Smučanje Zoncolan

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.760
109
63
Pozdravljeni,
prvič gremo na smučišče Zoncolan in zanima me ali je potrebno z avtom priti do kraja Ravascletto (in je tam gondola na goro) ali se gre prav na Monte Zoncolan?
Hvala!
slika1.jpg

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.042
2.960
113
Odvisno od snežnih razmer. Iz Sutrio-a je cesta gor in si na smučišču/snegu; če je malo snega se z smučmi težko pripelješ nazaj do gondole.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.760
109
63
Hvala!
Pa je kakšna razlika v ceni, če greš z gondolo iz Ravascletta ali če se pripelješ z avtom do gor?
Kaj bi sicer priporočali?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.623
4.818
113
Pozdravljeni,
prvič gremo na smučišče Zoncolan in zanima me ali je potrebno z avtom priti do kraja Ravascletto (in je tam gondola na goro) ali se gre prav na Monte Zoncolan?
Hvala!
Poglej priponko 96868
Oboje je opcija. Večina se raje pripelje do gor, je dovolj velik parking in zraven smučišča. Slabost je samo to, da če se pelješ po progi 10, moraš potem nazaj gor z gondolo, da prideš do avta.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.144
202
63
Jaz sem reden uporabnik Zoncolana.. zadnje čase prakticiramo, da se zapeljemo do Ravasceleta oz gondole. Se mi zdi da je manjši naval na karte, kot na vrhu. Proga do gondole je skoraj vedno odprta.. se s smučmi zapelješ skoraj direktno do parkirišča.

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
756
81
28
Jaz sem reden uporabnik Zoncolana.. zadnje čase prakticiramo, da se zapeljemo do Ravasceleta oz gondole. Se mi zdi da je manjši naval na karte, kot na vrhu. Proga do gondole je skoraj vedno odprta.. se s smučmi zapelješ skoraj direktno do parkirišča.
bi rekel enako...

vsa leta ( večkrat letno) vedno se zapeljemo do Ravascleta in od tam z gondolo gor.

ps.s Kje boste imeli app

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.289
198
63
Mi smo precej let hodili na smučarijo v Zoncolan, vedno smo šli gor z gondolo iz Ravascletta, ker smo imeli apartma v Comegliansu in je bilo bližje.
Enkrat smo se za štos zapeljali tudi do tistega parkinga na drugi strani in štartali od tam. Opazno večja gneča in več hoje do avtomobila.
Proga nazaj do gondole ni bila nikoli zaprta, običajno je bila še popoldne na zadnji furi v odličnem stanju.

• Všeč mi je
Reactions: KStoner

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.144
202
63
točno tako.

Še en nasvet. Zadnje čase je zapora dela ceste malo naprej od Arta Terme proti Sutriu... znajo bit zjutraj zastoji.
Priporočam, da se gre do Ravasceleta po drugi strani, skozi Ovaro.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.877
1.033
113
Parkrat sli z AD, parkirali dol pred gondolo. Zraven picerija, mal visje pes pa trgovina. Drugace dokaj mrtvo (Ravascletto). Vem da z AD se gre (sploh za NY) direkt gor na smucisce, samo nam z malo deco je blo takrat bol uporabno bit v dolini (vreme tud ni blo neki za domov pisat). Pa tudi ce grem z avtom za 1 dan, grem v Ravascletto. Drugace pa kako ces, cena je ista ne glede kje zacnes smucat. Ce gres samo za 1 dan mi osebno ni razlike. V tem primeru sam izberem dolino. Je pa drugace dostikrat zgoraj kdo (Marko) iz SK Izola in ce ga vprasas lahko pri njem kupis cenejse karte. Ni nekaj, se pa pozna ce vas je vec (ali za vec dni). Je pa res, da ga zadnje parkrat, ko sem bil, nisem videl. Drugace pa ja, ce so razmere pojdi smucat, lepo smucisce, ce imas male otroke pa sploh

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.760
109
63
bi rekel enako...

vsa leta ( večkrat letno) vedno se zapeljemo do Ravascleta in od tam z gondolo gor.

ps.s Kje boste imeli app
Hvala vsem za odgovore. Kot kaže se bomo res vozili kar z gondolo iz doline.
Tam bomo 4 dni, spimo pa tule - 20 min stran:

Posnetek zaslona 2025-02-17 172105.jpg

• Všeč mi je
Reactions: Krop

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
756
81
28
Hvala vsem za odgovore. Kot kaže se bomo res vozili kar z gondolo iz doline.
Tam bomo 4 dni, spimo pa tule - 20 min stran:

Poglej priponko 96886
Zakaj sprasujem kje spite…
Ce bookiras prek Albergo difisio ( ali sutrio ali paluzza- oboje je 10min voznje do ravascleta) imas preko njih karte dnevna 33eur odrasla…apartmaje majo pa u nulo ( so pa res zdele polni, no mogoce pa preveri pa ujames luknjo) 4dni za dva odrasla je 80eur samo na kartah, pa mas za kosilo :) pa tud app majo cenej k pa ostali na bookingu

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in Najbolji

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.144
202
63
če spiš v hišicah Dolomiti Village imaš preko njih smučarske karte po 30eur/dan :norec:

za takšen denar tudi pri nas ne morš smučat

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.144
202
63
ko zraven prišteješ še otroke oz mladino je pa isto oz več.... ampak primerjava med smučiščema je pa.....

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.042
2.960
113
Otroška je 22, mladinska 29 po rednem ceniku, ampak lahko mladinec z odraslo smuča, enako otrok med tednom.