Sluzenje vojaskega roka

I

Izbrisan uporabnik #9334

Mešanje megle, itak :nigladek: . V tistem bunkerju se jim tako kisa.

Čeprav poštena vojaščina v bistvu samo dobro naredi. Da takole malce zamenjaš mamico za oficirja ... :valjamse:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ženska v vojni je primerna samo v ozadju. V boju je neprimerna in moteča.

Bom dal zelo razumljivo prispodobo : na jadranju, če sta z ženo skupaj, sama na jadrnici, je isto kot da bi bil sam. Ko se zadeve zjebejo, moraš najprej tolažiti in umirjati njo, namesto da bi reševal situacijo :obesise: .

V vojni je enako. Kdo se bo ukvarjal z njihovimi histerijami, namesto da bi šel uredit zadeve na fronti? :nigladek:
Baba naj bo v spremstvu, če že hoče tam biti, še bolje pa v spremljajočem kupleraju. Tako je to !
Pojdi to razlagat Američanom, Izraelcem, Kurdom...Pri vseh teh so ženske v bojnih enotah in bogobvarji celo oficirke, polkovnice, generalke, ki poveljujejo moškim. :zmaga:

2. okt 2007
3.860
2.374
113
Zdaj Mahnič suče gobec, ko je diplomiral pri tridesetih in mu ni treba biti za vzgled.

Sicer pa ti res ne vedo kaj bi radi. Enkrat so za ukinitev, drugič za uvedbo. :nigladek:

Bolj se ne bi mogel strinjati, kot otroški vrtec enkrat "bi", drugič "ne bi".... o Mahniču, pa itak škoda besed, ker je on primer, kaj postane iz mladca, ki ni bil v vojski, en "pussy face", ki diplomira pri 30 pa misli, da je boga za jajce prijel, vmes pa živi v "hotelu mama".

Sem absolutno za naborništvo, 3~4 mesec, s tem da bi to moralo biti upoštevano v del. dobo.

• Všeč mi je
Reactions: CLIO15

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
ksz
Vojaško smo tako močni, kot kako afriško pleme
Ja sevedaaaa...lep primer je zadnjič ko je SLO vojska edina spizdila iz iraka. Edina. Afriška plemena z kolom kot glavnim orižjem niso spizdl.
V glavnem take sPOLITIZIRANE vojske nimamo kj nucat ker si Slovenija dela samo sramoto.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco
I

Izbrisan uporabnik #9334

Pa - sej je cela slovenija samo še spolitizirana ! o_O Samo nas poglej, tale Alter !

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Koliko bi jih pa morali plačat?
Tisti instruktorji imajo po 5 jurjev + vsa oskrba.... pa so prejšnji teden spizdili ob prvi petardi - (od drugih ni noben)
Pa ne mi zdej, da so dobili takšno komando - Štab je v stalnem stiku z njimi in upošteva njihove ocene ogroženosti.
Če so štabu jokali, da so ogroženi in da bi šli domov, bo jasno štab dal komando naj gredo domov.

pisuka, a ti kej beres al sam drekas??

zdej od vseh tisoc vojakov jih ti vzames 6 za vzorec. 6 vojakov ki so bili na misiji in zarad tega tak znesek. znesek ki ga pomoje drzava dobi od nata. njih 6 ti primerjas z navadnimi vojaki. biser.

vseh ostalih nekaj tisoc ni na misiji, in nimajo 5k place. in do 45ega si morjo kej drugega najdit. o njih je govoril. in njih je treba bolje placat.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.673
1.297
113
Sramoto delamo sami sebi s takšnimi izjavami. Vsak ima pravico vse kritizirati. Še veliko pokažejo, kolikor jih mi finančno podpiramo. Sem se strinjal, ko je bila gospodarska recesija je bilo edino prav najprej vojski vzeti denar. Zdaj pa že nekaj let ni. Vojska je temelj države. Vojska rabi denar in opremo. Z opremo bodo dobili navdušene mladince, tako kot gasilci. In pa aktivno bodo morali novačit in vzpostavit kader za celotno delovno dobo posameznika. Ne bo vsak general na koncu, abrahamovc pa komot vozi kamion ali za kakšno drugo logistiko skrbi ali pa nekaj pazi.

Neko osnovno naborništvo bi pa bilo lahko v roku enega meseca opravljeno, bi se vsi navdušeno učili. En poletni mesec v najbližji vojašnici. Taborjenje na prostem, pohodništvo, osnove preživetja v naravi, rokovanje z orožjem, zaključni izpit na Počku, da se vse skupaj malo trese s Postojno vred ipd.

Za oba spola, zakaj pa ne. Da se vzpostavi kameradstvo, mladi ljudje prinesejo domov komplet opremo in eno zastavo ob zaključku. JLA hebanje v glavo 2 leti nam je pač pustil en drugačen spomin, ko se je prenesel v naš 6 mesečni rok. Sem imel željo it, šel nisem, ker se mi je delalo in sem imel neke načrte, ki sem jih realiziral, namesto 6 mesečnega hebanja v glavo.

Kot je rekel sajkek, še kdo bi se spoznal in bi še malo na nataliteti delali.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in sajkek
I

Izbrisan uporabnik #9334

Na nataliteti delaš dolgoročno in ne samo tistih 6 mesecev :mad: .
Drugače pa - JA ! Ravno vojaščina je tista, ki mladiču pokaže, da ni najpomembnejši na svetu, tako kot si on predstavlja v sklopu svoje družine. Je že v redu, če je tam nek defekten in ubrisan kaplar ki se brezveze dere na tebe. Tako vsaj veš, da je Zemlja presta in ne neka flat palačinka.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
malo se prizemljite
nimamo ne denarja , ne opreme za take finte
prisila bi imela enak učinek kot v jugo vojski.
za začetek sloveniji manjka tista narodna zavest kot jo imajo recimo ameri ali pa hrvati
tega z neko naborniško vojsko tudi ne bo noben spremenil

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.673
1.297
113
Denarja je v tej deželi vsako leto več. Letos 11 milijard. V zdravstvu denar ostaja, pa se čakalne vrste daljšajo. Vir, novice včeraj. Narodna zavest je pri vsakem športu in uspehih na vrhuncu, je ne manjka. Neko ne up-to-date opremo je pa džabe kupit.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
V tem je razlika med "napadalno" in "obrambno" vojsko.
Koliko te moram plačat, da se boš šel tja nekam ubit? Koliko denarja hočeš? Pa da ne bi potem jokal, ko ti bodo v resnici rezali jajca stran? Koliko?
No eden iz enote iz katere so bili instruktorji je dal prejsnji teden odpoved. Novi deodajalec mu bo placeval 20.000 bruto na mesec, pogodba je za 5 let tako kot v SV. To je kader ki je bil v iraku in kdorkoli jih zmerja s pi.ckami si zasluzi da se srecajonv kakem lokalu pa naj tam to naglas rece.

res kera gniloba od druzbe je ratala slovenija. Vsak drek lahko pametuje komerkoli.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.522
-3.609
113
pisuka, a ti kej beres al sam drekas??

zdej od vseh tisoc vojakov jih ti vzames 6 za vzorec. 6 vojakov ki so bili na misiji in zarad tega tak znesek. znesek ki ga pomoje drzava dobi od nata. njih 6 ti primerjas z navadnimi vojaki. biser.

vseh ostalih nekaj tisoc ni na misiji, in nimajo 5k place. in do 45ega si morjo kej drugega najdit. o njih je govoril. in njih je treba bolje placat.
Ja od vseh par tisoč vojakov sem vzel teh 6 najbolj sposobnih, najbolj plačanih, pa še so (edini) spizdili. Kolk bi morali imet plače, da nebi ?

Denar dobijo od nata haha, od kje ga pa dobi nato, če ne od našega proračuna?

I

Izbrisan uporabnik #9334

malo se prizemljite
nimamo ne denarja , ne opreme za take finte
prisila bi imela enak učinek kot v jugo vojski.
za začetek sloveniji manjka tista narodna zavest kot jo imajo recimo ameri ali pa hrvati
tega z neko naborniško vojsko tudi ne bo noben spremenil

No, jaz trdim, da je ravno naborniška vojska eden od ključnih elementov narodne zavesti.

Slovenija se je razšenkala na balkan. Narodne zavesti ni. Ker je več kot 50% slovenske populacije balkanske, torej ne domače. Za nameček pa dovoljujemo še politiko, ki deluje balkansko, - kako boš torej narodno zaveden? Vsak pošteni slovenec se danes v naši, lastni državi, torej čuti opeharjenega. Država si je prilastila vse pravice, najpomembnejše orodje je "kaznovalna politika" ! Danes niti pred prag lastne bajte ne moreš stopiti, da ne bi bil v prekršku :bonk: .

Sorry, v taki državi, je težko imeti še narodno zavest. Pa tako smo se borili zanjo !

Tako sem prepričan, da je ponovna uvedba naborništva prava smer. Rezultati bodo pa vidni seveda šele čez eno generacijo. Zadevo mimogrede porušiš, (smo jo :zavijazocmi: ) , nazaj sestavit pa traja.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Razlika med balkanom in nami :

Slovenec hoče gospodariti.
Balkanec hoče švercati.

To dvoje je diametralno popolnoma na različnih koncih ! o_O Kako boš to dvoje združil v zdržno skupnost?

I

Izbrisan uporabnik #9334

In naprej : Kaka država sploh smo, če nismo pripravljeni braniti svojih meja, z ognjem in mečem?
Babja?

Ja, babja država, to bo taprava definicija. :(

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Sramoto delamo sami sebi s takšnimi izjavami. Vsak ima pravico vse kritizirati. Še veliko pokažejo, kolikor jih mi finančno podpiramo. Sem se strinjal, ko je bila gospodarska recesija je bilo edino prav najprej vojski vzeti denar. Zdaj pa že nekaj let ni. Vojska je temelj države. Vojska rabi denar in opremo. Z opremo bodo dobili navdušene mladince, tako kot gasilci. In pa aktivno bodo morali novačit in vzpostavit kader za celotno delovno dobo posameznika. Ne bo vsak general na koncu, abrahamovc pa komot vozi kamion ali za kakšno drugo logistiko skrbi ali pa nekaj pazi.

Neko osnovno naborništvo bi pa bilo lahko v roku enega meseca opravljeno, bi se vsi navdušeno učili. En poletni mesec v najbližji vojašnici. Taborjenje na prostem, pohodništvo, osnove preživetja v naravi, rokovanje z orožjem, zaključni izpit na Počku, da se vse skupaj malo trese s Postojno vred ipd.

Za oba spola, zakaj pa ne. Da se vzpostavi kameradstvo, mladi ljudje prinesejo domov komplet opremo in eno zastavo ob zaključku. JLA hebanje v glavo 2 leti nam je pač pustil en drugačen spomin, ko se je prenesel v naš 6 mesečni rok. Sem imel željo it, šel nisem, ker se mi je delalo in sem imel neke načrte, ki sem jih realiziral, namesto 6 mesečnega hebanja v glavo.

Kot je rekel sajkek, še kdo bi se spoznal in bi še malo na nataliteti delali.

Pravljice za otroke. Od dneva 0 dalje človek posluša samo jaz jaz jaz, kako prehiteti druge, kako biti najboljši, odličen, individualizem na vseh področjih, v vrtcu jaz jaz jaz, v šoli jaz jaz jaz, podjetniški krožek že v prvem razredu, uresniči se, realiziraj sanje,...potem pri dvajsetih bi ga pa za pol leta poslal v vojašnico učiti kaj že? Aja, kameradstvo. Naborniška vojska v današnjem sistemu se ne more končati drugače kot z drkanjem v glavo.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Z drkanjem v glavo, da. To je tisto, kar so očetje pozabili vcepiti.

Imaš očeta? Mislim - znanega očeta? Ali je bil tvoj ate samo na šihtu, vzgojo je pa izvajala le mama?

2. okt 2007
3.860
2.374
113
današnja vzgoja producira same "pussye", kje so časi ko smo v šoli dobili okoli ušeš, nato pa še od fotra eno. Sedaj pa če pogledam novodobne milenium fotre, sami mamini sinčnki, kako bo takšnem vzgojil pravega dedca doma...in vska generecija je slabša, pot navzdol, totalno nesocializirana, strmi v telefone...