Hmmm...moj predlog je takšen, da za letos še sposodi nekajkrat, proti koncu leta pa pojdita na sejem na Gospodarcu in izberi potem še malo boljše, letos pa naj še nadgradi znanje. A si sedaj smuču sposojata po trgovinah ali imaš od kakšnega znanca vedno iste? Ker če si jih v trgovini,smučišču lahko proba več modelov in bo videla kaj ji bolj odgovarja. Seveda začetnik težko opazi, potem pa že. Sam npr. sem letos začel po 5 letih spet smučat (prej vedno vsaj 10let zapored), pa sem si od kolega pač sposodil kar je imel in to so tekmovalne slalomske dile, nekaj ljudi me je še nekaj strašilo da to ni zame, ampak ko sem stopil na njih, se malo navadil, in jih dojel, je bilo top of the top, res razlika pri vodenju, kante primejo ko šus, po kakšni bolj ledeni strmini gredo fenomenalno in super kontrola....ok malo sem ga usral pri pancerjih, ker sem kupil premehke ampak bo za silo da se še malo navadim. - to je pač moja izkušnja, seveda ne predlagam enako, sploh zaradi denarja. Za naprej pa vem v kakšni smeri kupiti dile.
Drugače pa sem pa nekje b ral, da naj bi bile dilce od Intersporta (Tecno pro), kopija Fischer. Ne morem pa več tega vira najdt na netu. Najlsabše bo če bosta kaj prehitro kupila in prešvoh, nato ji pa čez kakšno leto ne bo več ok in bo šlo še enkrat toliko denarja. Če pa smučaš 3-4x na leto je pa skoraj nesmisel kupovati. Je ceneje spsoditi, ne treseše se če ti jih ukradejo, pa oni jih poservisirajo in to je v ceni sposoje.