Slovenski izpit za viličar v Avstriji

yyyeb

Pripravnik
20. dec 2008
231
5
18
Pozdravljeni. Sem viličarist. Razmišljam, da bi se zaposlil v Avstriji kot viličarist. Moje vprašanje je ali je bolje pri njih opraviti izpit, ali pa dat prevest v nemščino našega? A naš sploh velja pri njih? Hvala

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Po mojem bo težka, morda bo najelegantneje če gor narediš novega.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.812
389
83
Vipavska dolina
Povprašaj na inštitut za varstvo pri delu in varstvo okolja. Meni so takrat dejali da mi velja za celo Evropo (res pa da nisem preverjal). Poleg tega takrat še ni bilo evropske unije. Edina razlika je bila če si ga delal sam oz. za podjetje, nekatera so veljala (baje) samo za tisto firmo kjer si bil zaposlen (čeprav pri meni piše tudi delodajalca. Sem pa sedaj zaposlen pri drugi firmi isto kot viličarist in ob "sprejemu" sem jim pokazal izpit pa me po dodatnih zadevah niso spraševali.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
No, saj verjetno izpit za viličarja ni tok problematičen, kot izpit za avion, možgansko in srčno kirurgijo ali jedrsko fiziko.
rolleyes-1.gif

Pač, prošnji za službo dodaš kopijo izpita za viličar in overjen prevod (če je delodajalec iz drugega jezikovnega področja, kot je pisna izjava o izpolnjevanju pogojev za voznika viličarja) in to je to.
Itak te bodo pa na razgovoru posadili za viličarja in rekli "Transportnzi dize cvaj paleten tamo!" in če ne boš ravno celga regala zrušu, je šiht tvoj.
cool-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
dober si to povedal, pa po možnosti te dajo še na LINDE-ja katerega pa bog ne daj da nisi vajen... so vsi okrog v življenski nevarnosti.
kdor je vozil ve
evil.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.647
3.120
113
v lokalni ostariji
na žalost zdej že velik (ne sam linde) prakticirajo "dva gasa"... men nikol ni potegnil... nikakor se nisem mogel navadt... zame je hebel naprej nazaj zakon:)

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Ni problem v dveh "gasih"
smile-1.gif

Poskočen je, poskočen
smile-1.gif

Jaz pa odkar sem probal dva pedala ne bi imel nič drugega.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ko se enkrat nevadiš bremze ne rabiš več
cool-1.gif
Ko se pa navajaš si nevaren sebi in okolici

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Ne verjamem, da ti bo veljal.
Ko sem jaz slovenskega kazal na eni agenciji so mi rekli, da tega še niso videli.
Da ga naj dam prevest in overit oz. nekaj podobnega.
Pri njih se beležijo ure opravljene na viličarju to pa iz našega izpita ni razvidno koliko si jih naredil.

haiti

Zelenc'
8. feb 2014
12
0
1
Tudi mene zanima malo v zvezi s tem kako je z izpiti za viličar v tujini. Sam ga imam, delal sem ga v Sloveniji vendar vedno bolj razmišljam o odhodu v tujino. Delat za enkrat večjo plačo za isto delo. Že kdo od vas dela a avstriji in lahko bolj podrobno opiše situacijo, slišal sem že veliko zgodb, vendar potujejo od ust do ust, vsakdo nekoga pozna ki ima znanca ki tam dela in je ful dobro bla bla, nič ne vrjamem. Drugače pa @yyyeb če želiš prevesti izpit v nemščino lahko to storiš tule http://www.alkemist.si/prevodi-nemscine