Mi lahko kdo razloži v čem je smisel, da se plače zvišujejo, hkrati pa vsi zaradi tega grozijo s podražitvami. In ker se vse podraži, se potem spet zvišajo plače. In tako naprej, v bistvu je to nek začaran krog!
Reševanje inflacije po Jugo sistemu. Takrat ni delovalo. Kasneje so odločili, da bodo zamrznili plače, cene pa pustili. Tudi ni delovalo.Mi lahko kdo razloži v čem je smisel, da se plače zvišujejo, hkrati pa vsi zaradi tega grozijo s podražitvami. In ker se vse podraži, se potem spet zvišajo plače. In tako naprej, v bistvu je to nek začaran krog!
Po fiskalni politiki je smiselna tako inflacija kot dvigovanje plač. Seveda do določene mere. Recimo inflacija do okoli 4%, dvig plač kak procent manj (3%). Obrestne mere rastejo zmerno. Celotna delavska populacija je vsa happyy, ker so jim dvignili plače, čeprav realno zaostaja za inflacijo.Mi lahko kdo razloži v čem je smisel, da se plače zvišujejo, hkrati pa vsi zaradi tega grozijo s podražitvami. In ker se vse podraži, se potem spet zvišajo plače. In tako naprej, v bistvu je to nek začaran krog!
Mi lahko kdo razloži v čem je smisel, da se plače zvišujejo, hkrati pa vsi zaradi tega grozijo s podražitvami. In ker se vse podraži, se potem spet zvišajo plače. In tako naprej, v bistvu je to nek začaran krog!
Po fiskalni politiki je smiselna tako inflacija kot dvigovanje plač. Seveda do določene mere. Recimo inflacija do okoli 4%, dvig plač kak procent manj (3%). Obrestne mere rastejo zmerno. Celotna delavska populacija je vsa happyy, ker so jim dvignili plače, čeprav realno zaostaja za inflacijo.
----------------
To, trenutna situacija v SLO ni to.
Zato, da te prisilijo prihranke čim prej porabit.Mi lahko kdo razloži v čem je smisel, da se plače zvišujejo, hkrati pa vsi zaradi tega grozijo s podražitvami. In ker se vse podraži, se potem spet zvišajo plače. In tako naprej, v bistvu je to nek začaran krog!
Kakšne prihranke?Zato, da te prisilijo prihranke čim prej porabit.
Ker na banki zgubljajo vrednost.
A nisi dobil nobenih bombončkov lani?Kakšne prihranke?
Tvoj problem.Kakšne prihranke?
Ne drži....Če se place dvigajo zaradi normalnih vzrokov, je to v redu... Če se poveča storilnost, poveča prodaja, se povečajo prihodki... Poveča se plača, povečajo se pobrani davki, poveča se plača v javni upravi...
Če pa se poveča plača na ukaz, brez ustreznih pogojev, pa na žalost ne gre tako enostavno... Plačo na ukaz lahko dvignemo X2, ampak bo hkrati mleko X2, kruh X2, gorivo X2, itd...
Verjetno si prvo besedo v mojem stavku spregledal, brez nje potem stavek dobi tvoj prizvok. Lepo pa, da si predstavil tudi tvoj pogled.Ne drži....
Ker noben tujec ne bo kupil izdelkov, ki so se čez noč podražili X2.... Ekonomija je pač vedno v končni konsekvenci Mednarodna...Nihče nam ne bo plačal naših domačih "Luksuzov oz. Drage Družbene nadstavbe"
Kupča zanima samo cena, kvaliteta in rok (lahko je mix vsega tega)...kako nam je doma fino ni njegov problem...
Nič nisem spregledal...Strinjam se s tvojim zapisom....Verjetno si prvo besedo v mojem stavku spregledal, brez nje potem stavek dobi tvoj prizvok. Lepo pa, da si predstavil tudi tvoj pogled.
inflacija je višja in prej pride, kot pa povišanje plač. Podraži se marca, plače, penzije se povišajo naslednje leto januarja. Tu je prvi rop države.Mi lahko kdo razloži v čem je smisel, da se plače zvišujejo, hkrati pa vsi zaradi tega grozijo s podražitvami. In ker se vse podraži, se potem spet zvišajo plače. In tako naprej, v bistvu je to nek začaran krog!