Smart Home - aplikacije

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a tiste slike s kabli?
žal ni moje.
kaj te pa zanima? cene ti ne znam povedat
tongue-1.gif

ChinaTechTest

Pripravnik
19. jan 2015
63
0
6
Murska Sobota
www.chinatechtest.com
Jaz sem se že igral z Arduinom in je res enostavno za sprogramirat. Sploh. če že 25 let programiraš
smile-1.gif
Pa tudi za začetnike ne bi smelo biti težko.
Nisem pa še uporabljal relejev. Trenutno sem enega naročil in bomo videli. Raspberry je tudi doma, vendar je doslej delal le kot emulator za stare računalnike. Zdaj pa bo verjetno spremenil funkcijo, ker ga mislim povezati z Arduinom.

Ideja je, da bi Raspberry delal kot nadzornik (pamet, spletni strežnik, logger,...) večim Arduino modulom. Na vsak Arduino pa priključen ali rele za prižiganje/ugašanje/kontrolo naprav, ali različni senzorji/stikala, s katerimi bi kontroliral zadeve. Povezava med Raspberry in Arduinoji pa preko I2C ali ethernet. Bolj mi leži slednji, ker bi potem lahko kakšen Arduino modul namestil tudi oddaljeno preko WiFi-ja (vem, da ni 100% zanesljivo), brez fizične povezave do Raspberryja.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.033
11.154
113
Tako nekako zdaj razmisljava z bratom, ki bo programiral. Ko bom imel zadeno narejeno, vsaj konceptno/razvojno javim kako pa kaj.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ksz.

Glede na to, da je na svetu polno ljudi, pa vsak bi nekaj sam čaral... PROSIM pomislite na varnost, tako lastno kot vaše nepremičnine. Dejte krmilnike na omrežni napetosti v primerna ohišja, preden jih nekam zapreš in potem nekdo prime na živo
smile-1.gif
Sem tudi sam marsikaj že doma sestavil, ampak vedno mora biti varnost na prvem mestu! (ker roko na srce, programirat vhode/izhode in avtomatiko ni problem, tudi zvezat tako, da "neki" dela ne... narest pravilno, je pa včasih druga zgodba)

lp
Peter

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.033
11.154
113
itak, vse ustrezne omarice, da je enostaven dostop ko je to potrebno, pravilno hlajenje in pa hkrati neka varnost.

ChinaTechTest

Pripravnik
19. jan 2015
63
0
6
Murska Sobota
www.chinatechtest.com
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Ksz.

Glede na to, da je na svetu polno ljudi, pa vsak bi nekaj sam čaral... PROSIM pomislite na varnost, tako lastno kot vaše nepremičnine. Dejte krmilnike na omrežni napetosti v primerna ohišja, preden jih nekam zapreš in potem nekdo prime na živo
smile-1.gif
Sem tudi sam marsikaj že doma sestavil, ampak vedno mora biti varnost na prvem mestu! (ker roko na srce, programirat vhode/izhode in avtomatiko ni problem, tudi zvezat tako, da "neki" dela ne... narest pravilno, je pa včasih druga zgodba)

lp
Peter

Glede varnosti se strinjam. Sicer pri Arduino/Raspberry varianti slednja nista nevarna, releji pa! Vmes pa je fajn, da so optokoplerji, da kaj ne "prebija",

kkarola

Pripravnik
30. jul 2007
224
0
16
Zdravo,

Zato ker zelo dobro poznam lastnika tega doma pa sem mislil da si bil pri vezavi poleg. Me zanimajo alternative. O konkretnem primeru in ceni ne bi. Na fotki je pa samo močnostni del prikazan.

Lp N

I

Izbrisan uporabnik 474

http://www.homegenie.it/

Dela na PC-jih ali na Raspberry-ju, client je tudi za Windows Phone, Android, Linux, iOS... Podprti standardi so Z-Wave, X10 ter vse ostalo možno... Je OpenSource

razširitvena plošča za sistem z senzorji
http://www.homegenie.it/docs/diy/eden.php

Osnovni HUB za komunikacijo z kontrolerji
http://www.homegenie.it/docs/diy/jeannie.php

Na tem sem jaz začel sedaj delat, prvi moduli so že na poti. Super je,ker lahko različne module/standarde, podpira kamere, senzorje, termostate... ni da ni... Sam bom začel na prenosniku, doma se mi praši en Asus EEE, kar bo odlična osnova za HUB, bom pa verjetno tudi jaz naredil še en HUB z Raspberryjem PI2 - bolj iz firbca... Bom poročal o napredku

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
neki mi ni jasno, al sem pa smotan:)

Ne najdem "naprave", ki jo priklopiš na pc, da ta potem naprej komunicira z lučmi, vitčnicami...