Zadnje dneve se poigravam z mislijo SMaSH pivovarjenja (Single Malt and Single Hop). Tako, bi bolje spoznal tako slad in določene hmelje.
Imate že kakšne izkušnje s tem načinom?
Sam razmišljam na Munich + Styrian Golding (mogoče Aurora). Samo tu sem v dilemi kateri kvas bi tu bolj pasal? S-04 ali US-05? Bolj kot hmelj, me zanima 100% Munich v pivu. Nahmeljiv bi na cca. 30 IBU(OK?). Z hmeljem pa tudi ne bi pretiraval - nočem IPE. Kakšni nasveti?
Imate že kakšne izkušnje s tem načinom?
Sam razmišljam na Munich + Styrian Golding (mogoče Aurora). Samo tu sem v dilemi kateri kvas bi tu bolj pasal? S-04 ali US-05? Bolj kot hmelj, me zanima 100% Munich v pivu. Nahmeljiv bi na cca. 30 IBU(OK?). Z hmeljem pa tudi ne bi pretiraval - nočem IPE. Kakšni nasveti?