SMS - tujina (Hvraška)

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Sem naročnik mobitela (itak paket), pa nikjer ne najdem koliko stane poslan sms v tujino oz v hravško omrežje se pravi +385...

Za klice sem našel samo tega pa nikjer ne najdem....
crazy1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

To pa zato, ker je pri vseh slovenskih operaterjih enaka cena kamorkoli pošiljaš.

Mobitel -> TelCel (Mehika) je npr. enako Mobitel -> Mobitel

Preizkušeno...

Edini catch je, da lahko SMS-e pošiljaš v tujino samo če ima operater sklenjeno pogodbo o gostovanju. Malo nelogično sicer, ampak pač tako je. Če te pogodbe ni, SMS ne bo nikoli dostavljen, čeprav lahko to številko brez problema npr. pokličeš.

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Ali niso poslani SMSji po isti ceni kot bi ga poslal kamorkoli po SLO?
Edini keč je v tem, da pri nekaterih operaterjih ti ga zaračunajo posebej tudi če jih imaš 1000 ''zakupljenih''?
Kolikor je vsak 1001 poslan SMS v paketu toliko je poslan SMS v tujino?

Naj me kdo popravi če se motim.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Sicer imaš načeloma prav. V drobnem tisku piše, da zadeva velja samo za SMS-e v Sloveniji. Ampak v praksi npr. Simobil tega še ne implementira.

A Mobitel pa striktno računa SMS-e v tujino?

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Če se ne motim je Tuš edini, ki ne računa posebej SMS poslanih v tujino.
Simobil v drobnem tisku piše ''in 1.001 sporočilo SMS v Sloveniji.''

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Motiš se. Ravno Tuš ti lahko posebej zaračuna SMS, če ga pošlješ na operaterja, ki je v 4 ali 5 coni gostovanja. Po 20 centov, če se ne motim.
S! in M@ ima ta oba zastonj SMSe v zakupljenih paketih, ne glede na to, kam ga pošlješ. Važno je, da ga pošlješ iz njihovega omrežja (načeloma ozemlja SI).
Zato tista postavka SMSi iz Slovenije. Čeprav, bolj pravilno bi bilo iz njigovega omrežja. Ker denimo v Halozah (Podlehnik proti meji) ne lovi ne M@ ne SI, lovi pa T-mobile. Če boš tam poslal SMS ga bo zaračunalo kot da je poslan iz Hrvaške, ne pa po SLO ceni, čeprav poslan na ozemlju Slovenije.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Samo to je precej odvisno, kako si interpretirajo "v Sloveniji". Da sporočilo začne v Sloveniji ali da je sporočilo ves čas v Sloveniji
smile-1.gif
.

Zakaj je ta tema odletela v Čvek???

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Saj ni tako hudo...

1. Ugotovi, pri katerem operaterju X v tujini je številka, kamor pošiljaš SMS-e.

2. Preveri, če ima tvoj operater sklenjeno gostovanje pri operaterju X iz prejšnje vrstice.

3. Pošiljaj SMS-e po enaki ceni kot po Sloveniji...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
SMS-i se ne zaračunavajo posebej, cena ista kot Si. -> m@.
Kot drugo, so države v katere preprosto SMS ne pride, se mi zdi, da celo USandA ne omogoča prejemanja SMS-ev iz tujine njihovim uporabnikom, ampak če Slovenec gostuje tam, pa SMS dobi.
Sicer pa pošlješ SMS in vidiš, če ti oseba odgovori nazaj pa je, potem bodo SMS-i delovali.