Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Mislim da samo zamenjajo...
Je pa res da v tem primeru bi mogl pa senkan manjko placat...
Ampak vsen bi lah staro nafto podaril po subv ceni
Citat:
Zakaj to v Avstriji lavfa bp?
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Zakaj to v Avstriji lavfa bp?
Lahko ti povem zakaj v dosti državah laufa to BP ... ker tam enostavno služba civilne zaščite ne laufa! To sem v podobnih temah že 10x pomojem napisal ampak slovenija je s stališča samoorganizacije zaščite idealna. Vsak vas ima svoj PGD, organizacija do višji nivojev deluje profesionalno, v ta sistem so zajete potem pa še ostale službe. Skratka ni da ni, če bi bili mi neka "druga država" bi par 100k ljudi še danes zmrzovalo ob svečah.
Zalog in Ortnek spadata pod agencijo za strateske rezerve RS in ne pod vojsko. Ce se ne motim imamo pa vecino "rezerve" v najetih skladiscih v tujini.Citat:
V Zalogu v Lj mas en tak depo...
Za ostale pa nisem sur....Koper?
Citat:
Uporabnik laaaz pravi:
Tudi mi vojaki se sprašujemo kaj se čaka , zakaj smo v pripravljenosti in ne na terenu vendar po zakonu ob naravnih nesrečah vojsko lahko pokliče v akcijo le civilna zaščita . Česa tukaj ne razumete Vojaki čakamo na ukaz.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja ce se ne motim je neka direktiva EU...kok more bit rezerv. In ker pri nas ni kapacitet mislim da mamo kar nekaj nafte celo v amsterdamu.
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Problem so nedostopna območja kamor pa tudi vojske ne moreš kar poslat in tam se počasi trasira pot v mali skupini ker je tako edino varno.