Smrkavi dostavljalci pizz in ostalega junka

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Torej, danes skočim k kolegici na obisk.
Smrkljo - tam okoli 20 let - parkira na interventni dovoz s svojim službenih dostavnim avtom gostilne. Pridem do vhoda, pozvonim, prijateljica odpre. Mali z vrečko v roki bi kar vstopil za mano. Čakaj, miško, mu re čem, pozvoni in prejemnik ti bo odprl vrata. Malemu se kar skeglja, jaz dostavljam hrano...
Rečem, kar se mene tiče, si lahko tudi junki, ki hoče vstopiti v blok, zato pa služijo električne ključavnice, kaj se greš... Vrečko s stiroporjem lahko vsakdo nosi...
Skratka, vrata se mu odprejo, greva na isti štuk... Mulcu kar ni bilo jasno, prišla sva že do žaljivk, zakaj bi mu kdo prepovedoval vstop v zgradbo, saj je "designated pizza delivery boy" - le da se ti malo kulturnejše obnašajo.
Mislim, res da imam čez 50 let ampak a sem tukaj nekaj zgrešil? Je res tak prepad glede obnašanja med mojo in to generacijo?
WTF?

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Mislim, višek pa je bil, ko mi je mulo rekel "Get yourself a life"... Hej, sanja se ti ne kje sem vse bil in kaj sem doživel... Važen je IPhone, a ne...

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Se pravi, da če bi kaka starejša ženska šla v blok za tabo bi ji vrata zaloputno pred nosom?

Nazadnje urejeno:

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.332
3.007
113
Lublana
Obišči stran
Po eni strani te razumem in ti dam celo prav. Po drugi strani pa, človek je bil v službi in dostava hrane pomojem res ni luštno delo kjer se stalno mudi in nihče nikoli ni zadovoljen potem se pa še nekdo najde, ki te drka.
Mah, težko je karkoli soditi, vsekakor pa se strinjam, da se mora vsak pa četudi dostavljalec hrane držati nekih pravil in bontona.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Avto od firme, kapica firme, majica firme ... Ponavadi imajo vsaj nekaj od tega.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.332
3.007
113
Lublana
Obišči stran
V resnici razen kakšnih znakov na avtomobilu ponavadi nimajo čisto nič drugega in celo avtomobili so včasih brez oznak firme. Kar se mi itak zdi zelo narobe. Sicer bom zdajle šel v off topic ampak pri nas bi res bolje morali poskrbeti za delavce na terenu, da so v prepoznavnih uniformah podjetja. Tako pa vsi šoferji, dostavljalci od hrane do pošte in razni potniki kar v svojih civilnih cunjah okoli do strank in po firmah hodijo, da res nikoli ne veš ali se je tip zgubil, išče WC, berači...ali ti je dostavil paket.
bonk.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.012
6.239
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Po eni strani te razumem in ti dam celo prav. Po drugi strani pa, človek je bil v službi in dostava hrane pomojem res ni luštno delo kjer se stalno mudi in nihče nikoli ni zadovoljen potem se pa še nekdo najde, ki te drka.
Mah, težko je karkoli soditi, vsekakor pa se strinjam, da se mora vsak pa četudi dostavljalec hrane držati nekih pravil in bontona.

467716-post_slo.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik miklavz pravi:
Smrkljo - tam okoli 20 let - parkira na interventni dovoz s svojim službenih dostavnim avtom gostilne. Pridem do vhoda, pozvonim, prijateljica odpre. Mali z vrečko v roki bi kar vstopil za mano. Čakaj, miško, mu re čem, pozvoni in prejemnik ti bo odprl vrata. Malemu se kar skeglja, jaz dostavljam hrano...
Rečem, kar se mene tiče, si lahko tudi junki, ki hoče vstopiti v blok, zato pa služijo električne ključavnice, kaj se greš... Vrečko s stiroporjem lahko vsakdo nosi...
Skratka, vrata se mu odprejo, greva na isti štuk... Mulcu kar ni bilo jasno, prišla sva že do žaljivk, zakaj bi mu kdo prepovedoval vstop v zgradbo, saj je "designated pizza delivery boy" - le da se ti malo kulturnejše obnašajo.
Mislim, res da imam čez 50 let ampak a sem tukaj nekaj zgrešil? Je res tak prepad glede obnašanja med mojo in to generacijo?
WTF?

jaz ti dam prav. tut stari mami se zaprejo vrata. al naj zvoni, al pa ima ključ.

če bi bil folk pošten ne bi mel elektronskih ključavnic, še navadnih ne..tako pa.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
še tole..briganje za drugega je lepa vrlina, ki izumira.
uspešno jo nadomešča briganje za drugega iz naslova ogovarjanja, klevet, škodoželjnosti...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.551
5.106
113
Citat:
Uporabnik miklavz pravi:Mislim, res da imam čez 50 let ampak a sem tukaj nekaj zgrešil? Je res tak prepad glede obnašanja med mojo in to generacijo?
Si pač tečen stari ded. Ne išči razloga v drugih za svoje obnašanje.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.026
9.561
113
Citat:
Uporabnik miklavz pravi:
WTF?

Ko začneš odrasle ljudi med 20 in 30 let obravnavat kot smrkavce se zavedaj, da se spreminjaš v tečnega starca. Pred sabo nisi imel smrkolina z žogo pod pajsko, ampak odaslega člveka v službi. Pomojem se tud ti nisi ravno lepo in spoštljivo obnašal, sej si 20+ letni smrkavec tvojega spoštovanja spoh ne zasluži.

Nazadnje urejeno:

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Jaz dam pa avtorju teme prav. Pravila so za to, da jih spoštujemo ne glede na družbeni in socialni status in ne glede na starost. Problem te družbe je ravno v tem, da si čisto vsak razlaga in kroji pravila po svoje.

LP

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.434
5.663
113
OT..ocitno postajas tecen ded..kateri bo v bodocnosti nadzoroval&kontroliral svoj blok iz svojega balkona...
bonk.gif

Se te kar predstavljam kako bi sele blo ce bi bla pizza slucajno za vaju s kolegico...in bi ti nevede setal dostavljalca s svojimi pravili tolk casa da bi nakonc se mrzlo zvecla ker bi se vmes ohladila....

To bi sele odrl temo potem na alterju
evil.gif

Ti privoscim kake pol leta take sluzbe v lajfu...kjer se mudi 24/7...pa se vsak đoko si hoce stresat svoje probleme nad tabo....pr tvojih 50 se ti odpelje...bomo se bral "Sivolasi rambo wannabe didn't get his life....in je ubil svojo izvenzakonsko porivačico"
evil.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
tečen stari ded si postal
evil.gif

če je nekdo 20 let še ne pomeni, da je šmrkavec
ne bi rekel, da je prodajalec sesalcev ali herbalife ali nekaj v tem stilu
preveč glupe ameriške nadaljevanke gledaš. đanki z avtom od gostilne.
bonk.gif
swashta
verjetno se z dostavnim vozilom picerije ne prevaža poklicen morilec. Človek je želel prihaniti minutko, ti pa ga zaiebavaš.
prav ti je rekel. najdi si nek drug smisel življenja, kot pa da se igraš policaja
je pa res grdo, da je parkiral na intervencijski poti. ampak ni on edini. to je žal stalna praksa prebivalcev te države