Slovenski Tednik (in podobni)

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Če ti država ni všeč pa lahko tudi greš drugam. To velja za vse, ki se zgražajo nad vsemi, ki niso tako super duper kot sami.

V tej čudoviti državi lahko dejansko grem drugam in še vedno odločam o tem, kaj se dogaja tu.
smile-1.gif

Zakaj tako forsiraš to delitev na leve in desne?

Moja definicija treznega volilca nima zveze s tem... preberi še enkrat, nikjer ne predefinira, za koga bi se odločili... zgolj, da posedujejo dovolj informacij in izkušenj za trezno odločitev.
Zadeva je povsem hipotetična in prepričan sem, da skoraj neizvedljiva. Bi pa po mojem mnenju prisilila politiko v precej drugačno obnašanje, kot ga vidimo danes. Adijo populizem in pozdravljeni rezultati, volilni program in dolgoročna politika.

Seveda lahko zadevo hitro zavrneš, če predpostaviš (kot si sam), da so prav vsi volilci tako ali drugače zmanipulirani. Tu se ne strinjam s tabo. Neka točka je, ko lahko pogledaš nad populistične medije, kvazi wannabe kulturnike in si ustvariš nek svoj pogled na svet. Tudi skozi celofan "kvazi-intelektualnosti".

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Dovolj informacij in izkušenj. Informacije so pri nas polarizirane. A ti resno misliš, da bi mediji na enak način, vztrajnost secirali recimo Pahorja. problem je, da eni mediji secirajo opozicijo, drugi pozicijo.
Da boš lažje razumel vzemimo primer Slovenskega tednika. Morda meniš, da bi ta pisal o kolobocijah s patrio? Morda poosamosvojitvenimi orožarskimi aferami? Ne.
pa bi lahko, saj bi pač uporabil pogojnik, vprašaje na koncu stavkov itd. Nenazadnje to počne sedaj, ne tako redko, ko secira sedanjo opozicijo.

Enako velja v obratni smeri, pri nekatrih drugih medijih, kjer boš izvedel vse in še več slabega o sedanji poziciji.

Informiranost zahteva spremljanje vrste medijev. Uravnoteženosti in profesionalizma v SLO medijih (razen čisto tehničnih osnov posla) praktično ni. To ne pomeni, da lastniki povsod vplivajo na uredniške odločitve. Nikakor.

Poznam medij, ki je izgubil posel s skupino Pivovarne Laško zaradi odločitve svojih novinarjev. Posel je propadel, očitno novinarjev tega medija ne zanima, od kod denar za njihove plače in kaj bo, če ga lepega dne zmanjka.
Poznam tudi medij, ki trepeta, če bo od določene stranke dobil/obdržal denar za predvolilno kampanjo. Pač novinarska samostojnost, a ne?

Problem pa je, da nazorsko usmerenost medija v veliki meri določajo urednik in par vodilnih novinarjev. Če je urednik človek, ki kritizira vse povprek in rad secira Pahorja, bo to počelo skoraj celo uredništvo. In obratno. Lasrtniki pa si že najdejo "pravega" urednika, ki ostaja "samostojen", a je že ob zaposlitvi "pravilno usmerjen".

Pišeš o izkušnjah? A rabi volilev 9. stopnjo izobrazbe, obvezno specializacijo nekje na področju družbenih ved? Ne. Lahko ima 4 razr osnovne šole in se odloči sam, magari na podlagi tega, kateri politik mu je vizuelno manj grd. Veš, tudi do tega ima vso pravico.
Tako pač je. Odločajo izkušeni/pametni in tudi vsi drugi. Glasovi pa so enakovredni. Elita je elita tudi zato, ker je zgornjih nekaj % populacije. Kaj bi bilo, če bi bili vsi izkušeni/pametni/uspešni? Kdo bi še bil elita?

Sprejmi dejstvo, da je večina populacije medijsko zmanipulirane, % ima povsem svoje poglede, % se pa sladko khm...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Heh... sedaj pa si zadel bistvo. To namreč, da zmanipulirana večina odloča, kdo bo vladal. Tu imaš svojo demokracijo, kjer smo vsi enaki in vsi enakopravni.

In ja... vem, da se je treba s tem sprijazniti in se pač iti egoista. Ni pa prepovedano razmišljati, kako bi se dalo stvari izboljšati. In točno o tem sem pisal.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ne vem če je kdo v naši politiki, ki se ne spušča tak nizko.

aplauz.gif
Ja ... to je žalostno - VSI so več ali manj enaki.

Komur koli bi namenil glas bi me sigurno razočaral. A po drugi strani se moramo zavedati, da se Pahor prikazuje kot skromen človek ki vozi (!!) 30 let starega Fičkota - oldtajmerja. Če je novica o X6 resnična bi jo po mojem morali razbobnati tudi ostali. Sicer gre pa tej naši "levici" očitno več kot dobro... Porscheji, Marcedezi, BMW-ji - in to vse terenci. Skromnost iz zavest za ekologijo pa očitno na 0.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Na katerem področju so pa teli uspešni? Saj so celo življenje politiki - nastavili so jih pa iz ozadja in slo le "puppets on a string".
Osebno me vozila ne motijo in naj jih imajo - moti me pa njihovo hlinjenje skromnosti, hlinjenje čuta za socialo (v slo je levica lastnica kapitala) ipd..

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Konec koncev so politiki že celo večnost. Plače imajo v rangu 2500 EUR neto. kakšnih hudih firm po strani ne morejo imeti, sicer bi za to vedeli ker morajo konec koncev poslanci tudi poročati o svojem premoženju.
Niso to direktorji, ki lahko formalno vlečejo nekajkrat več.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.787
113
pri taščici
Glede X6 imate na prvi strani yuotube pahorja.
"Vsakemu od ljudi ki hoče več zvedeti o sebi, svetuje naj se podajo v politične kampanjo in jim zagotovo ne bo dolgčas!

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.463
3.788
113
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Konec koncev so politiki že celo večnost. Plače imajo v rangu 2500 EUR neto. kakšnih hudih firm po strani ne morejo imeti, sicer bi za to vedeli ker morajo konec koncev poslanci tudi poročati o svojem premoženju.
Priznaj da se hecaš!
hysterical-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Hecam se ne. To je teorija, v praksi pa se tudi politiki zelo znajdejo. Še posebej v Sloveniji.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Kaj res? A si naredil raziskavo? Kateri medij trosi neresnice, da ne rečem kaj hujšega, pa je razvidno že iz tega, kolikokrat sodišče s sodbo naloži plačilo odškodnin državljanom, o katerih se piše v taki maniri, da so nato upravičeni do finančne satisfakcije...