Služba - kaj bi izbrali?

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Recimo, da sta na voljo dve službi.
1.) Večje podjetje s precej zaposlenimi, vsi procesi in vse stvari laufajo po zakonu. Delovno mesto nič posebnega, ne preveč zanimivo, pač eden od mnogih, možnosti za napredovanje bolj švoh, vodilne vidiš nekje z daljnogledom, ko se prebiješ čez dve vmesni plasti kvazi managerjev, plača 50% večja kot v možnosti 2.
2.) Manjše podjetje v lasti nekaj ljudi, zanimivo delovno mesto, katero bo zahtevalo vzpostavitev interne strukture, procesov in je planirana kar močna širitev v naslednjih letih. Ta pozicija bi imela precej osrednjo vlogo pri rasti/razvoju podjetja. Vsekakor izredno zanimivo, možnost napredovanja obstaja, izredne možnosti za razvoj nekaterih novih sposobnosti, direkten stik z vodilnimi v podjetju. V primeru uspeha, bi to delovno mesto sijalo v CV-ju in možnosti za naprej so potem kar odprte, poleg internih možnosti za napredovanje. Plača, kot rečeno občutno manjša kot v možnosti 1, vendar se bi dalo preživet brez problema. Nekaj rezerve je itak pripravljene, tako da tudi pri najslabši možnosti ne bi bili eksistenčno ogroženi.
Torej, sem v procesu izbire, nagibam se k drugi možnosti, bi pa prosil za morebiten komentar ali pa pogled koga, kateri je že imel podobno situacijo. Pač, več ljudi več ve in mi odpre še kakšne poglede, katerih trenutno ne vidim.

Trenutno delovno mesto vsekakor zapuščam iz večih razlogov, tako da to ni opcija.

Lepo prosim, da če nimate kaj pametnega povedat na to temo, da potem pač nič ne napišete. Vsekakor pa to ni tema o plačah v Sloveniji. Hvala.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.067
846
113
Če si mlad in ambiciozen in ne rabiš sigurne službe ti definitivno predlagam opcijo 2.
Če imaš družino katero je treba preskrbet in rabiš redne dohodke pa definitivno 1.

Zdi se da je prva opcija ziheraška, druga pa se še le razvija in je prisotnega malo rizika.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Hehe,
družina je, tako da sigurna služba bi bila fajn. Vendar kot rečeno, nekaj rezerve je, tako da ne bo težav, tudi če druga opcija pogrne.
Ambicije pa seveda so. Sploh pa, mi gre najbolj na jetra vegetiranje v neki službi, kjer je vse v podnu.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
sem bil do pred kratkim v do potankosti enaki poziciji kot it. odločil sem se za 2 iz razlogov, ki si jih že sam navedel. službe pod točko 1 so za delomrzneže, katerim ni uspelo prit v javno upravo. mene je vegetiranje ubijalo, nobene možnosti za napredek, firma, pogoji, ugodnosti, plača pa sicer sanjski. zdaj v točki 2. vsega tega ni, je pa delo izjemno zanimivo, možnosti napredovanja na dohvatu, plača v qurcu, ampak za zdržat bo in to samo zato da si pridobim super izkušnje in par lepih odstavkov v cv
smile-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Od kdaj so plače v večjih firmah večje kot pri manjših podjetnikih....
sprasujem se.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
sem bil do pred kratkim v do potankosti enaki poziciji kot it. odločil sem se za 2 iz razlogov, ki si jih že sam navedel. službe pod točko 1 so za delomrzneže, katerim ni uspelo prit v javno upravo. mene je vegetiranje ubijalo, nobene možnosti za napredek, firma, pogoji, ugodnosti, plača pa sicer sanjski. zdaj v točki 2. vsega tega ni, je pa delo izjemno zanimivo, možnosti napredovanja na dohvatu, plača v qurcu, ampak za zdržat bo in to samo zato da si pridobim super izkušnje in par lepih odstavkov v cv
smile-1.gif

Firma, pogoji, ugodnosti in plača so sanjski ampak ti si se odločil za drugo opcijo ki nima teh lastnosti?
smile-1.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Iz napisanega je sklepati, da ti bolj "diši" zaposlitev v drugem podjetju, tudi meni bi, je pa odvisno od:

-Ali si zadovoljen z mestom v podjetju št. , kjer bi bil eden od mnogih, ali ti bolj diši napredovanj v podjetju št. 2, kjer bi lahko dokazal svoje sposobnosti in si naredil dobro podlago za naprej.

-Ali delaš "za danes" - plača v prvem podjetju in "zadovoljitev s ponujenim", ali delaš za prihodnost - graditev kariere v drugem podjetju, napredovanje, dober CV in široke možnosti za zaposlitev naprej oz. za pridobitev boljše plače ter boljših pogojev zaposlitve, kot ti je trenutno ponujena v podjetju 1.

če imaš zadaj še dobe backup če slučajno možnost 2 "propade" iz bi zaradi premočnih ambicij podjetja št. 2 le te padle v vodo potem samo akcija.....par let boš delal na svoji karieri, morda živel ob kakšnem € manj in za to moral narediti kakšno stvar več, morda pa boš ob tem bolj užival.....predvsem boš pa kasneje lahko žel. kar si boš sedaj posejal.

LP

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
To je kot da bi imel na izbiro Lek in eno garažno firmo...

In ti izbereš garažno firmo za pol več dela in pol manj plače
bonk.gif

edit: 2 možnost edino če bi bil med ustanovitelji firme

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
To je kot da bi imel na izbiro Lek in eno garažno firmo...

In ti izbereš garažno firmo za pol več dela in pol manj plače
bonk.gif

dej dej.
treba se je zavedat, da 2 lahko pogrne na celi črti. ampak kdo ne tvega..

sam sem pred 14 meseci izbral 2. kako se je izteklo naj ostane skkrivnost za sirso javnost

D_K

Guru
24. sep 2007
3.067
846
113
Jaz sem izbral 1. (no težko bi jo upredelil v 1., ker sem iz tega pomoje potegno najboljše kar se da in možnosti ki so mi bile ponujene mi nebi bile v manjši firmi). Takrat ponujena 2.vojka pa je še vedno tam kjer je bila. Šef sicer ima denar, a dvomim da bi ga delil z mano toliko kot bi si ga zaslužil
wink-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Super razmišljanje, točno tako tudi sam razmišljam.
Ta druga ni garažna firma, tako da toliko problematična ni. Je že recimo srednje veliko podjetje s potencialom razvoja.
Vsekakor pa bi rad prebral še kaj takega kot si ti sestavil (in Steve). Namreč morebiten drugačen pogled na določene, morda tudi nove stvari, na katere nisem pomislil. Odločil se bom itak na koncu sam.

Naj pa povem, da mi je v trenutnem podjetju največji minus ravno to, da zjutraj vstanem in si mislim, fak.it nov dan jeba.anja in sicer tako od nadrejenih do bednega kolektiva in ne ravno zanimivega dela, itd. Pa čeprav je plača boljša kot v opciji 1, imam tega vrh glave in dovolj (to je že odločeno).

V opciji dva bom res lahko prispeval nekaj svojega znanja, izkušenj in vizije in tako videl rezultate dela, po prvih vtisih so tudi nadrejeni korektni. Če pač ne bo nič iz mene, mi bo tudi to jasno in bo treba poiskati kakšno drugo področje dela.

Backup sicer je trenutno (dve podjetji, kjer bi me z veseljem takoj vzeli), vendar mi ne dišita ravno z vidika delovnih nalog. Sem precej prepričan, da eno bi me tudi v prihodnosti vzelo. Čeprav to nikoli ne veš, kam bo šla zadeva.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
res je.......vendar ni pa vse odvisno od družbe kaj ti nudi, odvisno je tudi od tega, koliko si ti pripravljen in sposoben "izkoristiti" od tega kar ti je ponujeno.

Sam bi v primeru, da se ne bi imel namena naprezat, napredovat, konkurirat drugim zaposlenim in dokazovat delodajalcem ipd. . Oziroma če se ne bi počutil sposoben, da koristim, vse možnosti, ki mi jih podjetje 2 nudi, bi se raje "ugnezdil" v podjetju 1.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
smile-1.gif

Firma, pogoji, ugodnosti in plača so sanjski ampak ti si se odločil za drugo opcijo ki nima teh lastnosti?
smile-1.gif

to je vse kar ti je uspelo izluščit iz poante mojega in sadovega posta?
stupid-1.gif
sicer pa verjamem da nekomu, ki ne hodi delat, ampak hodi v službo, se zdijo take dileme nekaj skrajno čudnega