Sluzenje vojaskega roka

Luce

Fizikalc
3. sep 2018
406
60
28
Hahahaha, si se za ene pet let usekal. Ti bi mulca vzgajal do 20tga leta, pa s kere lune si ti padu? Mulc ko mu začne testosteron šibat tam v povprečju pri 12-14 je to, mora bit v grobem vzgojen, če do takrat ni, pozabi, večina vzgoje se pa zaključ tam do 10. leta. Pr 20tih morjo pa že počas gledat, da bodo spizdli z gnezda.

Tko da ne ga srat miki.

Miki moj posran še od plenic, Ti nisi pismen ne. Daj prosim še enkrat si malo bolj počasi preberi kaj sem napisal, mogoče boš potem pokapiral. Vem da si malo bolj počasen in ti bo težko samo vsaj potrudi se. Pa daj povej koliko imaš stare otroke.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Miki moj posran še od plenic, Ti nisi pismen ne. Daj prosim še enkrat si malo bolj počasi preberi kaj sem napisal, mogoče boš potem pokapiral. Vem da si malo bolj počasen in ti bo težko samo vsaj potrudi se. Pa daj povej koliko imaš stare otroke.
11, 13, 15 in baje se ne smem oglašat :) Pa mal se umir, te lohk še kap. Nikol ne veš, kok plenic še tebe čaka, k jih tok rad omenjaš.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
sej sm ti reku, da hitr obupaš
(sej ni čudn pol, da je tako)
Kdo je reku, da sem obupal? A pol ti misliš, da lahko vzgojo do 14. leta pozabiš, pol pa začneš, al pr 14tih sam še finese delaš? Pa k ti pr 15tih zraste mulc fizično čez glavo. Kdaj mora bit avtoriteta zrihtana....takrat, al že davno prej?

• Všeč mi je
Reactions: alkoholik

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
kje sem pa to napisal, da se pr 14 začne??
Lej prjjatu...... mene boli nekaj, kako točno je pr teb. Ponavadi so za starša njegovi otroci najboljši. Sej to je lepo.
Čez 10 let se oglasi, kako so ti šle finese po 14 letu.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
No se mi je zdel :) in to provociraš v temi o naborniški vojski, ki bi jo neki Žančki Mahničevi kr nazaj uvedli brez strategije, posodobitve, ničesar z izgovorom, da je treba mladostnike vzgojit in da mamo Arabce na meji. Ta hip to itak ni izvedljivo in v obliki, kot je bila, totalna neumnost, ker je preživeto. Nikjer pa nisem rekel, da je bla takrat neumnost in seveda je marsikakega maminega sinkota naredila v moža. Čeprav totalno zavoženih še vedno ne.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
A kamelči ma dons dopust, al kdo bo spet popucal nasrano?

kalbo pusti ga, če se tako kot z alterjem pogovarja s svojo mularijo ni čudno da so mu zrasli čez glavo in ga odjebali, še preden so šli prvič v šolo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
-A ti bi moral napisat neprijatelj?? Zakaj že? Lahko tud, če imaš željo.
(Zdiš se mi malo živčen)
-Pr predzadnjem postu tvojem.
Do 15 leta si nekaj poskusil, zdej pa pametuješ, kako bo naslednjih xx let, čeprav tega nisi še doživel.
Sej bi ti napisal, kako je, ko otroc pridejo v razna obdobja.... ampak, nima smisla.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
-A ti bi moral napisat neprijatelj?? Zakaj že? Lahko tud, če imaš željo.
(Zdiš se mi malo živčen)
-Pr predzadnjem postu tvojem.
Do 15 leta si nekaj poskusil, zdej pa pametuješ, kako bo naslednjih xx let, čeprav tega nisi še doživel.
Sej bi ti napisal, kako je, ko otroc pridejo v razna obdobja.... ampak, nima smisla.
No pa napiš no, me res zanima.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Tisti, ki jih imate 20+ se lahko oglašate drugi, nimate prava glasanja.
Moj najstarejši je blizu 30 let. Ta bi izpadel iz JLA kriterijev za vojaško obveznost. Lahko vseeno kaj napišem?

P.S.: Če bi kdo, ki nima pravice pisanja zaradi premladih otrok, mi piše v ZS.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
No se mi je zdel :) in to provociraš v temi o naborniški vojski, ki bi jo neki Žančki Mahničevi kr nazaj uvedli brez strategije, posodobitve, ničesar z izgovorom, da je treba mladostnike vzgojit in da mamo Arabce na meji. Ta hip to itak ni izvedljivo in v obliki, kot je bila, totalna neumnost, ker je preživeto. Nikjer pa nisem rekel, da je bla takrat neumnost in seveda je marsikakega maminega sinkota naredila v moža. Čeprav totalno zavoženih še vedno ne.
Žanček ve zelo malo o teh zadevah. Oziroma nič. (naborništvo)
Se pa strinjam s tabo, da bi bilo naborništvo brez strategije oz. nekega namena nesmiselno.
Torej treba strategijo, program in namen narediti. In kje je problem? V tem, da bi to delal nekdo, ki se na zadeve ne spozna.
Tudi vzgoja otrok nima velik veze z naborništvom. Čeprav nekateri to mislite.

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
631
56
28
No...kdo se spomne žledoloma? Kaj je takrat vojska delala zraven, ko je bila potrebna pomoč? Nič. Če bi si uniformo umazal, bi zahteval odškodnino.
Kaj bi lahko nabornike učili? Za kaj jih usposobili? Za delo in življenje. Lahko bi bilo to življensko usposabljanje. Tudi za primer elementarnih nesreč. Vsi bi se morali naučiti delati z motorno žago, znati podreti drevo, držati lopato v rokah in delati z njo, držati kramp v rokah in delati z njem, peljati samokolnico polno in prazno, tudi osnovne gasilske zadeve bi morali znati, da so v pomoč gasilcem... Pa še marsikaj življenskega je...
Zakaj bi bilo to dobro? Ker tudi kasneje v življenju to prav pride in nimajo vsi možnost se tega naučit.
6 mesesev brez telefona in interneta, izhod v mesto 2x na mesec po 6 ur...brez mamice in atija...punc pa taki tak nimajo...
Tisti, ki menite, da je učenje otroka do 15ega leta, ste se pa izdali, ker ste na tem nivoju...

• Všeč mi je
Reactions: lanos

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
A ni foter za to, da mulca nauči teh osnovnih stvari? Mešaš učenje in vzgojo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Dajte organizirat neko srečanje, pa se zmlatite. Bo bolj zanimivo kot sedaj, ko trpijo tipkovnice.
Meni je jasno, da iz naborniškega sistema v tem "trenutku" ne bo nič. Resno usposabljanje stane veliko na dan. Ali je predlagatelj predvidel sredstva? Dobro, lahko pa regruti zlagajo postelje in pometajo. Ampak to zame ni to.

Nekaj podobnega kot je napisal Domek, sem tudi jaz napisal v tej temi pred X stranmi za civilno služenje. Ne v obliki "javnih del" kot je bilo v preteklosti, temveč usposabljanje in delo na področju "civilne zaščite".