Smučišča. Katera predlagate?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.030
6.222
113
Evo.. Počasi se bliža zima, mene pa zanima kje se splača smučat. Ok za en teden imam že itak plačano Italijo, a me vseeno mika da bi se med kakšnim vikendom podal na naša smučišča. Seveda mi je interesantno da strmine niso vse "črne" ter da je čimmanj gužve, pa po možnosti naprave naj bodo sedežnice.

I

Izbrisan uporabnik #488

Še nisi nikoli smučal v Sloveniji?
Pridi na Pohorje, bo kmalu odprta novo gondolska žičnica.

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
No, jaz ti lahko povem, kam med vikendom NE iti, če ne želiš gužve.
Ski Cerkno
grin1.gif

(je pa krasno ob ponedeljkih, ko je malo ljudi, ni šol na športnih dnevih...)

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.030
6.222
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Še nisi nikoli smučal v Sloveniji?
Pridi na Pohorje, bo kmalu odprta novo gondolska žičnica.

Sam sem doma tako rekoč "pod Pohorjem". Pa sem ga že malo naveličan. Najbolj mi je seveda všeč Areški Pisker, ampak sem ga lani z letno smučarsko karto dodobra zglancal.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz med vikendi sploh ne hodim k nam, razen če res ni druge izbire (beri: na željo drugih). Vstaneš eno uro prej pa si na kupu koroških smučišč, kjer se za par evrov več res nasmučaš.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.030
6.222
113
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Kdaj mislijo pa še progo dol do ruš potegnit......??

Ne vem natančno. Samo glede na podnebje, ki je zadnje čase prisotno, se mi zdi urejanje smučišč pod 1000 metri nesmiselno.

Ok nazaj k topicu. Kje je malo gužve med vikendi??

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Stari ne se skirat.......jaz ko sn se rodil je tak snega vrglo, da sn mogo štanfat pol nazaj iz mb-ja v ruše
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Ok nazaj k topicu. Kje je malo gužve med vikendi??
Tam ko je slabo vreme. Resno.

Ker na kolikortoliko znanih smučiščih v Sloveniji je ob vikendih in lepem vremenu obvezno gužva. Tukaj ni rešitve, mogoče edino kako lokalno smučišče. Pa še to ni nujno, sem se v začetku leta kar čudil, kako je lahko na dve ubogi vojaški vlečnici ter enominutnem spustu preko celega smučišča na Pokljuki pride smučat toliko ljudi.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Sicer ne vem od kod si in kako daleč bi se vozil, ampak za vikend ni nikoli kake pretirane gužve na Višarjah/Monte Lussari (ITA) 20 min od Kr. Gore.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.653
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Sicer ne vem od kod si in kako daleč bi se vozil, ampak za vikend ni nikoli kake pretirane gužve na Višarjah/Monte Lussari (ITA) 20 min od Kr. Gore.

Hehe.....to pa zato ker je to FIS proga od vrha pa do dol......in ni lih za rekreativce
hysterical-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja to je res. Sicer pa tisti s šibkejšim znanjem lahko smučajo v Trbižu, je fajn, ker sta smučišči povezani, v Trbižu pa sploh ni gužve oz. jaz še nisem naletel nanjo, pa sem parkrat na leto tam.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.653
113
Javi kaj po ZS če boš šel kdai......sem lahko 30min stran in se ti pridružim
wink-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
No problem! Sicer zdaj pred božičem grem na opening v Nassfeld, v januarju sem pa večinoma na Višarjah, ali pa Arnoldstein, ker je Nassfeld zagužvan.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ma ne v decembru še ni gužve, hodimo gor že ene 3 leta od srede do nedelje, pa je vedno O.K., prej smo pa v Schladming hodil na "opening", pa je kar malo predaleč za to kar nudijo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Hehe.....to pa zato ker je to FIS proga od vrha pa do dol......in ni lih za rekreativce
hysterical-1.gif
V praksi ta proga ni bohvekaj (navadna rdeča, ki na večjem delu bolj vleče na plavo), fora je samo v tem, da je precej dolga. Sicer se pa lahko mirno smučaš na ostalih delih (bolj proti mestu), ki pa so več ali manj le modre.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.135
14
38
A se da kje videt tole progo, kaksni podatki, kje pogledat al zadeva obratuje al ne? Nasel sem samo en webcam in precej snega na sliki.
smile-1.gif