Snagini koški za biološke odpadke

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
smrdi ,to drži,ja valjda bodo prali kante takoj ko dodo spraznjene,kolikor vem imajo na kamionu sistem za pranje
sprasujem se.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ta predpis je zopet neka improvizacija, kot vedno v naši deželi
10.gif
.

Vsaka hiša ima greznico ali je pa priključena na javno čistilno napravo. Za organske odpadke iz kuhinje potemtakem popolnoma zadostuje mlinček v pomivalnem koritu, kwa je še treba komplicirat
confused-1.gif
? !

Ko kosiš trato pred hišo, je bolje pustiti pokošeno na tleh, saj je naravno gnojilo. Razen če bo fešta, takrat se pa natakne tista košara na kosilnico.

Za spomladanska čiščenja in razno vejevje čez leto bi pa res bilo potrebno ločeno zbirati. Ampak vendar to ni zadosti velik razlog za kompliciranje življenja z dodatnim smetnjakom pri hiši!

Seveda ni čisto na: "en, dva, tri!" Mlinčke imajo amerikanci že najmanj 50 let. Pa tudi odtočne cevi temu primerne, torej fi 75 in ne samo 50 mm, kot pri nas.

Pri naših vladah imam vseskozi kronični občutek, da gre samo za filozofijo dela z ljudmi in ne za odstranjevanje težav.

Nazadnje uredil moderator:

Mirage

Pripravnik
30. nov 2007
223
10
18
Obstaja uredba, ki mlinčke prepoveduje. Zakaj pa je to dobro pa nimam pojma...
stupid-1.gif

Uradni list RS, št. 68/2008
Citat:
II. RAVNANJE S KUHINJSKIMI ODPADKI

4. člen

(prepovedi)

(1) Kuhinjske odpadke je prepovedano mešati z drugimi odpadki, če je zaradi mešanja onemogočena njihova predelava v kompost ali pregnito blato z neomejeno ali omejeno uporabo po merilih iz predpisa, ki ureja obdelavo biološko razgradljivih odpadkov.

(2) Kuhinjske odpadke je prepovedano rezati, drobiti ali mleti ter redčiti s tekočimi odpadki z namenom, da se z odpadno vodo odvajajo v javno kanalizacijo, male komunalne čistilne naprave, greznice, nepretočne greznice ali neposredno v vode.

(3) Kuhinjske odpadke, ki se oddajajo zbiralcu kuhinjskih odpadkov ali prepuščajo izvajalcu javne službe, je prepovedano mešati z drugimi ločeno zbranimi frakcijami, vključno z zelenim vrtnim odpadom ali mešanimi komunalnimi odpadki.

(4) Prepovedana je prodaja opreme za rezanje, drobljenje ali za mletje kuhinjskih odpadkov z namenom redčenja in odvajanja v javno kanalizacijo, male komunalne čistilne naprave ali neposredno v vode.

(5) Med opremo iz prejšnjega odstavka ne šteje oprema za dehidriranje kuhinjskih odpadkov, če se odpadne vode odvajajo v vode posredno prek lovilca olj v kanalizacijo, vsebnost usedljivih snovi v odpadni vodi iz opreme pa brez dodatnega redčenja z vodo ne presega 40 ml/l.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kje pri nas sploh dobiš tovrstne mlinčke? Tudi meni se to zdi izvrstna ideja, sedaj ko so povsod čistilne naprave.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Mlinčki so prepovedani zaradi pretiranega namnoževanja glodalcev....ker potem bi bilo (JE BILO!!) v kanalizaciji svega i svašta, podganam pa vsak dan praznik.....kar pa seveda ne velja za zasebne greznice, tam ti pa ne bo noben nič kompliciral,,,se mi zdi.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Jaz sem ga pred nekaj leti kupil v Top Service-u na celovški. Niso nič vedli kako pa kaj?!, samo prodajali so ga.

Super zadeva
zmaga.gif
!

Sem presenečen nad tistim iz uradnega lista, še kar sapo lovim! Torej bo treba na koncu mlinčka narediti še neko prešo, da bo zmleto kašo bioloških odpadkov stisnila v konvencionalno obliko, tako kot je pri naši tazadnji, (riti), že po defoltu narejeno! Potem pa ne sme biti več pripomb, kajne
tongue-1.gif
!

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
He he, Demz, natanko tako!

Kaže, da smo (sem) v primeru močne driske v kar precejšnjem prekršku... da ne omenjam manj prijetno izločanje v primeru preveč zaužitih maliganov, ali pa bolezni.
Bo kaže, treba v teh primerih tečt na dvorišče in tiščat glavo v rjavo posodo, da bo predpisu zadoščeno.
Neverjeten predpis!

Nazadnje urejeno: