Smart

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Ima pa nove pnevmatiCe. Pa notranjost je slikana pri 80 km/h, kar tudi ni kar tako ...

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Našel internet stran kluba smartistov na Hrvaškem

http://www.smartklub.net/

Zgleda po topicih na forumu, zadeve le niso tako švoh, kot jih nekateri opisujete.

Pa še v ZG imajo, sicer neuradnega, ampak dobrega poznavalca, serviserja in prodajalca teh vozil. Glede na to, da je cca. 30 km oddaljen od mene, se je bolš z hrvaško sceno povezat, Nenazdnje miljonski Zagreb nudi tudi več uporabnikov teh vozilc kot cela SLO skupaj. Vkolikor bi bilo, kej narobe imam praktično mojstra pred vrati.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.142
113
No kaj še čakaš, še kupi ga na hrvaškem.

Smart ni poceni avto za vzdrževanje, to je mercedes (z deli ki niso standardni in jih pač težko dobiš kje drugje kot na uradnem servisu), če ti je to cool in če vzameš v zakup, da je dokaj kvarljiva stvar, da ne gre nikamor razen za fjakanje po mestu, da ima zanič avtomatik itd. potem "go for it"!

Če pa misliš da je zaradi velikosti avta vzdrževanje poceni potem se motiš, večina avtov golf razreda je cenejša za vzdrževanje. Recimo že gume ima neke nestandardne (tako spredaj kot zadaj) in koštajo več kot pa za neko limuzino srednjega razreda.

Skratka kolikor sem te jst razumel iščeš avto, ki bo zanesljiv in z nizkimi stroški vzdrževanja, ki bo pri hiši dalj časa itd.! To smart ni!

Edina prednost je majhnost, ki pa ne vem zakaj bi bila prednost. Pri nas ni velemest in vožnja s katerimkoli avtom dolžine do 4m je čisto enako zahtevna kot s kidnerjajčkom od smarta!

Če si se odločil ga kupit ga torej kupi samo ne tu dokazovat da se ostali motimo!
grin1.gif

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
KSZ

Priznam, da ko sem na strani smart kluba ZG ugledal tisti srebrni smart roadster a la shooting brake varianta mi je narasel tlak, kajti meni je res všečen.
Nato šel malo na net in videl, kako jih pimpajo po Nemčiji. Hehe, moram rečt, da dober izpade, ampak nikjer ne piše o povečanju moči motorja ali celo vgradnji kakega drugega, ker na take valerje in spojlerje, kot tole dajejo, je tale mali 3V bencinc verjetno res smešno premalo.

Torej, si kupil smarta ali ne? Je kdo to pimpal zase? Čipal? Karkoli? Samo videl od blizu? Se peljal z roadsterjem in pri tem na cesti pustil svojo hrbtenico?

lp

B81

22. jul 2007
37.714
10.980
113
Kako pogosti so servisi, je bilo kaj okvar?

Potem je smart prvi avto, oni požeruh pa drugi
grin1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Meni je smart kulski, sem ga pa samo enkrat peljal relacijo cca 150km po "stari" cesti, torej ganjanje 50-90-50, in menjalnik je
tako dolgočasen da umiraš zraven, sem se hotel igrat z +/- , pa sem opustil zadevo, ker je neuporabna.

Predlagam da pogledaš za kako drugo jajčko tipa lupo, fox, 107, ka, skratka kaj bolj vsakodnevnega, sicer pa če si z maticem
zadovoljen pa prodaj in kupi kakega "novega" od kake ome.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Ne nisem se odloču za smarta. Malo bom še počakal in vzel nekaj nekoliko večjega, rang polo, clio, mazda2, itd. Po možnosti z dizel motorjem. pač prišlo vmes nekaj nepričakovanega in bo treba 1x do 2x mesečno skočt na drug konc Slovenije, pa da zadeva ni premala ali prevelika, ter se da spodobno pelat po AC. Ter z spodobnimi stroški vzdrževanja.