Smučarska očala

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
ksz...

Sem najdu ene bolle, no zgolj slucajno sem sel probat in ugotovil, da so ene izmed redkih, ki mi pasejo na tinto. Vecina modelov mi nos zapre in s tezavo diham, te so pa ql. Ampak po dafaultu so gor neke rdece sipce. Zdej pa ce se kdo spozna kaj vzet zaeno sipo, potreboval bi itak dve, tko da eno bom moral staknit nekje posebej. Rabim pa za sonce in pa eno za oblacno/meglo. Te rdece sipe so Vermillon Gun in naj bi bile kategorije 2, nekaj okoli prepustnosti svetlobe.

Pripenjam fotko, ce mi lahko kdo razlozi tole tabelo, ker men ni jasno ama nic. Nikjer ni razlozeno kaj pomeni medla barva, kaj pomeni orenk barvna lestvica. Kaj, da je najprej pol primerno potem pa primerno za razmere, ki so barvno boldane?
790383-Untitled-3.jpg

Priponke

• 790383-Untitled-3.jpg
    790383-Untitled-3.jpg
    54,3 KB · Ogledi: 275
Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Temno rdeče pomeni, da so v nakazanem območju najbolj ustrezne. Pinky pomeni, da sicer pomagajo, ne pa tudi, da zadržijo dovolj svetlobe kot v temnem območju (torej je še vedno presvetlo). Kjer ni nič, so pa pretemne.

Glede na sliko sta prvi dve fotokromatske, torej prepustnost svetlobe variira glede na svetlost, vendar ne reagirajo trenutno, kar je velika slabost in bi se jaz takih izogibal za smučanje.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Nja, mal buljenja v to tabelo pa se mi je zdelo, da bo nekako tako. Zgleda bojo tele padle, edin dodatno sipco za oblacno/meglo bo treba nekje dobit.
smirk-1.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
...ksz

Tak......jaz sem vedno smučal7bordal bre špeglov, ker včasih ko sem se učil še ni blo takih "fansy" špeglov in vse kar sem dal na sebe se mi je rosilo..... nima mi tlko veze kaka bo zaj zaščita pa oblika pa take fore.....samo eno bi rad....to pa je, da se mi špegli nebojo zarosili.....

Obstaja kaki taki špegli ko se sploh ne rosijo........meni je ponavadi tudi bol vroče, kot povprečnemo človeku, zato mam tudi problem s tem......to se mi zdi, da je tak največji faktor, ki vpliva na ta pojav.......grema recimo s frendom bordat, pa njemu nič jaz pa čist moker pod kapo.......

Tak, da ima kdo kak nasvet.........ker bi si rad kupil neke špegle, pa nebi rad dnara bek metal....

ant

Pripravnik
Alpina ima očala s quadroflex šipcami, ki se naj nebi rosile, uvex pa ima tudi zelo dobro prezračevanje, ki preprečuje rošenje. Pri uvexu dobiš celo očala z motorčkom, ki odvaja vroč zrak in preprečuje rošenje. Odvisno od tebe koliko si pripravljen plačati.

LP

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.076
5.652
113
@Schumi........za meglo pa oblake so oranžne šipce.....vidš pol robove kuclov .....sam ti pol blešči čim ti sonce kj zasveti

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Se prav kaj kupit? Predvsem se mi gre da se vidi kucle oziroma robove. Trenutno imam modre od Scotta, sej so OK,ampak bi rad sprobal še kaj ki bi mi mogoče bolj ustrezalo.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Jaz imam izkušnje na biciklu...........z rumenimi oz oranžnimi se vrhunsko vidi.......kak pa je na snegu pa še tudi nisem probal...

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Jaz imam mogoče eno neumno vprašanje... Kako sez očali za smučanje soočate tisti, ki imate dioptrijo in nosite običajna očala?

Pri običajnih sončnih očalih se pač naroči stekla z dioptrijo... Kaj pa narediti glede smučarskih očal? Leče pa odpadejo.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.759
5.910
113
Citat:
Uporabnik ant pravi:
Alpina ima očala s quadroflex šipcami, ki se naj nebi rosile, uvex pa ima tudi zelo dobro prezračevanje, ki preprečuje rošenje. Pri uvexu dobiš celo očala z motorčkom, ki odvaja vroč zrak in preprečuje rošenje. Odvisno od tebe koliko si pripravljen plačati.

LP

Jaz imam Alpinine z dvojnim steklom in se mi NE rosijo. Sem pa pred temi imel take z enojno šipco, in so bile res neuporabne. Rosile so se mi čim sem se ustavil, le pri vožnji ne. Tako da tele 4 šipce so po mojem bolj marketinški trik.

trbowc

Pripravnik
15. jun 2008
136
1
18
Prodam 2x nošene ALPINA očala za čez navadna. Nabavu leče, pa so mi odveč. Cena 40 Eur. Povpraševanje na ZS.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Jaz sem si danes neke (O) kupil...jih grem za vikend testirat..........me zanima kak se bojo obnesle.....naj bi ble tabolše za preprečevanje rosenja od te firme, zraven a-frame....