Smart TV DA ali NE?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Odvisno kaj rabiš. In kako zahteven si. Se ti ljubi z daljincem med menuji fjakat in čakat.

Meni je zadeva povsem neuporabna. PC ob ekranu je to, kar naj bi "pameten" ekran bil.
Neumih ekranov z dobro sliko pa ni. Skratka kupi TV glede na sliko in ne na dodatke. Vkoikor boš kupil ekran z dobro sliko bo nekaj "pameti" v paketu.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Odvistno kak uporabnik si. Osebno najbolj koristim youtube(v povezavi s telefonom). Brskalnik, fb in podobno je bolj kot ne za silo.
Če imaš naročen HBO, lahko preko HBO go aplikacije gledaš vse serije in filme on demand. Imaš še kup ostalih opcij, v katere se nisem poglabljal

sass

Guru
1. sep 2007
5.202
845
113
tudi meni je zadeva neuporabna. sicer res, da SMART TV pri panasonicu ni pretirano "smart", ampak vseeno zadeva je počasna, neodzivna in nerodna za uporabo izključno preko daljinca. starši imajo sicer novejši samsung smart TV, ampak me zadeva vseeno ni impresionirala, preveč neuporabne navlake in premalo tistega, kar bi si jaz želel.

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Tudi meni popolnoma neuporabno. Youtube gledam preko siolovega boxa (verjetno imajo to tudi drugi ponudniki), da bi bil pa prek televizije bil na fb ali internetu se mi zdi pa popolnoma nelogično.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Zame isto neuporabno. Ene 2x sem zalaufal youtube to je pa to... Ampak ker so zdaj itak povečini vsi tvji smart, skoraj nimaš možnosti kupiti "neumnega" tvja.

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.608
88
48
Se pravi NE.
smile-1.gif
tnx za deljenje izkušenj;)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.583
6.667
113
pri taščici
Ne pogrešam, čeprav na eni ga imam. Na boxu imaš precej, najbrž tudi drugod.
Če pa že kupiš, potem pa še qwertz daljinec

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Glede na to, da lahko dobiš za 100€ čisto uporaben laptop na Bolhi (po možnosti kakega dobrega z zanič ekranom), se mi zdi to dosti bolj smiseln nakup kot smart tv.

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
338
11
18
Mam na Samsung 32ES5500, pa sem prvi dan probal, pol pa več ne, čeprav imam nanj priklopljeno brezžično miško in tipkovnico. Sem kupil,ker sem mislil,da bom lahko brskal po netu. Pa je tak počasno to, da niti enega zavihtka ne moreš v miru pogledat. Dela,kot da bi odpiral na 120MHz z 56kb linijo.

Torej NE.

Pred tremi meseci sem kupil še LG 42LN5400. Tokrat brez ''Smart''.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Če še obstajajo "ne"smart tvji, je vseeno, kaj vzameš. Jaz sem vzel samsungov smart tv (ne vem zdajle oznake), ima svoj app-store, browser, ni da ni... ampak roko na srce, zadeva je še v povojih, mogoče, čez 5 let ko bodo dali malo boljši proc notri, danes pa izpade grozljivo počasno. Mogoče za vreme preverit...
Če želiš neko dobro uporabniško izkušnjo, vzami TV z dobro sliko (vsake oči imajo svojega malarja) in nek medijski predvajalnik (oz. dejanski komp) za zraven
smile-1.gif

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
edino kar mi je všeč pri samsung smart tv je to da imaš lahko google talk in tv istočasno. Ampak kot že rečeno stvari so izjemno počasne.

peters

Pripravnik
30. jul 2007
196
0
16
Tudi na LG-ju je zadeva zaradi počasnosti popolnoma neuporabna. Kupil sem tudi BT tipkovnico z upanjem, da bom brskal, pa pol strani ne odpre, ostale so prepočasne. Tudi youtube app je prepočasen za uporabo, pa tudi nalaganje preko wifi predvajanje šteka. Skratka NE.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Soma imam Samsung Smart TV - kar uporabljam je še samo streamanje filmov iz PC (namizja) na TV (FULL HD filme ali pa HD filme). TV je priklopljen na enako mrežno povezavo, kot je PC.

Občasno tudi iz telefona prek wifi streamam youtube na TV, ker ti dejansko streama HD kvaliteto videa. Youtube aplikacija, ki je na TV, pa ti ne predvaja HD videov (vsaj pri mojem ne) in je kvaliteta videa grozna na 42" TV. Tudi kvalitete videa ne moreš nastavit, ko predvajaš posnetke iz youtube na TV.

Zato raje streamam z aplikacijo flipps HD in ves nadzor imam kar na mobilniku
smile-1.gif

Za ostale zadeve (facebook, razne igre....) je TV za moje pojme neuporaben (vse te aplikacije delujejo zeloooooooooooooo počasi in veliko je omejitev).

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.310
9.516
113
EU
Mogoče bo kaj ker Philips pripravlja TV z Androidom, Panasonic pa TV z Mozilla OS
zmaga.gif