Meni je vseeno za bifeje (sicer vrjamem da upravljalcem ni že zaradi prometa), ampak kaj mi pomaga vse skupaj, če ne smemo niti iz regije....Tudi, če odpravijo neumnost s temi testiranji in prehitrim spreminjanjem ukrepov, bodo smučišča težko zaživela, dokler bo gostinstvo zaprto. Čez vikend sem opravil hitri test in malo smučal, ampak jasno je, da je bistvo smučarije za marsikoga bife ob smučišču. Obiska ni, po mojem se ustvarja samo dodatna zguba.
Smučarskih regij z velikimi kapacitetami nima smisla odpirati, če ne smeš nastaniti gostov.
V Sloveniji je sicer vse dokaj blizu in pride nekaj dnevnih gostov. Ampak rekel bi, da z njimi niti pod razno ne da (pre)živeti.
Tale izjava je malo bosa. Ne vem, kdo bi kupil smučarsko karto, da bi potem v bifeju visel. V bifeju so taki, ki se 2x spusti po smučišču, gre na pivo, potem še 1x in karta poteče. Potem pač visi v bifeju. Taki so v manjšini.Tudi, če odpravijo neumnost s temi testiranji in prehitrim spreminjanjem ukrepov, bodo smučišča težko zaživela, dokler bo gostinstvo zaprto.
Schladming v Avstriji danes. Tudi v Avstriji je vse zaprto, razen smučišč.
Saj to me ravno zanima, je SMS prišel z NIJZ številke: 051 285 886, ali kakšne druge? Ker sumim, da testiranja niso izvajali pooblaščeni izvajalci.Na Rogli so imeli v soboto organizirano izvajanje hitrih testov. Sedaj piše na spletni strani, da tega več nimajo. Kdo ga je izvajal, nimam pojma. Na skafandru jim ni nič pisalo.
Testiranje je bilo zastonj, dobil si samo SMS.
Tudi tebe so prepričali nesposobni direktorji?!S temi hitrimi testi je itak butasto. Zahtevaš kot dokaz, da je oseba negativna v zadnjih 24 urah, hkrati pa vse prepustiš upravljalcem smučišč in se ne ukvarjaš s tem kako bodo dobili, s kom se bodo dogovorili, a je ok če pokažeš sms ali kaj tretjega. Tako, da kar se mene tiče je smučanje onemogočeno in so ga dovolili zgolj, zato, da lahko rečejo da je dovoljeno.
Če bi tipi kaj znali in bili odgovorni do ljudi, bi naredili jasno časovnico, kdaj se bo odprlo, kakšni so pogoji, kako se dobi hitre teste, ipd..Ne pa, da je danes nič, jutri nekaj odprto, pojutrišnjem spet nič, potem pa spet kar nekaj odprto. V stilu en od politikov rabi frizuro odprimo frizerje za par dni, en bi malo smučal, te pa odprimo smučanje, tretji se je čez praznike zredil, u hitro odprimo par fitnesov
Pa so vam sploh teste delali, al so samo SMS pisali?McGiver: seveda ni prišel z NIJZ številke, če je SMS-e očitno pisal en tip zraven na telefonu. Hitri test tako ali tako velja samo 24 ur, potem pa bi moral spet.
Bil sem med prvimi, takrat je bilo v vrsti manj kot 50 ljudi. Dvomim, da jih je prav veliko prišlo še pozneje, ker jih na smučišču ni bilo videti. Testiranje bi na sicer bilo mogoče takrat do 13.00.
So jemali brise, čez enih 15 minut je bil rezultat. Tudi kak pozitiven je bil vmes, komu so test še ponovili.
Ti si začel izven teme o hitrih testih.Tema je načeloma o smučanju v tej zimi. Za TAN kodo imaš en kup tem, kjer lahko jokaš o tem.
Pepe mi lahko prosim poveš kje si delal hitri test in kdo ga je opravljal? Lahko tudi na ZS.
Ti si začel izven teme o hitrih testih.