Smučarska očala

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.927
6.559
113
Rabila bi kak nasvet glede smučarskih očal. Že celo življenje smučam brez, kar je neumno, neudobno in me živcira, zatorej sem se odločila, da temu naredim konec. Problem pa je, da sploh ne vem kaj je važno pri smučarskih očalih. Meni osebno UV zaščita, da se ne rosijo, da se dobro vidi skozi. Poleg tega upam, da pridejo v različnih številkah, ker imam majhno glavo, pa ravno pri očalih takih in drugačnih vedno izgubljam živce, ker mi pri straneh vse štrli.

Svetujte mi, kje naj začnem in za kakšno ceno se lahko kaj pametnega dobi.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
SHRED, by Ted Ligety,
http://www.shredoptics.com/

pri očalih dobiš dvoje stekel, eno rumeno za v meglo in eno klasiænooranžno ki je od zunaj tudi zrcalno refleksna
BTW, sam imam glavo širine svinčnika in nimam nikakršnih težav, očala so udobna, se ne rosijo, imajo UV zaščito

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.017
10.760
113
kod Džej-Zija
Julbo so dobra ideja. Če imaš tako miniaturno glavo, kot praviš, ti znajo ustrezati celo njihovi otroški modeli (moja sestra to prakticira) in boš zraven še lepo prihranila nekaj penezov (otroški so cenejši).

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst mam pa iste očale za vse (avto, kolo, smučanje...)

sam druga barva
AdidasEvilEyeExp.jpg

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
za prvo silo je že.
ampak za smučanje pridejo v upoštev samo prava smučarska očala. tista tavelika :)
jst jih nikol več ne zamenjam za taka majhna očala.

pri pravih smučarskih očalih imaš pravo zaščito pred snegom, vetrom, mrazom, megla, slabi vremenski pogoji....

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.927
6.559
113
sem si šla ogledati julbo. sem našla ena dobra. sem šla pa tudi v hervis, kjer so bolle očala (dvojna stekla, 100% UV protekcija, brez rosenja) za 40€. a bi bile te tudi OK?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.170
113
jaz sem dal 90€ za očala pa nimajo 100% UV zaščite
wink-1.gif
niti je nimajo Evil Eye od Fusiona pa so še enkrat dražja ( tudi imam). drugače bi pa rekel da glavno da ščitjo proti soncu pa da se ne rosijo ker zna biti prokleto moteče

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.441
2.390
113
Pomurje
Na zadnjem smučanju sem imel nič težav z rošenjem. Očala 10let stara Briko.

Kolegi s fensi novimi in vsak s paklom robčkov v žepu da so si jih na poti gor zbrisali.
Med njimi tudi Briko!

So pa bili pogoji za rošenje opimalni(sneg, 0st.C,megla)

Bom kar vztrajal s starimi še nekaj let, ko je slabo vreme.

Lp

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
@KStoner
za slabše razmere morda res, za normalne razmere, sploh pa v lepem vremenu so pa super.

@jonny77
po mojem za rosenje krivo slabo prezračevanje očal in nekatere maske ki si jih dajemo čez obraz.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
v prvi vrsti maske ki si jo daš čez nos...
men se drugač še nobene niso zarosile.
ne stare, ne nove.

fusion, so super ja. za na plažo:)

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.927
6.559
113
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
jaz sem dal 90€ za očala pa nimajo 100% UV zaščite
wink-1.gif

Dobro, tudi, če je 85% sem na boljšem kot sedaj ko nimam nič. vendar pa, ker nimam nič, se mi tudi nič ne rosi, zato je to glavna stvar pri kateri grem lahko pri očalih na slabše. Kaj res ni nič v specifikaciji, da bi dalo res vedeti, da se ne rosijo. saj je na škatli odtisnjeno Antifog in podobno pa me zanima koliko je temu verjeti in koliko je propaganda. še nisem kupila, ampak zdaj je toliko snega, da se je tudi sezona sankanja začela.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tak stil očal sej naj ne bi rosil pa če je gor navadna plastika, ker imajo spodaj in zgoraj luknje skozi katere piha in tako preprečuje rosenje
smucarska.ocala.carrera.skermo.o.08.jpg

navadna sončna očala če so malo bolj zaprta bi se znala rosit.

tista adidasova ko sem gor omenil se ne rosijo, ker imajo zgoraj luknje za prezračevanje.

čist vsaka očala pa se lahko začnejo rosit, če boš uporabljal kako obrazno masko. spet od teh mask je odvisno kako so narejene, žal pa to vidiš šele na smučišču.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.927
6.559
113
fusion, hvala za pojasnilo. zdaj vem, da moram paziti na luknje.

KStoner: jaz zelo kompliciram z rosenjem, priznam. Na navadnih očalih, na vetrobranskem steklu, povsod... me čisto znervira že sama prisotnost, čeprav je mogoče pozicionirano tako, da niti ne moti zelo, kar se vidljivosti tiče.

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
OBVEZNO kupi taka, ki imajo double lens. Tako se ti ne bodo rosila, kar zna bi poden drugače. Navadni športi so se mi zarosili vsakič ko sem se ustavil ter me solzili pri hitri vožnji.

Ssedaj pa imam Uvex F2 in sem super zadovoljen.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Ali je pri nakupi očal treba paziti še na kaj drugega kot na to da ima double lens?
Kakšne barve leč naj bi bile, oranžne al kakšne drugačne?

Nek kolega mi je enkrat omenil, da naj obvezno gledam za špegli s 4 lečami (quatro lens ali nekaj takega se imenuje), mogoče kdo ve zakaj?

Sem navaden rekreativen smučar. Danes sem gledal špegle v sports experst, cena za Carrero ali Uvex cca 45-60€. Katere firme naj še gledam in na kaj naj bom pazljiv pri nakupu?

Kdaj se začnejo kakšne akcije glede smučarske opreme?

Hvala
wink-1.gif

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Če te zanima, imam za prodat popolnoma nova smučarska očala Bolle.
Imajo zgoraj in spodaj za prezračevanje. Cena 20 eur. Več pa na PM!
smile-1.gif

LP