Smučarski čevlji

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Kakor hočeš.
smile-1.gif

Moraš pa vedeti - trši pancer pomeni bolj neposreden prenos sile na smučko. Po eni strani je to seveda kul, po drugi pa pomeni, da se prenašajo tudi vse napake. Je sicer absolutno res, da so pancerji najbolj pomemben del smučarske opreme, ti pa vseeno predlagm, da se pred nakupom predragih pancerjev poskusiš zapeljati do kakšnega smučišča, kjer imajo test smuči in poskusiš ene allround rekreativne dile. Razlika zna biti precejšnja...
wink-1.gif

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Jest sem sel iz moskih tekmovalnih slalomskin na amphibio 12,..... bom rekel da se mi je odprl nov svet
smile-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Ni prevelik, sem ga ornk stestiral, tudi tako kot sem napisal, vrgel ven iz čevlja peno pa na podlagi tega meril (folk ponavadi meri narobe in meri z nogo v pancerju, kar nikakor ne moreš zmeriti), potem pa še v pancerju hodil nekaj časa po trgovini.

prva stvar tebi more bit prav školjka in ne notranji čevelj. druga stvar ali v pancerjih smučamo ali hodimo? hoja v pancerjih ne pomeni nič. razen to, dase ti zdi, da so ti pancerji premačli takrat ko so ti prav.

in še glede smuči kot so rekli ne išči problema v pancerji ampak menjaj smučke. nimaš niti približno dovolj znanja, da boš peljaj tekmovalno smučko. sploh pa ne pri 10 dnevih na leto. za tako skijo rabiš dovolj moči, kondicije ina pa predvsem vsaj v teoriji u nulo obdelano znanje. Če ga v praksi na skijo spraviš 80% bo že vredu :D A v glavnem pa vidiš po progah 3/4 folka z worldcup slalomkami delajo pa vsi veleslalomske zavoje.
jaz recimo vozim elan waveflex 14, elan GSX race Wc žensko in pa fischer race sc. za wf 14 mi je žal, da nisem vzel 12-ke. je 14 popolnoma nepotrebna. in če jo hočem peljat kot je skija sposobna je že mogoče malo preveč delat treba. race sc je pravljica ker je mehka kot drek in se brez problema pelje igračka proti 14-ki. Gsx race pa več kot tri runde v idealnih pogojih ni šanse da nardim, ker ne zdržim oziroma bi začela skija mene vozit. pancerje mam 120 flexa pa 75kg suhe teže in ni potrebe po trših. če bi ble inance bi mel še ene 80-100 za takrat ko mi je do igranja.

Nazadnje urejeno:

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz..

Mal offtopic....pozna kdo kako se obnesejo oblačila znamke TOPER na smučišču? Si kdo lasti budno,smučarski puli ipd.? Zdej ko so znižanja so cene kar sprejemljive.

jjernej

Pripravnik
26. mar 2008
131
0
16
Citat:
Uporabnik Stardo pravi:
Moral bi nabavit smučarske čevlje.. do tu načelom ne bi smel bit problem. Greš v Hervis-a ipd pa je. Bil danes, Nič pametnega.

Problem je v tem, da imam široka meča in mi navadni pancer grobo stisne nogo=totalna muka (ni pretoka krvi, zebe me, boli..). Zelo rad smučam, ampak prav zarad tega se odločim za kaj takega max 1x na sezono.

Torej, če kdo ve oz. ima podobne izkušnje, me zanima kako rešit tako specifiko?. Kateri pancer, katere znamke??

Ce ni prepozno, ti priporocam Scarpa. Sicer je zadeva dokaj specificno alpinisticna ampak pancarji za turno smucarijo so narejeni za ljudji z izrazito sirokim nartom in meci. Meni so edini pancarji, ki mi ustrezajo. Imam podobne tezave, plus siroko in visoko nart.
Ne ustrasi se, niso nekaksen tretjerazredni produkt. S taksnimi pancarji se opravljajo spusti iz osemtisocakov, jaz pa s starimi Spiro po Jalovskem ozebniku brez tezav. Imajo pa svojo ceno, ki ni na ravni sport 2000, intersport, hervis in podobnih trgovin.

http://it.scarpa.net/prodotti/snow/

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Jaz sem zadovoljen z dve leti stari bundo, kolega pa v novi zebe...
tongue-1.gif

Z dobrim underlayerjem (UA, Odlo, Craft...), bunda pomojem niti ni več tako bistvena. Glavno, da ima 10.000+ mm vodnega stolpca, pa boš na suhem in na toplem.
wink-1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Thx, bom jutri še 1x mal po intersportu pregledal, imajo kar dobro ponudbo in lepe popuste, čeprav je že dosti pobrano...za pod jakno/bundo imam pa že od Falke zadevo...bolj me skrbi zgornji del...v štacuni ti je itak v vsaki vroče, ko je pa na smučišču -5 al pa še manj je pa druga pesem...bom probal nekaj pametnega izbrat.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.078
1.032
113
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
tongue-1.gif

Z dobrim underlayerjem (UA, Odlo, Craft...), bunda pomojem niti ni več tako bistvena. Glavno, da ima 10.000+ mm vodnega stolpca, pa boš na suhem in na toplem.
wink-1.gif

dvomim , da rabi 10 000+mm VS, za 10 x letno smučat , verjento ne bo izbiral najbolj deževnih dni v celi zimi .....

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Citat:
tongue-1.gif

wink-1.gif

dvomim , da rabi 10 000+mm VS, za 10 x letno smučat , verjento ne bo izbiral najbolj deževnih dni v celi zimi .....

itaq da rabis...ze ko se na sedeznici naslonis na naslonjalo al pa sneg se zna zgodit da ti spusti, koleno na sneg enako, na komolcih...10.000 je minimum za smucarsko opremo...in pi tem ne gre za dež

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik feler pravi:
ksz..

Mal offtopic....pozna kdo kako se obnesejo oblačila znamke TOPER na smučišču? Si kdo lasti budno,smučarski puli ipd.? Zdej ko so znižanja so cene kar sprejemljive.

evo, jest sm glih ta vikend "stestiral" nove hlače od Toperja... bil sem zadovoljen. Bilo je mrzlo, pihalo je, ampak me ni nič zeblo. Zdej, vodnega stolpca nisem testiral, ker se ne maram po snegu vlačit, tko da to nevem kok kaj drži... imajo pa 15000 vodnega stolpca. vglavnem sem zadovoljen no...

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Si imel pod hlačami smučarkse žabe ali brez žab in je bilo vseeno ok?
Grem pa jutri v toper trgovino na Viču...po ostalih štacunah je dosti razbrano in manj izbire kot pri njih direkt...in da vidimo kaj in kako bo.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.078
1.032
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Citat:
tongue-1.gif

wink-1.gif

itaq da rabis...ze ko se na sedeznici naslonis na naslonjalo al pa sneg se zna zgodit da ti spusti, koleno na sneg enako, na komolcih...10.000 je minimum za smucarsko opremo...in pi tem ne gre za dež

pa kaj ste bolj na riti in kolenih kot na nogah al kaj ???
Nimem nekih hudih oblačil za smučat (je samo tovarniška impregnacija s teflonom; ) , pa se ne spomnim, da bi mi kdaj kaj prepuščalo, je pa res, da že dolgo nisem smučal v slabem/mokrem vremenu...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Si imel pod hlačami smučarkse žabe ali brez žab in je bilo vseeno ok?
Grem pa jutri v toper trgovino na Viču...po ostalih štacunah je dosti razbrano in manj izbire kot pri njih direkt...in da vidimo kaj in kako bo.

brez vsega. edin gate. pa je bilo vse ok. sicer je to od človeka odvisno. pač ene malo bolj zebe, ene manj. Eni so mel dolge gate al pa toplo spodnjo perilo, pa ne vem, a so se kuhal pol spodaj al kako... temperature so bile pa tud pod -5, pa ful je pihal. Na sidru je bila punca kr vijolčna v glavo... pol se je spomnila buff dat čez faco...

prodajalka je pa kr fajn, če boš dobu isto!

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
ja od podpiranja šanka ti res ne more bit nevem kak vroče...pa tudi od vožnje "tolko da pridem dol" ne
wink-1.gif

Pustolovec

Zelenc'
24. jan 2013
1
0
1
Pozdravljeni,

mene pa zanima ali je že kdo od vas testiral nek novi pancar Free Motion, o tem sem bral v Avto Magazin, namreč imam visok nart in zelo težko obujem pancarje, tam pa je pisalo, da je namenjen prav takim in bi bil zelo vesel če že kdo ima kakšne izkušnje.

Hvala vsem za odgovore
zmaga.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
820
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Thazz pravi:
Če ti ni predaleč, se zapelji v Ivančno Gorico v Koalo . Tle maš kar majstra za pancerje in ti jih lahko še
mal raztegne.

+1

Niso poceni (as in - trenutno nimajo nobenih razprodaj), so pa strokovni in ti čevelj rihtajo toliko časa dokler ne paše.

priporočam. nardijo lahjko vložke po meri.

lp

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
pa kaj ste bolj na riti in kolenih kot na nogah al kaj ???
Nimem nekih hudih oblačil za smučat (je samo tovarniška impregnacija s teflonom; ) , pa se ne spomnim, da bi mi kdaj kaj prepuščalo, je pa res, da že dolgo nisem smučal v slabem/mokrem vremenu...

10.000 mm ima vsaka low medium range bunda tipa 8848 za 100 EUR, tako da ne gre za nobeno preseravanje, ampak racionalen nakup, da se potem ne sekiraš za vsako kepico pršiča, ki prileti v tvojo smer...