobremenitve pride do tega. Tudi jaz ko prižgem elektromotor s 55kW ob sobotah ko gospodinje na isti veji kuhajo, pospravljajo (uporabljajo elektriko) vrže ven na transformatorju. Med tednom dopoldne teh problemov ni. Elektro seveda o tem noče nič slišati, njim je važno da plačujem mesečno po 500 € omrežnine in to je to.